SFGR07B

Läsår 16/17

Vecka 7

Hej och välkomna till en ny vecka på Sorgenfriskolan. Detta är nu sista veckan före sportlovet och terminens första tredjedel är snart till ända. Vi för diskussioner med klassen om hur arbetsbördan är från vecka till vecka och vi är medvetna om att perioden mellan sportlov och påsklov är intensiv och vi försöker balansera så att det blir så jämnt som möjligt, även om ibland kan det bli toppar för dem. 
Vi hoppas på ett skönt sportlov så ses vi efter det.

MVH

Ivana & Nils

Vecka 4

Hej och välkomna till en ny vecka på Sorgenfriskolan. Under vecka 8 planerar vi att erbjuda elever i årskurs 5-9 mellan 9-12. Sportlovsskola erbjuds i första hand i ämnena svenska, matematik och engelska. Det gäller framförallt de som inte är godkända i kärnämnena. 
Vi hoppas på en bra arbetsvecka för oss alla!

MVH

Ivana & Nils


Vecka 3

Hej och välkomna till en ny termin nämligen den sista för era ungdomar på Sorgenfriskolan. På vårterminen i årskurs nio är det väldigt många nationella prov som ska genomföras. Nationella prov (klicka på länken för att se de aktuella datumen.

MVH

Ivana & Nils

Vecka 50

Hej och välkomna till en ny vecka på Sorgenfriskolan. Denna vecka har vi lucia på schemat, tåget går av stapeln imorgon (tisdag). En del av era ungdomar ska gå i tåget och har tränat intensivt tillsammans med Clara som undervisar i musik.
Nästa vecka blir en kortvecka då vi har julavslutning på onsdag. Det blir traditionsenlig glögg & mingel på morgonen följt av betygsutdelning och risgrynsgröt.

Till er alla: God Jul och Gott Nytt År!

Ivana & Nils

Vecka 49

Hej och välkomna till en ny vecka på Sorgenfriskolan. Denna vecka är normal förutom att de elever som har Roberto i engelska kommer få uppleva en teaterföreställning i klassrummet av ambulerande skådespelare.

MVH

Ivana & Nils

Vecka 48

Hej och välkomna till en ny vecka på Sorgenfriskolan. Denna vecka blir något kort jämfört med andra veckor eftersom det är studiedag imorgon. 
    Det är annars för övrigt en ganska normal vecka för era ungdomar. Kakförsäljningen är i full sving och beställningen ligger på ungefär 130 enheter, vilket är väldigt bra! 
Inte många veckor kvar nu innan julledigheten stundar, vi hoppas på lika bra arbetsdisciplin som era ungdomar har visat under den gångna höstterminen.

MVH

Ivana & Nils

Vecka 47

Hej och välkomna till en ny vecka på Sorgenfriskolan, De nationella proven, den muntliga delen håller på att genomföras för fullt i matematik, engelska och svenska. Provtiden är fram till jul, för vidare information kan ni besöka skolverkets hemsida.
    På onsdag är det dags för biofilm för 9b. De ska se filmen Mustang som är en väldigt uppmärksammad film kring hederskulturen. 
   Klassen håller på för fullt att samla in pengar till skolresan och är mitt i planeringsfasen för disco som de ska anordna för årskurserna 2 och 3.

MVH

Ivana & Nils


Vecka 46

Hej och välkomna till en ny vecka på Sorgenfriskolan. Nu börjar det märkas att era ungdomar går i årskurs nio. De nationella proven börjar nu fram till jul och då är det fokus på den muntliga delen Se skolverket för ytterligare information.
    Det blir biobesök på onsdag då 9b ska se filmen Under sanden i samband med att de läser om andra världskriget. Filmvisningen är på biograf Spegeln.
    På torsdag är det likabehandlingsdag och då är det schemabrytande aktiviteter, vi får besök av samtalsaktivisterna under dagen.

MVH

Ivana & Nils
    


Vecka 45

Hej och välkomna till en ny vecka på Sorgenfriskolan. Hoppas att alla har haft ett avkopplande höstlov. Efter höstlovet är det drygt 5 veckor kvar innan julen står för dörren.
    Vi kommer göra en kakförsäljningsdrive denna vecka för att få in pengar till klasskassan beställning sker på fredag.
    Vi hoppas på en bra arbetsperiod innan höstterminen går till ända.

