Hej och välkomna till 9B:s
klassida!

Inte många dagar kvar till sommarlovet..

v.23
Måndag 3/6 är det programmering på fm och ni ska ha med era datorer och laddare.

Tisdag 4/6 ska ni på bio. Samling utanför biograf Panora kl 8.45.

v.24
Måndag 10/6  slutar ni efter lunch
9:ornas BAL samling fr. 17:30

Tisdag 11/6 är ni lediga som kompensation för balen.

Onsdag 12/6 Klassens dag,
Programmering + Pizza
Martin kommer samla in era chromebooks+väska, axelrem, laddare, hörlurar mm.

Torsdag 13/6 Börjar ni kl 10 och vi städar, glöm inte ta med er skåpnyckel
Kl 12.30 är det fotboll.

Fredag 14/6 Skolavslutning, vi samlas
kl 10.15 utanför Mariakyrkan.

Anmälan till SSIFs fotbollsturnering hittar du HÄR

Meddelande från biblioteket

Sista återlämningsdag för alla böcker är den 5 juni.

Elever som vill låna böcker över sommaren måste kontakta biblioteket.

Se en aktuell lista på utlånade böcker - logga in på http://skolbibliotek.malmo.se

På förekommen anledning vill skolledningen informera om att elever under skoltid åkt elscooter vilket INTE är tillåtet. Det har även kommit till skolans kännedom att elever skadats när de ramlat av elscootern. I de fall elever under skoltid ses köra kommer vårdnadshavarna att kontaktas.

Vi är tacksamma om ni föräldrar vill prata med era barn även hemma om vilka risker detta medför samt att det inte är tillåtet för personer under 18 år att nyttja elscootrar.

/Skolledningen

Runt om i staden ser vi elsparkcyklar som man kan hyra. Företagen som hyr ut dem har en 18-årsgräns för sina cyklar, men det är vanligt att barn och ungdomar åker på dem. Från skolans synpunkt så är det absolut förbjudet att åka på dessa cyklar under skoltid. Ser vi någon elev göra detta under skoltid kommer vi att meddela hemmet.

Hej,
Jag hoppas att ni fått inbjudan till vernissage/föräldramöte samt information om resan av era elever. Vi träffas den 18/3 klockan 18.00 på fjärde våningen.
Som vi skrev tidigare kommer vi att åka från färjeterminalen i Trelleborg den 23/3 och samlingstid där är 8.00. Emma kommer åka tåg med en del, då är det samling 07.10 på Station Triangeln. Vi vill gärna ha reda på innan vilka som blir körda  och vilka som ska åka tåg. All övrig information får ni på vernissagen.

I denna vecka börjar också de nationella proven och på tisdag och torsdag är det svenska. Vi samlas båda dagarna klockan 8.45 på fjärde våningen.

För de som önskar utvecklingssamtal går det bra att kontakta oss på våra mailadresser nedan.

MVH
Annika och Selma

Hej,
Tiden går snabbt och snart är det dags för sportlov. Skolan erbjuder sportlovskola mån-fre 9.00-12.00 framförallt till dem som behöver lite extra stöttning i kärnämnena (sve, eng, ma). Eleverna får anmälningslappar av oss, men det går även bra att ni mailar anmälan till oss.

Det närmar sig även vår studieresa. Vi kommer att åka från Trelleborg lördagen den 23/3, närmare information kommer att delas ut i veckan, där även info om kommande vernissage/föräldramöte kommer att finnas.

Vi kommer även att erbjuda utvecklingssamtal till de som önskar.

Skolledningen har viktig information från polisen som samtliga vårdnadshavare ska ta del av.

Vill passa på att önska alla ett bra sportlov!

MVH
Annika och Selma

Skolsköterskan Karin informerar om Vinterkräksjukan.

Det var ett tag sedan jag kontrollerade eleverna i åk 9. Därför har jag samtalat med medicinskt ansvarig och vi har kommit fram till att kontrollera innan gymnasiet. Det blir tillväxtkontroll och ryggkontroll.

Det kommer att ske inom kort och lärarna får de aktuella tiderna av mig.

Dessutom är det flera elever i åk 8 som vill komma på en extra kontroll, vilket är bra eftersom det var 1,5 år sedan senaste gången. Samtliga elever i åk 8 kommer jag alltså att erbjuda ett extra besök och i detta ingår tillväxt och ryggkontroll.

I samband med besöket sker ett kort samtal om trivsel och studiemotivation.

Det ska bli roligt att träffa era tonåringar!

Karin Waldenström

Skolsköterska

190129

Det närmar sig Gymnasievalet som kommer ske mellan 15. januari till 15. februari. Under denna tiden har Paulina SYV bokat tider där hon kan vara behjälplig med själva valet. Föräldrarna är välkomna att vara med på mötet!
Eleverna får idag lite extra information om valet och sina personliga tider.

VT2019
Hoppas att ni haft ett härligt lov och att ni ser fram emot er sista händelserika termin på Sorgenfriskolan.

Ni börjar på onsdag 9/1 kl.8 med språkval.
På onsdag har ni också idrott och behöver ta med gympakläder.
Snart kommer vårterminens schemat läggas ut på hemsidan.

Njut av er sista lediga dag så ses vi på onsdag!

Selma&Annika

Information från skolsköterskan:

Klicka på länken här och här.

2018-12-04

---------------------------------------------------

Mobilfritt i korridorer och klassrum

Barnens mobiltelefoner ska förvaras i skåpen under lektionstid. Det är förbjudet att filma, fotografera eller göra ljudupptagningar under skoltid.

---------------------------------------------------

Mentor för klass 8b är
Selma Ahmetbegovic och Annika Orsvall

Läxor och schemabrytande aktiviteter lägger vi lärare in i klassens kalender(till höger på denna sidan).

Är det något ni undrar över eller vill informera oss om så är det oftast smidigast via mejl.

Ni kan nå oss på:

Tips på länkar: