Välkomna till 8B!

bok

Vecka 3

Första veckan på vårterminen i åttan är avklarad! Vi startar denna vecka enligt ordinarie schema. Se till att börja terminen med smart studieteknik från start!

Nytt denna termin, är att BILDSALEN är öppen för alla elever på onsdagar på lunchrasten. Välkomna dit för att ha en lugn rast om du vill rita, teckna eller måla!

Vi kan även erbjuda läxhjälp två gånger i veckan. Dessa tider och dagar är:
  • Tisdagar 15.00-16.00
  • Torsdagar i sal 316 i 15.15-16.15

I svenska har eleverna läsläxa (40 sidor/vecka) och de allra flesta läser klassikern "Flugornas herre". Se till att läsa kontinuerligt för att komma in i ett gott läsflyt.

Vi kan med glädje och stolthet meddela att två elever i vår klass har fått sina krönikor publicerade av Kvällsposten/Expressen, fantastiskt bra jobbat av duktiga elever.
Här är den första krönikan av Hisham.
Här är den andra krönikan av Alva.

Allt gott!
Jasmin & Sara

Viktig information från Sorgenfriskolans skolråd. Tryck på länk.

Skolsköterskan Karin vill informera om skabb. Här hittar ni information om det.

Skolledningen informerar om skolans policy angående ledighet under skoltidHär hittar ni ett brev angående detta från skolledningen.

Barnens mobiltelefoner ska förvaras i skåpen under skoltid. Det är förbjudet att filma, fotografera eller göra ljudupptagningar under skoltid.

2018-11-05

Information om hur grundskoleförvaltningen i Malmö stad arbetar för att värna om ditt barns personuppgifter.

Hälsningar från Skolledningen

Lärarnas egna sites
Matte - Selma, Anette, Carinas sida
Franska- Saras sida
Svenska - Jasmins Google classroom
SO- Google classroom
Saras SO  Saras SO-sida
Musik Elins site.

Bibliotekets hemsida:
sorgenfribiblan.blogspot.com

För att följa vad som händer i världen och utveckla ert formella språk bör ni läsa nyheterna kontinuerligt och se på aktuellt och rapport flera gånger i veckan. Lyssna även gärna på Sveriges radio. Här är några länkar att ha koll på.

Sydsvenskan
Dagens nyheter
Rapport
Svt-nyheter

Stående läxa varje vecka från Jasmin är att ni läser minst 20 minuter 4 gånger i veckan. Vill ni ha rekommendationer på bra böcker inom olika genrer tala med Fredrik i biblioteket.

Anmäl frånvaro via telefon varje dag ditt barn är sjukt på  följande telefonummer.

Kurator Emma Appelskog                             040-347121

Skolsköterska Karin Waldenström            040-346742

Expeditionen Eva Ryberg                           040-347127

Mentorernas mejl