Med vänliga hälsningar

Ivana & Nils


Vecka 43

Välkomna till en ny vecka på Sorgenfriskolan. Nu är det sista veckan innan höstlovet och denna vecka ser lite annorlunda ut jämfört med andra veckor. De tre sista dagarna (onsdag, torsdag och fredag) har vi stoppdagar på skolan. Under dessa stoppdagar kan eleverna antingen jobba ikapp i ämnena eller välja att fördjupa sig i något ämne.

Utvecklingssamtalen är i stort sett genomförda och blir i princip klara före lovet.

MVH

Ivana & Nils


Vecka 42

Välkomna till en ny vecka på Sorgenfriskolan. Nu är det bara två veckor till höstlovet och nästa vecka är rätt speciell i sin utformning. 
      Nästa vecka har vi 3 dagar som är så kallat stoppdagar, dvs onsdag, torsdag och fredag. Här kan man fördjupa sig i något ämne eller jobba ikapp det man har missat hittills. Det är bra dagar att summera vad man har gjort under denna del av terminen.
Denna vecka är utvecklingssamtalen i full sving och de som inte är kallade kommer att bli det under denna vecka.

Med vänlig hälsningar, 

Ivana & Nils

Vecka 41

Välkomna till en ny vecka på Sorgenfriskolan. I fredags fick klassen besök av Paulina som informerade om gymnasievalet. Denna vecka får klassen möjlighet att intervjua och träffa yrkesmänniskor för att få mer kött på benen. 
Vi hoppas på en ny bra vecka!

Med vänlig hälsningar, 

Ivana & Nils

Vecka 40

Välkomna tll en ny vecka på Sorgenfriskolan. Nu börjar det bli lite kallare och mörkare efter en fantastisk sensommar/september.
Vi är som sagt inne i vecka 40 och det är inte många veckor kvar till höstlov. Både jag och Ivana har intentioner att kalla er till utvecklingssamtal före det för att summera höstens srbete och sätta upp delmål för våren som blir era barns sista termin på Sorgenfriskolan. 
Vi hoppas på en bra vecka för era barn och för oss.

Med vänlig hälsningar,

Ivana & Nils

Vecka 39

Välkomna till en ny vecka på Sorgenfriskolan. Imorgon (tisdag) är de lediga eftersom grundskoleförvaltningen har en central studiedag.  Friluftsdagen gick väldigt bra, vi hade optimalt väder och orienteringen gick som sagt över förvaäntan. Dagen avslutades med grillade hamburgare och juice.
Vi hoppas på en ny bra vecka!

Med vänlig hälsning,

Ivana & NilsVecka 38

Välkomna till en ny vecka på Sorgenfriskolan.  Denna vecka händer det lite saker. På torsdag är det friluftsdag och den kommer att ske på Bulltofta. Vår eminenta idrottslärare har förberett en orientering som eleverna ska delta i. 
På fredag är det studiedag för eleverna och det innebär att efter torsdagens ansträngningar blir det långhelg för dem.
Hoppas på en bra arbetsvecka för oss alla!

Med vänlig hälsning,

Ivana &  Nils


Vecka 37

Hej och välkomna till ett nytt läsår. Nu har det gått ett par veckor och rutiner, schema och de olika ämnesgrupperna är klara. Det är en god studiestämning i klassen och det märks att de går i nian nu.  Alla har fått ut sina chromebooks och de är väldigt nöjda med den.
Denna vecka ska vi besöka biograf Panora på tisdag närmare bestämt. Det kommer bli en del kulurbesök denna termin och vi kommer använda en del av livsviktigt lektioner till detta.

MVH

Ivana & Nils
Läsår 15/16


Vecka 23-24

Hej och välkomna till läsårets sista veckor. Imorgon fredag är det dags för Sorgenfrimästerskapet som i år hålls på gamla Malmö Stadion. Vi ses där 8.30 och sedan får de i sedvanlig ordning delta i höjd, längd, kula och 100 meter. Vi slutar vid 12-tiden och håller helg där.

