2018-11-05

Information om hur grundskoleförvaltningen i Malmö stad arbetar för att värna om ditt barns personuppgifter.

Hälsningar från Skolledningen

Måndag 22/10
Hej alla vårdnadshavare och så klart alla elever i 7A! Jag heter Pia Hellgren och är från och med i dag mentor i klass 7A tillsammans med Erika. Jag kommer att undervisa i svenska och engelska och ser SÅ mycket fram emot att få lära känna er alla. Er elever kommer jag att träffa mycket, mycket och till er vårdnadshavare vill jag säga att jag verkligen vill lära känna er också, då jag är av den uppfattningen att ju bättre vi kommunicerar desto bättre blir det för eleverna. I mån av tid kommer jag varje vecka att skicka ut ett "veckobrev" där jag beskriver vad vi kommer att arbeta med under kommande vecka. På så vis blir det lättare för er att följa elevernas arbete och utveckling. Under någon av de första lektionerna med klassen kommer jag att presentera mig själv och min bakgrund närmre så det är bara för er att fråga era fina ungdomar om mig! :-)

Jag kommer att vara tillgänglig via pia.hellgren@malmo.se och jag skulle uppskatta ett kort mail från er alla så att jag har era kontaktuppgifter i min inkorg! Så maila hemskt gärna över vilken eller vilka elever som ni är vårdnadshavare för, samt era telefonnummer så snart ni kan. Varma hälsningar från Pia Hellgren, mentor.

Viktiga datum

Onsdag 17/10 är det stoppdag. Skolan börjar 9.00 och slutar 14.00. En dag som du ska använda för att komma ikapp, ta igen det du har missat eller fördjupa dig i något ämne.  Välj ämne du vill jobba med och förbered dig genom att tala med med undervisande lärare. Kom förberedd!

18/10 Studiedag
22/10 Likabehandlingsdag
Skolan börjar 8.15 och slutar 12.30 Tema Empati.
23-24/10 Elevens val/Stoppdag
Skolan börjar 9.00 och slutar 14.00.

Höstlovsskola vecka 44. Kl 9.00-12.00 ingen skollunch serveras. Fyll i blankett som skickas med era barn hem idag måndag 8/10. Lämna in senat fredag! Alla som riskerar att inte uppnå målen i kärnämnena är välkomna.

Fortsatt samarbete med HUR
HUR kommer att fortsätta sitt arbete med åk 7 på Sorgenfriskolan under höstterminen. Framförallt ska de inrikta sig på att erbjuda meningsfulla aktiviteter efter skoltid till våra elever då de har kommit fram till att det är vad som efterfrågas. Exakt hur det kommer att se ut återkommer vi med så snart vi har fått mer information ifrån aktörerna.

Berättelsen, Historia, Dröm, Berätta

Läxor i matematikboken hittar ni även här.

Enkät från skolinspektionen - Svara senast den 29 okt

Skolinspektionen vill veta vad ni vårdnadshavare tycker om ert barns skolgång. Era svar är mycket värdefulla för skolan fortsatta arbete. Gå in på dokumentet nedan och använd det lösenord som står i dokumentet.

Hälsningar från Skolledningen

Läxhjälp

Vi erbjuder läxhjälp på följande tider:
Tisdagar 15.00-16.00, sal 312
Torsdagar 15.15-16.15, sal 316

Extramatte med Ivana:
Tisdag-fredag 07.30-08.00

Välkomna!

Klasstelefon 0708-840329
Hit kan du ringa eller sms:a för att nå undervisande lärare i klass 7A. Vi svarar så fort vi kan om du lämnar ett meddelande.

Frånvaro

Läsårstider
  • Höstterminen 2018 startar med upprop den 16 augusti kl. 10.00. Samling på skolgården. Varmt välkomna!
  • Alla våra fritidsavdelningar är stängda 13/8 - 14/8, öppnar åter den 15/8.
  • Studiedagar ht-18:
      Fritidsavdelningarna är öppna som vanligt dessa dagar.
  • Vecka 44 (29/10-2/11) är det höstlov!
  • Höstterminen slutar den 21 december

Undervisande lärare i 7A
(Listan är under uppbyggnad)

Erika Benkes - Mentor, NO, MA, LV