Välkomna till 8B!

Sommarlov!

Vi ses igen den 15/8 klockan 10.00 på skolgården. Det ska bli väldigt kul att få följa era två sista terminer som grundskoleelever.

Under sommaren har eleverna fått med sig ett "läsbingo" för att hålla igång läsningen även under sommarlovet. Den elev i klassen som läser ut flest böcker under sommarlovet kommer att få ett pris.

Vi önskar vår fantastiska klass en underbar sommar med mycket vila, läsning och roligheter!

//Jasmin & Sara

2019-06-27

Informationsbrev gällande skolstart ht-19

Höstterminen börjar torsdagen den 15 augusti.

Åk F-3 klockan 09.00 på skolgården. Skoldagen slutar efter lunch.

Åk 4-9 klockan 10.00 på skolgården. Skoldagen slutar efter lunch.

Efter skoldagens slut tar fritids över för de elever som är inskrivna.

Vi ber er uppmärksamma att fritids är stängt för planering onsdag och torsdag den 13-14 augusti.

Skolledning och personal önskar alla en skön och avkopplande sommar och hälsar Er välkomna tillbaka till hösten.

Mickael Westerdahl

Rektor

Från och med nästa läsår kommer Sorgenfriskolan att använda sig av Infomentor. Detta system kommer vi att använda till kommunikation, bedömning och information. För att informera om detta har vi därför redan nu en tid för höstterminens föräldramöte. Det är onsdagen den 28 augusti kl 17.00-18.00. Varmt välkomna!

Vi är stolta över att kunna berätta att Leon har vunnit ett pris för sina insatser som idrottsledare i Sorgenfriskolans Skol IF, stort grattis!

Vi kan med glädje och stolthet meddela att två elever i vår klass har fått sina krönikor publicerade av Kvällsposten/Expressen, fantastiskt bra jobbat av duktiga elever.
Här är den första krönikan av Hisham.
Här är den andra krönikan av Alva.

Skolledningen har viktig information från polisen som samtliga vårdnadshavare ska ta del av.

Skolledningen informerar om skolans policy angående ledighet under skoltidHär hittar ni ett brev angående detta från skolledningen.

Barnens mobiltelefoner ska förvaras i skåpen under skoltid. Det är förbjudet att filma, fotografera eller göra ljudupptagningar under skoltid.

2018-11-05

Information om hur grundskoleförvaltningen i Malmö stad arbetar för att värna om ditt barns personuppgifter.

Hälsningar från Skolledningen

Lärarnas egna sites
Matte - Selma, Anette, Carinas sida
Franska- Saras sida
Svenska - Jasmins Google classroom
SO- Google classroom
Musik Elins site.

Bibliotekets hemsida:
sorgenfribiblan.blogspot.com

För att följa vad som händer i världen och utveckla ert formella språk bör ni läsa nyheterna kontinuerligt och se på aktuellt och rapport flera gånger i veckan. Lyssna även gärna på Sveriges radio. Här är några länkar att ha koll på.

Sydsvenskan
Dagens nyheter
Rapport
Svt-nyheter

Stående läxa varje vecka från Jasmin är att ni läser minst 20 minuter 4 gånger i veckan. Vill ni ha rekommendationer på bra böcker inom olika genrer tala med Fredrik i biblioteket.

Länkar till schema och era bästa studietekniktips finner ni nedan,

Skolan erbjuder läxhjälp/stöd flera gånger i veckan. Dessa tider och dagar är:
  • Tisdagar 15.00-16.00 (MA/NO)
  • Torsdagar i sal 316 i 15.15-16.15

Ivana har även extra mattestöd 07.30 - 8.00 tisdagar - fredagar. Använd er av dessa stödtillfällen.

Anmäl frånvaro via telefon varje dag ditt barn är sjukt på  följande telefonummer.

Klasstelefon till 8b                                     0733-237685

Kurator Emma Appelskog                             040-347121