På måndag är det dags att städa klassrummet, vi samlas klockan 10.00.  Böcker lämnas in och vi byter klasssrum till hösten.
Sen är det dags för den traditionsenliga fotbollsmatchen mellan 9:orna och lärarna.

På tisdag är det avslutning i Mariakyrkan och den börjar 10.30. Vi vandrar tillbaka till skolan där de får betyg och vi äter tårta.

Glad sommar


Vecka 22

Hej och välkomna till en ny vecka. Denna vecka är det halv planeringseftermiddag idag (måndag) Det innebär att eleverna slutar efter lunch. På fredag är det sista dagen för inlämnandet av böcker.
Nästa måndag är det en röd dag (Sveriges nationaldag) och då är eleverna lediga. 
Vi ses nästa vecka då jag skriver lite om hur de sista dagarna kommer se ut.

Med vänlig hälsningar,

Ivana & Nils


Vecka 21

Hej och välkomna till en ny vecka. Denna vecka har vi två dagar med schemabrytande aktiviteter, imorgon är det dags för friluftsdag. Vi ska bege oss till Bulltoftafältet för att spela frisbeegolf. Klassen samlas klockan 9.00 där (man tar sig dit själv) och går en 18-håls bana tre och tre. Vi hoppas på fint väder och glatt humör.

På fredag är det stoppdag, då har man läsårets sista möjlighet att antingen få extra hjälp eller fördjupa sig i något ämne inför betygssättningen.

Vi hoppas på en trevlig vecka och så ses vi nästa måndag.

Med vänlig hälsningar,

Ivana & Nils

Vecka 20

Hej och välkomna till en ny vecka. Denna vecka är en av de sista normala veckorna med lektioner och tider som inte går utöver schemat.
Nu gäller det att slutföra de sista projekten inför läsårsslutet innan sommaren kallar på oss. Vi hoppas på en bra vecka och så hörs vi nästa vecka då två dagar (tisdag och fredag) är schemabrytande. Mer om det nästa vecka.

Med vänlig hälsningar,

Ivana & Nils

Vecka 18

Hej och välkomna till en ny vecka.  Denna vecka är en kort vecka. Det är ju röd dag på torsdag och på fredag är det en lovdag. 
Det är kastanjefest på onsdag mellan 14-16, det kommer ut en separat inbjudan kring detta, ni är välkomna att ta del av denna (förhoppningsvis) soliga eftermiddag med musik, glädje och korv som naturliga ingredienser. 
Vi kanske ses i vimlet på onsdag annars hörs vi här nästa måndag.

MVH

Ivana & Nils

Vecka 16

Hej och välkomna till en ny vecka på Sorgenfriskolan. Efter en händelserik vecka börjar det så smått återgå till det vanliga. Har ni frågor och funderingar så ber vi er ta kontakt med rektor Mickael Westerdahl, hans mailadress och tel. nummer hittar ni på skolans hemsida.
Utvecklingssamtalen är snart över och om en vecka är det dags för prao och alla i klassen ska ut på den, kul!

Med vänliga hälsningar,

Ivana och Nils

Vecka 14

Hej och välkomna till en ny vecka på Sorgenfriskolan. Nu är utvecklingssamtalen igång, Ivana har börjat och Nils börjar ringa idag och imorgon för att bestämma tider.
Det är endast tre veckor kvar tills eleverna har prao och efter det är vi inne i maj. Det går snabbt fram till sommarlovet nu.

Vi ses nästa vecka!

Med vänlig hälsningar,

Ivana & Nils


Vecka 11

Hej och välkomna till Sorgenfriskolan och sista veckan före påsklovet.
Denna vecka och förra veckan har gått i kulturens tecken. Förra veckan var vi på Malmö Live för att njuta av konsert och denna vecka besöker vi BUFF för att ta del av spännande filmupplevelser.
Eftersom påsk kommer relativt tidigt i år så börjar vi med utvecklingssamtalen efter lovet. 
På fredag är det planeringseftermiddag för personalen vilket innebär att eleverna slutar efte lunch.
Vi önskar härmed ett skönt påsklov!

