Välkomna till 8B!

bok

Vecka 13.

Denna vecka är det BUFF i Malmö. På måndag (25/2) ska eleverna ha med sig egen lunch för klockan 12.15 är det bio på Spegeln i Malmö.

På torsdagen (28/2) är det bio klockan 12.30 på biograf Panora. Eleverna äter lunch i skolan men slutar efter filmen 14.30.

Vecka 12.

Denna vecka är det studiedag på måndag (18/3). Ett ypperligt tillfälle för eleverna att gå till närmaste bibliotek och förkovra sig i de ämnen de är i behov av.

Vi har fått en klasstelefon till klassen. Den kommer vi att ha med oss när vi är på utflykter eller gör aktiviteter utanför skolan. Det bästa sättet att nå oss är fortfarande att maila, men ni kan även ringa oss på: 0733-237685

Det börjar bli dags för utvecklingssamtal och eleverna kommer att få ut en lista med tider. Ta en titt på dessa, ringa in de tider ni kan och skicka sedan tillbaka dem till oss. Här hittar ni det dokumentet.

Vi ska fortsätta att träffa vår fadderklass, som i år är 2B. I grupper kommer klassen att förbereda lekar. Dessa grupper är:

GRUPP 1        GRUPP 2
Fajer                Hasti
Arta                 Weronika
Mickail           Benjamin A.
Matheus         Aref
Malte               Vår
Ossian                An

GRUPP 3        GRUPP 4
Sanja                Alva
Hala                  Julia
Abdullah          Majken
Omar                Hisham
Elliott               Benjamin K
 Leon                   Malcolm

Skolledningen har viktig information från polisen som samtliga vårdnadshavare ska ta del av.

Vi kan med glädje och stolthet meddela att två elever i vår klass har fått sina krönikor publicerade av Kvällsposten/Expressen, fantastiskt bra jobbat av duktiga elever.
Här är den första krönikan av Hisham.
Här är den andra krönikan av Alva.

Allt gott!
Jasmin & Sara

Information från Sorgenfriskolans skolråd. Tryck på länk.

Skolledningen informerar om skolans policy angående ledighet under skoltidHär hittar ni ett brev angående detta från skolledningen.

Barnens mobiltelefoner ska förvaras i skåpen under skoltid. Det är förbjudet att filma, fotografera eller göra ljudupptagningar under skoltid.

2018-11-05

Information om hur grundskoleförvaltningen i Malmö stad arbetar för att värna om ditt barns personuppgifter.

Hälsningar från Skolledningen

Lärarnas egna sites
Matte - Selma, Anette, Carinas sida
Franska- Saras sida
Svenska - Jasmins Google classroom
SO- Google classroom
Saras SO  Saras SO-sida
Musik Elins site.

Bibliotekets hemsida:
sorgenfribiblan.blogspot.com

För att följa vad som händer i världen och utveckla ert formella språk bör ni läsa nyheterna kontinuerligt och se på aktuellt och rapport flera gånger i veckan. Lyssna även gärna på Sveriges radio. Här är några länkar att ha koll på.

Sydsvenskan
Dagens nyheter
Rapport
Svt-nyheter

Stående läxa varje vecka från Jasmin är att ni läser minst 20 minuter 4 gånger i veckan. Vill ni ha rekommendationer på bra böcker inom olika genrer tala med Fredrik i biblioteket.

Länkar till schema och era bästa studietekniktips finner ni nedan,

Skolan erbjuder läxhjälp/stöd flera gånger i veckan. Dessa tider och dagar är:
  • Tisdagar 15.00-16.00 (MA/NO)
    Tisdagar  14.15 - 15.30 (SO/SV)
  • Torsdagar i sal 316 i 15.15-16.15

Ivana har även extra mattestöd 07.30 - 8.00 tisdagar - fredagar. Använd er av dessa stödtillfällen.

Anmäl frånvaro via telefon varje dag ditt barn är sjukt på  följande telefonummer.

Kurator Emma Appelskog                             040-347121

Skolsköterska Karin Waldenström            040-346742