SFGR10B - 8B

Välkomna till 8B!


V.39
På tisdagen (25/9) är eleverna i skolan och arbetar med de ämnen de behöver (9.00 -14.00). Eftersom elevernas friluftsdag denna termin blir de tre dagar de spenderar i Kirsebo veckan efter. Kom ihåg att skicka med eleverna den lapp med information om lägret på måndag.

Onsdag är det studiedag och således ingen ordinarie undervisning. Eleverna uppmuntras att läsa hemma under dagen.

Denna vecka är det även föräldramöte på onsdag (26/9) klockan 17.30 i elevernas hemklassrum (våning tre, sal). Varmt välkomna!
Eleverna kommer att sälja kaffe och fika för att samla in pengar till klassresan i nian. 

V.38

Denna vecka har vi uppstart inför klassens läger i Kirsebo (1-3:e oktober). Mer information till er föräldrar kommer att komma under veckan.

V.37
Föräldramöte
Det är dags för terminens föräldramöte och det kommer att ske i åttornas hemklassrum (346) klockan 17.30 den 26/9.
Varmt välkomna! 

Företaget Råfilm, www.rafilm.se kommer till Sorgenfriskolan v.44 för att filma en scen till en film. De vill ha lite hjälp av statister och tänker sig att en del av våra elever skulle vara intresserade av detta. Därför kommer de till skolan nu på måndag (10/9) kl. 09.00 för att informera våra elever i åk 8-9 om detta.

V.36
Denna vecka är det dags för partiledaredebatt på skolan (onsdagen) och skolval (torsdagen). Var väl pålästa! Se kalendern för aktuella tider och uppdaterade valplanscher på skolan. De elever som inte deltar på genrepet för partiledardebatten på måndag (9.00 -9.50) har sovmorgon till 9.50.
Väl mött!

V.35
På onsdag är det dags för Sorgenfrimästerkap på Stadion. Eleverna samlas 8.30 utanför Stadion omklädda och redo för idrott. Ta gärna med vattenflaska och en frukt. Dagen slutar vid ungefär klockan 14.30.

Eleverna arbetar aktivt med "tema valet" nu veckorna inför det stundande riksvalet i Sverige, och har under föregående vecka bland annat besökt valstugorna på Gustav Adolfs torg för att intervjua de olika riksdagspartierna. Eleverna har också arbetat med olika partifrågor, och förbereder sig inför skolvalet 2018 och Sorgenfriskolans partiledardebatt som äger rum vecka 36. De är så engagerade, sakliga och kunniga. Den politiska framtiden  för Sverige ser lovande ut med så duktiga elever!V.34
Denna vecka startar ordinarie schema som eleverna har fått tilldelat. Här finns även en länk till elevernas schema för höstterminen.
Vi ses klockan 9.15 på måndag på mentorsträffen för att gå igenom veckan som kommer.
Till er som inte lämnat in de lappar som delades ut under torsdagens upprop – vänligen ta med dem på måndag eller tisdag. 
Väl mött!

Vid frågor hör gärna av er till mig på mejl (Sara är tillbaka från sin föräldraledighet i november): jasmin.andersson@malmo.se

Skolstart höstterminen 2018

Välkomna till skolstart kära klass 8B! Ni går nu från sjuor till åttor. Den 16:e augusti klockan 10.00 sker upprop på skolgården och sedan har vi mentorträff i ert nya klassrum där ni får mer information om terminen.
Väl mött!
------------------------------------------
Vecka 24.
Sista skolveckan för terminen. Eleverna kommer under veckan ha sina sista lektioner och några schemabrytande aktiviteter.

Måndag 11/6 är det "tema valet" för samtliga 7-9:or och eleverna har program i skolan mellan 9-14.30.

På onsdag 13/6 är det fotbollsturnering 11.30 - 12.30 mellan niorna och lärarna. Eleverna kommer under förmiddagen även ha städ och tillbakalämning av böcker till biblioteket. Vi ses klockan 10.00 i skolan.
På eftermiddagen har Jasmins svenskgrupp en extra svensklektion där terminens texter lämnas tillbaka.

På torsdag är det "klassens dag" och eleverna har röstat fram att åka till Lund på stadsvandring och volleyboll i Stadsparken. Eleverna samlas 08.45 i skolan och åker gemensamt med buss till Lund. Vi kommer att åka gemensamt från Lund till Malmö vid cirka 14.oo. Eleverna kommer att sluta dagen ungefär vid 15.oo.

På fredag (15/6) är det skolavslutning och vi träffas utanför Mariakyrkan 10.15 och efter ceremonin går vi tillbaka till skolan för att äta tårta och få betyg.
Bra kämpat denna termin, fantastiska klass 7b! Jasmin och Sara önskar er ett härligt sommarlov med mycket läsning, vila och roligheter.
Vi ses till hösten igen!