Med vänlig hälsningar,

Ivana & Nils 

Vecka 9

Hej och välkomna till Sorgenfriskolan efter ett förhoppningsvis skönt sportlov.
Nu är det bara 3 veckor till påsklovet och det är en ganska intensiv period vi har framför oss. Omdömen ska vara inskrivna i skol24 innan påsken och efter det kommer vi kalla till utvecklingssamtal.
Vi vill påminna er om föräldramötet som äger rum nästa vecka, era barn har fått hem detaljerad information om detta.

MVH

Ivana & Nils

Vecka 7

Hej och välkomna till sista veckan innan sportlovet. Förra veckan kantades av teaterbesök och studiedagar. 
Denna vecka har vi på onsdag besök av jobbmentor, det innebär att eleverna får möjlighet att ta del av och fråga yrkespersoner om deras jobb. Det kommer pågå under förmiddagen.
Vi hoppas på en bra vecka för eleverna och så ses vi efter sportlovet!

Med vänlig hälsningar,

Ivana & Nils
Vecka 5

Hej och välkomna till en ny vecka på Sorgenfriskolan. Denna vecka har vi stoppdag på torsdag då har eleverna möjlighet att fördjupa sig/repetera det de har haft lektioner om hittintills. 
Imorgon går vi på Panora för att se skolbio. Filmen vi ska se är Fimpen en klassiker från 70-talet som handlar om drömmar och möjöigheterna att uppnå dem. Filmen ackompanjeras av samtal och handledning.
Vi hoppas på en bra vecka för oss och för er.

Med vänlig hälsningar,

Ivana & Nils


Vecka 3

Hej och välkomna till en ny vecka på Sorgenfri.  Nu är vårterminen igång och för att stärka eleverna i kommuniktationen med oss har vi börjat med att använda drive via google med oss. Det gäller att hitta balans mellan arbetsbörda, motivation, resultat och kreativ glädje och detta är ett sätt på individnivå att få grepp över hur det ser ut för era barn. Den kan fungera som en sorts dagbok också.

När vi har utvecklingssamtal kommer vi presentera sytemet lite närmre för er.

Efter att vi hade lyssnat på er under höstens utvecklingssamtal så har vi genom vårt eminenta kulturombud Roberto Rosson beställt in fyra kulturevenemang under februari och mars månad. Det kommer till viss del ligga under livsviktgtlektionerna.

Med vänlig hälsningar,

Ivana & Nils


Vecka 2

Hej och välkomna till en ny termin på Sorgenfriskolan. Vårterminen startar som sagt idag och det är sex veckor innan eleverna har sportlov.
Denna termin kommer eleverna få ha prao och den kommer ske efter påsklovet ( v 17) eftersom det lovet ligger ganska tidigt på terminen.
Vi hoppas på en bra termin och som vanligt; maila oss gärna om ni har frågor och funderingar om era ungdomars skolgång.

Med vänlig hälsningar,

Ivana & Nils

  


Vecka 52

Nu är det de sista skälvande dagarna för terminen. Vi tackar för en bra termin där svett, tårar och kämpaglädje har blandats. 
Nu hoppas vi att era ungdomar får ett välförtjänt jullov så att de kommer utvilade och pigga tillbaka till vårterminen.
Imorgon samlas vi 9.30 för mingel. Efter det står betygsutdelning och gröt på schemat och vi slutar vid lunchtid.

Vi önskar er en God Jul och Gott Nytt År!

Med vänlig hälsningar,

Ivana & Nils


Vecka 51

Hej och välkomna till sista helveckan för denna termin. Imorgon på klassens timme ska vi diskutera hur ekonomin ser ut inför klassresa på vårterminen i årskurs nio. Det har gått trögt med försäljningen denna termin. Ska vi ha möjlighet att få fart på försäljningen under vårterminen får vi försöka få nyckelbanden sålda så snabbt som möjligt.
Era ungdomar har gett förslag inför vårterminen om hur vi ska få in pengar och de förslagen ska vi även ta i beaktande imorgon.
Betygen sätts imorgon och kommer i vanlig ordning delas ut under högtidliga former nästa tisdag.

