SFGR11A - 7A

Hej!
Idag har vi haft klassråd och då har vi beslutat att eleverna vill gärna samla ihop pengar till en resa i åk 9.
Vi börjar med att försöka sälja kakor. Hjälp gärna era ungdomar!
Har ni frågor så går det bra att kontakta oss.

Hälsningar Annika & Erika


Gott Nytt År och välkomna tillbaka!

Hoppas att ni har haft ett underbart lov och att ni nu är redo för att komma tillbaka!

Onsdagen den 9/1 börjar vi vårterminen med att ses i klassrummet kl.8.10.
Dagens lektioner:
8.10 SV
9.10 ENG
10.00 NO-lab/MU
11.10 MU/NO-lab
Lunch
13.10 SO
14.15 FR, SP, SVE( ej TY)

Erika

Information.

På grund av personliga skäl kommer Pia Hellgren inte längre vara mentor i klass 7a.

Annika Orsvall kommer istället tillsammans med Erika vara mentor i klassen. Annika är en erfaren lärare på skolan som kommer utgöra ett starkt mentorsteam tillsammans med Erika.

Vid frågor är ni välkomna att kontakta skolledningen.

Kajsa Olsson, bitr rektor

Mob. +46 721 64 74 63 

kajsa.olsson@malmo.seSkolavslutning 21/12
På fredag är det sista skoldagen och skolavslutning! Vi börjar med mingel på tredje våningen mellan 9.30- 10.00 sedan samling i klassrummet för en stund med klassen.
Vi beräknas sluta ca 11.00.
Vi önskar er alla ett härligt jullov och så ses vi igen den 9 januari!
/Pia & Erika

2018-12-11
Hej igen!
I veckan är det Lucia- härligt! Vi vill understryka vikten av att vara lugn och respektfull under Luciatågets framträdande på torsdag- tala gärna med era barn om detta! Titta gärna in i deras Classrooms också. Just nu arbetar vi med översättningar, läsförståelsediagnoser och Internet-sök på engelskan. På svenskan har vi talat om grammatik, främst ordklasserna, och det finns övningar som vi skall återgå till efter jullovet. Den här veckan kommer vi att arbeta med läsförståelse och det kommer att handla om både skönlitterära textutdrag och andra slags texter. Detta gör vi i datorn så det är - som ALLTID - oerhört viktigt att eleverna kommer till lektionerna med LADDAD dator. Vi har också gjort nya klassrumsplaceringar och dessa hoppas vi skall fungera bra. Nu sätts betygen snart och även om vi verkligen inte sätter betyg enligt arbetstakt eller klassrumsbeteende så innebär ju fokus och rofyllt arbete att man får mer gjort och alltså får bredare möjligheter att påverka sina omdömen positivt. Ha en fin Lucia alla!

2018-12-02
Hej elever och vårdnadshavare!
Nu har jag hunnit arbeta på Sorgenfri i drygt fem veckor! Det är mycket att arbeta med och det är både roligt och utmanande. Nu när jag "landat" kommer jag att kunna sätta i gång med veckobreven. Vi har arbetat med texter på svenskan (skräckberättelser) och engelskan (A Trip to London) då jag velat få en idé om elevernas kunskaper. På svenskan kommer vi nu att fortsätta arbeta med språkregler och sedan börja med läsförståelse och bokläsning, eventuellt innan jul, men vi får se vad vi hinner med. På engelskan har eleverna just haft ett läxförhör som jag gärna vill att de tar hem och visar och får underskrivet av er vårdnadshavare! Jag har skrivit på förhören vad just ert barn behöver fokusera på. Vi kommer snart att börja med redovisning på engelskan: Eleven kommer att få skriva en "åsiktstext" (som en krönika ungefär) som hen sedan skall redovisa i klassen. Jag vill också rekommendera er alla att varje vecka fråga ert barn vad vi arbetar med i de olika ämnena och be dem gärna om att få titta på materialet vi arbetar med vare sig detta finns i böcker, på stenciler eller i Classroom. På återseende! /Pia Hellgren, mentor, 7A


2018-11-30
Viktig information från Sorgenfriskolans skolråd: https://docs.google.com/forms/d/1yPpYJcp15Q5ATgu4GRzMCw8NKF25gynXFK_P0lT1rw0

Information om hur grundskoleförvaltningen i Malmö stad arbetar för att värna om ditt barns personuppgifter.

https://drive.google.com/file/d/1ksMYatecQOvmeeXvgNNEIimg7UCA6TSR/view?usp=sharing