Vecka 23.
På måndag ska pengarna in för kakförsäljningen. Jämna pengar och i kontanter, tack! Eleverna har lyckats samla in några fler tusenlappar till klasskassan. Bra jobbat!

Projektet "Stjärnresan" som eleverna har varit delaktiga i har bokrelease på Malmö live (4/6) 13.00 - 15.00. Elevernas egna noveller kommer att publiceras i en bok under dagen. Eleverna slutar 15.00 vid Malmö live denna dag.

På onsdag är det röd dag
och jag får önska er alla en härlig nationaldag i vackra Sverige. Eleverna har mycket att läsa denna vecka och passa gärna på att läsa någon timme ute i solen denna lediga dag.

Vecka 22.
Kakorna har anlänt och kakutlämning sker på onsdag mellan 15.00- 15.30.

Extra arbetspass (valfritt) IDH
Idrottssal A, 16.00-18.00


Vecka 21.
Nu på måndag är det elevens val och eleverna får arbeta med de ämnen de själva väljer. Skolan slutar 14.oo denna dag.

På tisdag 22/5 ska eleverna med NO:n till Malmö live för att delta i en solcellsworkshop
där de ska bygga sina egna bilar (drivna på solenergi). Eleverna ska vara på plats 12.50 och avslutar dagen på Malmö live vid 15.00.

På onsdag 23/5 är det friluftsdag
och eleverna ska bege sig ut på uppdrag runt hela Malmö. Eleverna startar 9.00 och slutar omkring 14.oo.

På torsdag är det studiedag och skolan är stängd. Eleverna får ha en skön studiedag hemma.

Vecka 20.
En ny vecka väntar och nu är vi inne på slutspurten inför sommarlovet och eleverna har mycket att avsluta i sina olika ämnen.
 
Sommarskola kommer att erbjudas för eleverna och lappar ska vid intresse lämnas in senast i slutet av nästa vecka.

Förra veckans utflykter till Malmö moské och Naturenbåten gick strålande för klassen som var aktiva och engagerade. Malte och Aref var dock de enda av eleverna som lyckades fånga någon fisk men alla kämpade på bra ute på havet.
Några bilder från  utflykten med Naturbåten ser ni nedan.
 


Vecka 19.
En kort men händelserik vecka väntar! På måndag (7/5) ska eleverna till Malmö moské på studiebesök som en del av religionsundervisningen. Vi åker tillsammans från skolan under mentorsträffen. Eleverna har efter lunch lektioner enligt ordinarie schema.

På tisdag (8/5) ska eleverna med Naturbåten efter lunch. Eleverna har eget ansvar att befinna sig vid Skeppsbron 10 klockan 12.50. Vill man åka med Erika och Jasmin som tar bussen från skolan vid cirka 12.25 går det mycket bra. Eleverna slutar 16.00 vid Skeppsbron och tar sig hem på egen hand.

På onsdag (9/5) är det Kastanjefest på skolan mellan 14-16.

Vecka 17.
En ny vecka och nu är våren här.
Nu på måndag är det världsbokdagen och detta firar vi med extra mycket läsning under svensklektionen. Och än en gång vill vi mentorer uppmuntra eleverna att läsa hemma minst 20 minuter per dag.

Det är dags för eleverna att än en gång bli affärsmän och kvinnor och ge sig ut för att sälja kakor. Som minst vill vi helst att eleverna säljer 2 burkar vardera. Ju mer vi får sålt desto längre resa i nian kan klassen göra tillsammans!
 Lapparna där eleverna har skrivit upp sina kunder ska in till mentor (Jasmin nu när Sara är på föräldraledighet) senast måndagen den 14 maj.

Vecka 18 är vi alla lediga från skolan måndag och tisdag (30 april - 1 maj) och vi ses på onsdag igen.

Vecka 15.
Ny vecka väntar, och äntligen kommer vårsolen.

Eleverna ska på onsdag den 11/4 på studiebesök till Malmö synagoga som en del av sin religionsundervisning. Eleverna ska vara utanför synagogan 13.50 och den guidade turen startar 14.oo. Killarna i klassen ska ha på sig en huvudbonad (keps/mössa/kippa) under sitt besök. Eleverna har eget ansvar att ta sig till Synagogan. Vägbeskrivning finner ni här.

För er som av olika anledningar ännu inte har haft terminens utvecklingssamtal delas blanketter ut till eleverna på mentorstiden nu på måndag för drop-in tider de närmaste veckorna. 

Vecka 14. Välkomna tillbaka efter påsklovet!

Stort tack klassen för ert arbete och tålamod under Innocarnivalsdagen i torsdags! Läs gärna om eventet i Sydsvenskan.

 Ett extra stort tack till  Leon, Abdullah, Hussein, Hisham för ert engagemang och presentationer  i klassens monter. Det gjorde ni verkligen strålande! Och ett stort tack till Vår som 
gjorde i ordning montern.