Med vänlig hälsningar

Ivana & NilsVecka 49

Hej och välkomna till en ny vecka på Sorgenfri. Denna vecka innehåller en stoppdag och den infaller på onsdag. På en stoppdag så har eleverna möjlighet att jobba ikapp eller fördjupa sig i vissa ämnen. Detta är sista stoppdagen för terminen och vi vet om att en del prov och läxförhör finns kvar.  Vi diskuterar med eleverna om hur de ska lägga upp arbetet och det brukar fungera väldigt bra.
Vi ses nästa vecka!

Med vänlig hälsning,

Ivana & Nils


Vecka 48

Välkomna till en ny vecka. Denna vecka är eleverna lediga på tisdag eftersom då har lärarna studiedag. Det blir med andra orden ganska kort vecka. 
Det är inte för många veckor kvar till jullovet så vi hoppas på fortsatt bra stämning och en bra arbetsmiljö i vår klass.
Funderar ni över någonting efter alla utvecklingssamtal, tveka inte att ta kontakt med oss helst per mail.

Med vänlig hälsning,

Ivana & Nils

Vecka 47

Välkommen till en ny vecka. Denna vecka är lite ovanlig eftersom inget ovanligt händer denna vecka. 
Jag och Ivana hoppas slutföra utvecklingssamtalen denna vecka. Vi är glada för alla konstruktiv och positiv feedback vi får från er och gillar både engagemanget och era varma ord.

Vi ses nästa vecka.!

Med vänlig hälsning,

Ivana & Nils

Vecka 46

Välkommen till en ny vecka. Denna vecka fortsätter vi med utvecklingssamtalen och tror nog att vi ska kunna slutföra dem nästa vecka senast. 
      Förra veckan skulle vi haft besök av inteokej.nu för att diskutera vad era ungdomar gör på nätet och vad man bör tänka på när man är på sociala medier. Tyvärr så fick det ställas in på grund av sjukdom men nu gör vi ett nytt försök denna vecka.
Gå in och besök sajten och ta gärna del av materialet.
       Vi hoppas på en fin vecka för oss alla och så ses vi nästa vecka.

Med vänlig hälsning,

Ivana & Nils


Vecka 45

Efter en veckas ledighet är det dags att slutföra den sista perioden innan julen. Jag och Ivana kommer ta kontakt med er för att boka utvecklingssamtal de närmsta dagarna. Samtalen kommer pågå i cirka 3 veckor. 
Idag kommer inteokej.nu hit för att ha workshops med 8b om nätmobbning.  
Det är en ganska intensiv period fram till mitten av december så tveka inte att maila om det blir för mycket på läxfronten så tar vi kontakt ked berörda lärare.

Med vänlig hälsningar

Ivana & NilsVecka 43

Välkomna till sista veckan innan höstlovet. Denna veckan skrivs de sista omdömena deadline är på fredag. Eleverna sluta efter lunch på fredag eftersom skolan har planeringseftermiddag.

Efter höstlovet kommer utvecklingssamtalen igång och jag och Ivana kommer att kalla er till dem.

Vi ses i vecka 45!

MVH

Nils

Vecka 41

Välkomna till en ny vecka på Sorgenfriskolan. Denna vecka är helt normal eftersom vi inte har några schemabrytande aktiviteter. Nästa måndag däremot är det stoppdag. Med stoppdag menas att de kan ta igen saker de inte har hunnit med, få specialhjälp med saker de inte har förstått eller fördjupa sig i något ämne.

Hoppas vi får en bra vecka!

MVH

Ivana & Nils

Vecka 38

Välkomna till en ny vecka på Sorgenfriskolan- Denna onsdag är det dags för föräldramöte. Det startar klockan 17.30 och beräknas ta ungefär en timme. 
Vi kommer att presentera ny personal, prata lite om hur höstterminen kommer se ut och berätta lite nyheter från förvaltningen.

Hoppas vi ses då!

MVH

Ivana & Nils

Vecka 37

Denna vecka händer det lite saker. Först och främst så har ni fått information om föräldramötet nästa vecka på onsdag. 
På torsdag så börjar inte eleverna förrän till lunch. Anledningen är att vi har bokat in en hip/hop och rapgrupp som kommer jobba med eleverna på eftermiddag. En av de som kommer är från USA och vi är glada att få ha dem här.
Under måndagen har fotbollsplanen städats så nu hoppas vi den är tip-top inför höstterminen.

MVH

Ivana & Nils

Vecka 36

Nu rullar terminen på efter att de sista åtgärderna kring schema och organisation har lagt sig. Det märks att er ungdomar nu är 8:or, de har blivit mer vana högstadieelever och går mot ökat ansvar och självdisciplin. 

Denna vecka är de lediga på onsdag då de har studiedag, annars följer de vanligt schema.

Nästa vecka har vi frilufts/idrottsdag på torsdag men mer information om den får ni på måndag.

Vi hoppas att få se er alla på föräldramötet den 16 september, det kommer en mer formell kallelse senare, men ni kan redan nu boka in den dagen.

MVH

Ivana Och NilsVecka 35

Nu har skolan kommit igång på allvar och det slutgiltiga schemat kommer att fastställas från och med fredag. Eleverna kommer få det på mentorsträffen på måndag.

Tänk på att nästa vecka är eleverna lediga på onsdag då skolan har studiedag.

När det gäller läxor så har skolan uppdaterat sin läxpolicy som ni kan ta del av när ni besöker skolans pedagogiska hemsida.

MVH

Ivana & NilsVecka 34

Välkomna till ett nytt läsår och en ny termin!

Denna vecka kommer schemat igång som vanligt under onsdagen, men vi delar ut det på måndag eftersom smärre ändringar av pragmatiska skäl kommer inträffa under veckan.

Varje måndag kommer denna sida uppdateras så håll utkik!

MVH

Ivana & NilsVecka 23

Nu är det snart dags för skolavslutning och det är en del dagar som ser annorlunda ut jämfört med hur det brukar se ut.

OBS! Tiderna gäller nästa vecka! OBS!

(Vecka 24)

Måndag: Klassens dag, vi samlas klockan 9.30 vid Folkets Parks busstation för att ta buss 32 (mitt emot St Knuts Torg). Vi åker till Ivana för att grilla hamburgare och korv samt njuta av glaas och trevligt sällskap. En stund att utvärdera läsåret och vara tillsammans med klassen. Vi tar bussen gemensamt hem.

Tisdag: Friidrottsdag på Heleneholms idrottsplats.

7b börjar 11.00 med att springa 800 meter tillsammans med de andra klasserna. Detta lopp är frivilligt men ställer man inte upp är man där och hejar på sina kamrater.

Efter loppet är det lunch och sedan är det dags för lite olika grenar.

Vi slutar vid 14.00 och man tar sig dit och hem självmant. 


Onsdag: Städdag och fotbollsmatch.
Klockan 10 är eleverna välkomna för städning och sortering av skåp. Vi gör dessutom fint i klassrummet inför avslutningsdagen. 
Till lunch serveras det korv & glass på skolgården och sen är det dags för den årliga drabbningen mellan niorna och lärarna på fotbollsplanen.


Torsdag: Skolavslutning och betygsutdelning.

Vi träffas 10.15 utanför Maria Kyrka för att gemensamt gå in. Skolavslutningen börjar 10.30 och när de sista tonerna av Den blomstertid nu kommer ebbar ut går vi gemensamt tillbaka till skolan.

Väl där delar vi ut betyg, äter lite tårta och önskar ett gott sommarlov till varandra.

Trevlig sommar!
Vecka 21

Hej och välkomna till en ny vecka. Denna vecka är normal förutom på tisdag då vi har stoppdag. På den dagen har eleverna möjlighet att ta igen missade lektioner om man t.ex. varit sjuk eller av andra anledningar missat lektioner. Det finns också tid för repetition och mer djupgående analyser av det arbete de håller på med.
Kakorna har kommit och eleverna får ta hem dem idag. 
Läget är väldigt lugnt och samlat i klassen och vi tar gemensamt de sista andetagen denna termin.

Vi ses!

Ivana & Nils

Vecka 20

Hej och välkomna till en ny vecka. Denna vecka är väldigt kort eftersom vi är lediga på både torsdag och fredag.

På onsdag är det kastanjefest och där finns en inbjudan på skolans hemsida som ni kan se.

Efter denna vecka är det tre skolveckor kvar innan Sorgenfriveckan kickar igång.

Det är med andra ord kort tid kvar och vi fortsätter diskussionen med dem om det blir för mycket nu innan det är sommarlov. Prata gärna med era barn därhemma så att vi kan anpassa de sista veckorna.