Hälsningar från Skolledningen
Måndag 22/10
Hej alla vårdnadshavare och så klart alla elever i 7A! Jag heter Pia Hellgren och är från och med i dag mentor i klass 7A tillsammans med Erika. Jag kommer att undervisa i svenska och engelska och ser SÅ mycket fram emot att få lära känna er alla. Er elever kommer jag att träffa mycket, mycket och till er vårdnadshavare vill jag säga att jag verkligen vill lära känna er också, då jag är av den uppfattningen att ju bättre vi kommunicerar desto bättre blir det för eleverna. I mån av tid kommer jag varje vecka att skicka ut ett "veckobrev" där jag beskriver vad vi kommer att arbeta med under kommande vecka. På så vis blir det lättare för er att följa elevernas arbete och utveckling. Under någon av de första lektionerna med klassen kommer jag att presentera mig själv och min bakgrund närmre så det är bara för er att fråga era fina ungdomar om mig! :-) 

Jag kommer att vara tillgänglig via pia.hellgren@malmo.se och jag skulle uppskatta ett kort mail från er alla så att jag har era kontaktuppgifter i min inkorg! Så maila hemskt gärna över vilken eller vilka elever som ni är vårdnadshavare för, samt era telefonnummer så snart ni kan. Varma hälsningar från Pia Hellgren, mentor.


Viktiga datum

Onsdag 17/10 är det stoppdag. Skolan börjar 9.00 och slutar 14.00. En dag som du ska använda för att komma ikapp, ta igen det du har missat eller fördjupa dig i något ämne.  Välj ämne du vill jobba med och förbered dig genom att tala med med undervisande lärare. Kom förberedd!

18/10 Studiedag
22/10 Likabehandlingsdag
Skolan börjar 8.15 och slutar 12.30 Tema Empati.
23-24/10 Elevens val/Stoppdag
Skolan börjar 9.00 och slutar 14.00. 

Höstlovsskola vecka 44. Kl 9.00-12.00 ingen skollunch serveras. Fyll i blankett som skickas med era barn hem idag måndag 8/10. Lämna in senat fredag! Alla som riskerar att inte uppnå målen i kärnämnena är välkomna.
 


Fortsatt samarbete med HUR
HUR kommer att fortsätta sitt arbete med åk 7 på Sorgenfriskolan under höstterminen. Framförallt ska de inrikta sig på att erbjuda meningsfulla aktiviteter efter skoltid till våra elever då de har kommit fram till att det är vad som efterfrågas. Exakt hur det kommer att se ut återkommer vi med så snart vi har fått mer information ifrån aktörerna.Berättelsen, Historia, Dröm, Berätta


 Läxor i matematikboken hittar ni även här.

Information från skolsköterskan:

Klicka på länken här och här.


Enkät från skolinspektionen - Svara senast den 29 okt

Skolinspektionen vill veta vad ni vårdnadshavare tycker om ert barns skolgång. Era svar är mycket värdefulla för skolan fortsatta arbete. Gå in på dokumentet nedan och använd det lösenord som står i dokumentet.

https://drive.google.com/file/d/10IQgR6zqD5s1glhdxO3FBAmRKk3mJYki/view

Hälsningar från Skolledningen


Läxhjälp

Vi erbjuder läxhjälp på följande tider:
Tisdagar 15.00-16.00, sal 312
Torsdagar 15.15-16.15, sal 316

Extramatte med Ivana:
Tisdag-fredag 07.30-08.00

Välkomna!

Klasstelefon 0708-840329 
Hit kan du ringa eller sms:a för att nå undervisande lärare i klass 7A. Vi svarar så fort vi kan om du lämnar ett meddelande.

Frånvaro

Anmäl frånvaro via telefon varje dag ditt barn är sjukt på:

0515-77 70 00


Läsårstider
 • Höstterminen 2018 startar med upprop den 16 augusti kl. 10.00. Samling på skolgården. Varmt välkomna!
 • Alla våra fritidsavdelningar är stängda 13/8 - 14/8, öppnar åter den 15/8.
 • Studiedagar ht-18:
  • 26/9
  • 18/10
  • 27/11
   Fritidsavdelningarna är öppna som vanligt dessa dagar.
 • Vecka 44 (29/10-2/11) är det höstlov!
 • Höstterminen slutar den 21 december


Undervisande lärare i 7A
(Listan är under uppbyggnad)

Erika Benkes - Mentor, NO, MA, LV
Annika Orsvall - Mentor, SV, LV

Klasstelefon: 0708-840329

Selma Ahmetbegovic, MA

Sema Tekiner - SVA 
Andreas Henningsson - IDR
andreas.henningsson2@malmo.se

Pernilla Gustavsson - NO

Lena Qvillberg - SL

Rudolf Ek - SL

Elin Isaksson - MU

Josefin Andersson - EN
Klasskalender

Comments