Tyvärr blev det ingen vinst detta år men klassen har arbetat mycket väl med detta projekt och ni ska
 vara stolta!

   

För den som är sugen att göra något kul på fritiden kan vi tipsa om sidan Kul i Malmö där man kan hitta massor av roliga prova-på-aktiviteter runt om i Malmö. Här hittar du sidan.

Vi vill påminna om elevernas chomebooks, att det viktigt att eleverna har med sig dem varje dag till skolan.

Denna termin kommer eleverna ha möjlighet att gå på läxhjälp två gånger i veckan. På tisdagar mellan 14.20-14.50 är det läxhjälp riktad mot matte och på onsdagar 14.10-14.50 är det läxhjälp i alla ämnen.

På rasterna kommer eleverna i 7B att kunna vara i vår rastlokal på tisdag lunchrast. torsdag lunchrast finns det möjlighet att spela fotboll i idrottshallen för åk 7.

Vi kommer att ha utvecklingssamtal tidigt denna termin och eleverna har fått hem en lapp med vilka tider vi kan erbjuda. Fyll i lappen och skicka med tillbaka till skolan så snart som möjligt så blir vi glada :)Klasskassan
Klassen var väldigt duktiga på att sälja kakor och vi fick in en del pengar till klasskassan!
Har ni föräldrar eller elever några bra idéer på hur vi ska tjäna in pengar till vår skolresa, tveka inte att berätta om dem och några föräldrar får gärna ta ansvar för pengarna vi tjänar in. Maila Anette, Jasmin eller Sara om ni är intresserade! anette.johannsen@malmo.se

Innocarneval
Eleverna gjorde ett väldigt bra arbete under dagen på Sea-U! Eleverna fick bland annat bygga sina egna reningsverk, diskutera vilka av FN:s globala mål för hållbar utveckling som var viktigast och lyssna på föreläsningar om vår havsmiljö. 


10/11 

 Information om tidigare elev som vistas olovligen på skolan

Läs mer här

Med vänlig hälsning

Skolledningen på Sorgenfriskolan

7B har detta år fått en fadderklass! Det är 1B som vi kommer att träffa ibland och göra roliga saker tillsammans med. Inför detta har vi delat in klassen i tre grupper.

Grupp 1.

Malcolm, Vår, Abdullah, Benjamin K., Hasti, Oliwia, Malte & Matheus.

Grupp 2.

Omar, Leon, Sanja, Alva, Ossian, Benjamin A., Mickail, Elliott och Ann.

Grupp 3.

Majken, Julia, Hisham, Weronika, Fajer, Arta, Hala, Aref och Zaker.

Skolledningen informerar om skolans policy angående ledighet under skoltidHär hittar ni ett brev angående detta från skolledningen.

Mobilfritt i korridorer och klassrum

Barnens mobiltelefoner ska förvaras i skåpen under skoltid. Det är förbjudet att filma, fotografera eller göra ljudupptagningar under skoltid.  


 


Lärarnas egna sites
Matte - Selma, Anette, Carinas sida
Franska- Saras sida
Svenska - Jasmins Google classroom
Samhällskunskap - Jasmins Google classroom
Saras SO  Saras SO-sida
Musik Elins site.

Bibblans hemsida:
sorgenfribiblan.blogspot.com

För att följa vad som händer i världen och utveckla ert formella språk bör ni läsa nyheterna kontinuerligt och se på aktuellt och rapport flera gånger i veckan. Lyssna även gärna på Sveriges radio. Här är några länkar att ha koll på.

Sydsvenskan
Dagens nyheter
Rapport
Svt-nyheter
Läxhjälp på skolan
Extra mattehjälp erbjuds tisdag - fredag klockan 07.30 - 8.00 av Ivana i sal 312 hela terminen.  Utöver detta har hon även mattehjälp tisdagar klockan 15.00 - 16.00 i samma sal.
Sadegh har läxhjälp torsdagar kl:15.15 – 16:15 i sal 316.
Passa på att använda er av dessa tillfällen!

Stående läxa varje vecka från Jasmin är att ni läser minst 20 minuter 4 gånger i veckan. Vill ni ha rekommendationer på bra böcker inom olika genrer tala med Fredrik i biblioteket. 

Telefon24

Anmäl frånvaro via telefon varje dag ditt barn är sjukt på  följande telefonummer.

0515-77 70 00

Frånvaroanmälan kan även göras på följande språk:
Engelska 0515-77 70 01
Arabiska 0515-77 70 02
Somaliska 0515-77 70 03
Pashto 0515-77 70 04
Albanska 0515-77 70 05

Viktiga telefonnummer:

Kurator Emma Appelskog                             040-347121

Skolsköterska Karin Waldenström            040-346742

Expeditionen Eva Ryberg                           040-347127


Mentorernas mejl

Jasmin: jasmin.andersson@malmo.se

Sara: sara.svensson3@malmo.se 

(föräldraledig till efter novemberlovet)

Klasskalender