Vecka 19

Hej och välkomna till en ny vecka. Nu börjar det dra ihop sig inför sommarlov. Vi har haft en diskussion med eleverna i klassen att om det blir för mycket prov och test för dem nu inför betygssättning så är det viktigt att de säger till oss eller er så att vi kan göra individuella lösningar.

Vi hade en trevlig idrottsdag förra veckan, den var uppskattad av de deltagande, vi hade även tur med vädret då vi grillade hamburgare under bar himmel.

Denna vecka får eleverna sovmorgon på onsdag förmiddag, Nils är iväg på facklig utbildning och vi tar igen lektionen vid ett senare tillfälle.

Eleverna har fått hem en säljkatalog för kakor, tanken är att vi ska dryga ut klasskassan, de ska vara ifyllda tills på måndag nästa vecka.

Nästa vecka är det kastanjefest, ni kommer att få mer info om den nästa måndag.

MVH

Ivana & Nils

Vecka18

Hej och välkomna till en ny vecka. Denna vecka är lite speciell, det är en ytterst kort vecka. Vanliga lektioner i skolan pågår mellan måndag-onsdag. På torsdag har vi idrottsdag och på fredag är det 1 maj.

Tiderna på idrottsdagen är följande:

9.00 Samling på skolan (Gå med Ivana om man inte hittar dit)
9.30 Samling vid Musikhögskolans busshållplats.
9.45 - 11.15: Träning i Fighting Spirits (Nils är tränare där) lokal, boxercise och mittsträning.
11.15 Ombyte och gång till Heleneholmsparken
11.45 -13.00 Grillning och fotboll/frisbee. (Eleverna kan ha med sig egen dricka om de vill. Skolan tillhandahåller portionsdricka och det serveras kycklinghamburgare)
13.00 Avslut

Vi hoppas på en trevlig vecka.

Vecka 17

Hej och välkomna till en ny vecka. Nu börjar sommaren närma sig med stormsteg, det märks inte minst på det fina vårvädret som har smugit sig in på vår skolgård.
Det finns ett intresse av att sälja kakor för att få ihop lite pengar till vår klasskassa, vi beslöt att barnen fick fundera på det under veckan och prata med sina föräldrar om det.
Denna vecka läser vi SO på måndag eftermiddag och i gengäld får de sovmorgon på onsdag morgon.

MVH

Ivana & Nils

Vecka 16

Hej och välkomna till en ny vecka. Vi var på teater i tisdags och såg http://www.teater23.se/index.php/turne/86-monster. Det var en tankeväckande pjäs.

Annars rullar veckan på som vanligt, vi har bytt platser i klassrummet och fått två nya elever till klassen.

Hoppas på en produktiv vecka!

MVH

Ivana & Nils

Vecka 15

Hej och välkomna tillbaka efter påsklovet. Nu glider vi in i sista perioden innan sommarlovet, denna period kantas av en hel del lovdagar så tiden går snabbt.

Denna vecka har vi likabehandlingsdag på torsdag. Vi börjar klockan 9.00 och håller på fram till 14.00. Temat för denna dag är funktionshinder och vi kommer ha klassdiskussioner och föreläsningar.

Utvecklingssamtalen är i full sving och ni blir fortlöpande kallade till dessa.

MVH

Ivana & Nils 


Vecka 12

Förra veckan så bröt vi några av de vanliga lektionerna för att besöka BuFF (Barn och ungdomsfilmfestivalen), filmerna vi såg var väldigt bra och tankeväckande. Vi fortsatte att diskutera filmerna i skolan.

Denna måndag börjar vi med stoppdag, det är en dag då man kan ta igen eller fördjupa sig i olika skolämnen. Eleverna uppskattar denna dag då det minskar stressen utifrån deras individuella förutsättningar.

Nästa vecka kommer Nils och Ivana kontakta er för bokning av utvecklingssamtal antingen via telefonsamtal eller brev.

MVH

Ivana & Nils

Vecka 10


Hej och välkomna till en ny vecka.

