Välkomna till 7B!

Anmälan till SSIF inför fotbollsturneringen:

Vecka 20.
En ny vecka väntar och nu är vi inne på slutspurten inför sommarlovet och eleverna har mycket att avsluta i sina olika ämnen.

Sommarskola kommer att erbjudas för eleverna och lappar ska vid intresse lämnas in senast i slutet av nästa vecka.

Förra veckans utflykter till Malmö moské och Naturenbåten gick strålande för klassen som var aktiva och engagerade. Malte och Aref var dock de enda av eleverna som lyckades fånga någon fisk men alla kämpade på bra ute på havet.
Några bilder från  utflykten med Naturbåten ser ni nedan.

Vecka 19.
En kort men händelserik vecka väntar! På måndag (7/5) ska eleverna till Malmö moské på studiebesök som en del av religionsundervisningen. Vi åker tillsammans från skolan under mentorsträffen. Eleverna har efter lunch lektioner enligt ordinarie schema.

På tisdag (8/5) ska eleverna med Naturbåten efter lunch. Eleverna har eget ansvar att befinna sig vid Skeppsbron 10 klockan 12.50. Vill man åka med Erika och Jasmin som tar bussen från skolan vid cirka 12.25 går det mycket bra. Eleverna slutar 16.00 vid Skeppsbron och tar sig hem på egen hand.

På onsdag (9/5) är det Kastanjefest på skolan mellan 14-16.

Vecka 17.
En ny vecka och nu är våren här.
Nu på måndag är det världsbokdagen och detta firar vi med extra mycket läsning under svensklektionen. Och än en gång vill vi mentorer uppmuntra eleverna att läsa hemma minst 20 minuter per dag.

Det är dags för eleverna att än en gång bli affärsmän och kvinnor och ge sig ut för att sälja kakor. Som minst vill vi helst att eleverna säljer 2 burkar vardera. Ju mer vi får sålt desto längre resa i nian kan klassen göra tillsammans!
 Lapparna där eleverna har skrivit upp sina kunder ska in till mentor (Jasmin nu när Sara är på föräldraledighet) senast måndagen den 14 maj.

Vecka 18 är vi alla lediga från skolan måndag och tisdag (30 april - 1 maj) och vi ses på onsdag igen.

Vecka 15.
Ny vecka väntar, och äntligen kommer vårsolen.

Eleverna ska på onsdag den 11/4 på studiebesök till Malmö synagoga som en del av sin religionsundervisning. Eleverna ska vara utanför synagogan 13.50 och den guidade turen startar 14.oo. Killarna i klassen ska ha på sig en huvudbonad (keps/mössa/kippa) under sitt besök. Eleverna har eget ansvar att ta sig till Synagogan. Vägbeskrivning finner ni här.

För er som av olika anledningar ännu inte har haft terminens utvecklingssamtal delas blanketter ut till eleverna på mentorstiden nu på måndag för drop-in tider de närmaste veckorna.

Vecka 14. Välkomna tillbaka efter påsklovet!

Stort tack klassen för ert arbete och tålamod under Innocarnivalsdagen i torsdags! Läs gärna om eventet i Sydsvenskan.

Ett extra stort tack till  Leon, Abdullah, Hussein, Hisham för ert engagemang och presentationer  i klassens monter. Det gjorde ni verkligen strålande! Och ett stort tack till Vår som
gjorde i ordning montern.

Tyvärr blev det ingen vinst detta år men klassen har arbetat mycket väl med detta projekt och ni ska
 vara stolta!

För den som är sugen att göra något kul på fritiden kan vi tipsa om sidan Kul i Malmö där man kan hitta massor av roliga prova-på-aktiviteter runt om i Malmö. Här hittar du sidan.

Vi vill påminna om elevernas chomebooks, att det viktigt att eleverna har med sig dem varje dag till skolan.

Denna termin kommer eleverna ha möjlighet att gå på läxhjälp två gånger i veckan. På tisdagar mellan 14.20-14.50 är det läxhjälp riktad mot matte och på onsdagar 14.10-14.50 är det läxhjälp i alla ämnen.

På rasterna kommer eleverna i 7B att kunna vara i vår rastlokal på tisdag lunchrast. torsdag lunchrast finns det möjlighet att spela fotboll i idrottshallen för åk 7.

Vi kommer att ha utvecklingssamtal tidigt denna termin och eleverna har fått hem en lapp med vilka tider vi kan erbjuda. Fyll i lappen och skicka med tillbaka till skolan så snart som möjligt så blir vi glada :)

Klasskassan
Klassen var väldigt duktiga på att sälja kakor och vi fick in en del pengar till klasskassan!
Har ni föräldrar eller elever några bra idéer på hur vi ska tjäna in pengar till vår skolresa, tveka inte att berätta om dem och några föräldrar får gärna ta ansvar för pengarna vi tjänar in. Maila Anette, Jasmin eller Sara om ni är intresserade! anette.johannsen@malmo.se

Innocarneval
Eleverna gjorde ett väldigt bra arbete under dagen på Sea-U! Eleverna fick bland annat bygga sina egna reningsverk, diskutera vilka av FN:s globala mål för hållbar utveckling som var viktigast och lyssna på föreläsningar om vår havsmiljö.

7B har detta år fått en fadderklass! Det är 1B som vi kommer att träffa ibland och göra roliga saker tillsammans med. Inför detta har vi delat in klassen i tre grupper.

Grupp 1.

Malcolm, Vår, Abdullah, Benjamin K., Hasti, Oliwia, Malte & Matheus.

Grupp 2.

Omar, Leon, Sanja, Alva, Ossian, Benjamin A., Mickail, Elliott och Ann.

Grupp 3.

Majken, Julia, Hisham, Weronika, Fajer, Arta, Hala, Aref och Zaker.

Skolledningen informerar om skolans policy angående ledighet under skoltidHär hittar ni ett brev angående detta från skolledningen.

Mobilfritt i korridorer och klassrum

Barnens mobiltelefoner ska förvaras i skåpen under skoltid. Det är förbjudet att filma, fotografera eller göra ljudupptagningar under skoltid.

Lärarnas egna sites

Spanska - Engelska - Roberto