Välkomna till 8B!

Anmälan till SSIFs fotbollsturnering hittar du HÄR

Från och med nästa läsår kommer Sorgenfriskolan att använda sig av Infomentor. Detta system kommer vi att använda till kommunikation, bedömning och information. För att informera om detta har vi därför redan nu en tid för höstterminens föräldramöte. Det är onsdagen den 28 augusti kl 17.00-18.00. Varmt välkomna!

Meddelande från biblioteket

Sista återlämningsdag för alla böcker är den 5 juni.

Elever som vill låna böcker över sommaren måste kontakta biblioteket.

Se en aktuell lista på utlånade böcker - logga in på http://skolbibliotek.malmo.se

Vecka 22.
Är det vanliga skoldagar måndag-onsdag, på torsdag är det Kristi himmelsfärdsdag och ledig dag, på fredag är det också lovdag.

Vi är stolta över att kunna berätta att Leon har vunnit ett pris för sina insatser som idrottsledare i Sorgenfriskolans Skol IF, stort grattis!

Vi ska fortsätta att träffa vår fadderklass, som i år är 2B. I grupper kommer klassen att förbereda lekar. Dessa grupper är:

GRUPP 1        GRUPP 2
Fajer                Hasti
Arta                 Weronika
Mickail           Benjamin A.
Matheus         Aref
Malte              Vår
Ossian              An

GRUPP 3        GRUPP 4
Sanja                Alva
Hala                  Julia
Abdullah          Majken
Omar                Hisham
Elliott               Benjamin K
 Leon                Malcolm

Vi kan med glädje och stolthet meddela att två elever i vår klass har fått sina krönikor publicerade av Kvällsposten/Expressen, fantastiskt bra jobbat av duktiga elever.
Här är den första krönikan av Hisham.
Här är den andra krönikan av Alva.

Allt gott!
Jasmin & Sara

Första linjen

Mottagning som erbjuder föräldrar och ungdomar hjälp när ungdomarna inte mår bra. De erbjuder föräldraföreläsningar om: Oro och stress hos barn och ungdomar (6–17 år)

Datum: 24 april, 8 maj

Skolledningen har viktig information från polisen som samtliga vårdnadshavare ska ta del av.

Skolledningen informerar om skolans policy angående ledighet under skoltidHär hittar ni ett brev angående detta från skolledningen.

Barnens mobiltelefoner ska förvaras i skåpen under skoltid. Det är förbjudet att filma, fotografera eller göra ljudupptagningar under skoltid.

2018-11-05

Information om hur grundskoleförvaltningen i Malmö stad arbetar för att värna om ditt barns personuppgifter.

Hälsningar från Skolledningen

Lärarnas egna sites
Matte - Selma, Anette, Carinas sida
Franska- Saras sida
Svenska - Jasmins Google classroom
SO- Google classroom
Musik Elins site.

Bibliotekets hemsida:
sorgenfribiblan.blogspot.com

För att följa vad som händer i världen och utveckla ert formella språk bör ni läsa nyheterna kontinuerligt och se på aktuellt och rapport flera gånger i veckan. Lyssna även gärna på Sveriges radio. Här är några länkar att ha koll på.

Sydsvenskan
Dagens nyheter
Rapport
Svt-nyheter

Stående läxa varje vecka från Jasmin är att ni läser minst 20 minuter 4 gånger i veckan. Vill ni ha rekommendationer på bra böcker inom olika genrer tala med Fredrik i biblioteket.

Länkar till schema och era bästa studietekniktips finner ni nedan,

Skolan erbjuder läxhjälp/stöd flera gånger i veckan. Dessa tider och dagar är:
  • Tisdagar 15.00-16.00 (MA/NO)
    Tisdagar  14.15 - 15.30 (SO/SV)
  • Torsdagar i sal 316 i 15.15-16.15

Ivana har även extra mattestöd 07.30 - 8.00 tisdagar - fredagar. Använd er av dessa stödtillfällen.

Anmäl frånvaro via telefon varje dag ditt barn är sjukt på  följande telefonummer.

Klasstelefon till 8b                                     0733-237685

Kurator Emma Appelskog                             040-347121