Först och främst vill vi påminna om att lämna in ansökan för er som har modersmål. Maila till nils.martinsson@malmo.se så mailar jag över en blankett som ni lämnar över på expeditionen.
Prata med era barn om att inte äta nötter inomhus på skolan eftersom det finns elever som får svåra allergier av dessa.
Sist men inte minst vill vi påminna om öppet hus torsdagen den 12 mars kl. 16.30 – 19.00. Vi skulle uppskatta om så många som möjligt kommer så att vi kan använda den tiden
som tid till utvecklingssamtal + föräldrarna har möjlighet att träffa undervisande lärare om de har frågor.

MVH

Ivana & Nils
 

Vecka 9

Hej och välkomna tillbaka till skolan efter sportlovet. Nu har vi fem arbetsveckor framför oss innan vi tar påsklov.

Denna vecka händer lite saker. Bland annat får vi besök av Räddningstjänst syd, deras besök ingår i ett tema som handlar om att flytta hemifrån.

På fredag är det heldag för kamratstödjarna, då får de möjlighet att diskutera tillsammans med bland annat kuratorn hur vi trivs med varandra på Sorgenfriskolan.

MVH

Ivana & Nils


Vecka 5

Hej och välkomna till en ny vecka. Denna vecka är det några saker att hålla reda på.

På tisdag är det elevrådsmöte mellan 11-12. Eleverådsrepresenterna är underättade och förberedda. Det är ett viktigt forum för att föra fram elevernas åsikter och funderingar kring hur skolan ska skötas.

På onsdag är det planeringseftermiddag för personalen. Det innebär att eleverna slutar efter lunch. 

Håll utkik på kalendern för nu kommer prov och diagnoser igång på riktigt. Era barn vet om vilka lärares kalender de behöver titta på.

MVH

Ivana & Nils


Vecka 4

Hej och välkomna till en ny vecka. Denna vecka ser också lite annorlunda ut. Idag har vi ett SO-pass mellan 12.50 - 14.20. Vi läser in två morgonlektioner denna vecka.

Det innebär att på tisdag så börjar eleverna 9.40 och på onsdag så börjar de 9.10.

Nästa vecka bör schemat återgå till det normala men håll utkik här för möjliga förändringar.

På torsdag får vi besök av United Sisters som kommer ta sig an tjejgrupper i 7:an.

Vi försöker hitta externa beprövade aktörer till livsviktigt för att dels höja kvaliten på den och vi utgår också från kamratstödjarnas önskemål om detsamma. Det faller alltid inte in på livsviktigt (den schemalagada tiden) därför får vi ibland pussla och vara flexibla.

Vi ses nästa vecka!Vecka 3

Hej och välkomna till en ny termin!

Denna vecka ser lite annorlunda ut. På måndag eftermiddag får vi besök av Jens Molander från KBU (Kultur för barn och unga). Han genomför ett projekt för klass 7b och ordinarie lektioner utgår.

Imorgon (Tisdag) utgår SO eftersom Nils är iväg på fackligt uppdrag. Era barn får sovmorgon men misströsta inte, redan nästa vecka ser vi till att ta igen förlorad SO-tid. För mer info om just SO klicka på Nils SO länk till höger.

Har ni frågor och funderingar tveka inte att att ta kontakt med Nils (nils.martinsson@malmo.se) eller Ivana (ivana.bolmesson@malmo.se)!Hej! 

Vårterminen börjar den 8/1 med läsning enligt schemat.


Ma: Carina Eklundh, Pernilla Gustavsson, Anette Johanssen
Sv: Jeanette Hezsö, Lena Magnusson, Nina Nilsson, Nils Martinsson
En: Jeanette Hezsö, Roberto Rosson
NO: Carina Eklundh
SO: Nils Martinsson
Idrott: Tanja (Tatia) Mellström-Takina
Franska: Sara Svensson
Spanska: Roberto Rosson
Tyska: Jeanette Hezsö
Sv/en: Nils Martinsson
Slöjd: Lena Qvillberg, Peter Hillgren


Pedagogernas egna webbsidor

Spanska - Engelska - Roberto
Franska - Sara
Svenska - Kristina
Ma - Carina
Ma år 7 - CE, PG, AJ


Telefon arbetslaget: 040-34 71 42


Telefon24
Anmäl frånvaro via telefon

Klasskalender