Hej,
Här kommer lite info inför kommande veckor. Utvecklingssamtalen har satt igång och vi hoppas hinna med så många som möjligt innan påsklovet, om ni har önskemål på tider, kontakta oss gärna.
Kakförsäljningen gick jättebra - vilket innebär en hel del till klasskassan. Vill påminna om att det är dags för eleverna att redovisa sin kakor - det går bra att swisha till mitt (Annikas) nummer 0733-521544 eller att lämna pengar kontant. Vi har även lyckats lokalisera den gamla klasskassan (från bland annat majblomsförsäljning).

23/3-30/3 kommer jag (Annika) befinna mig i på studieresa i Krakow med först 9b och sen 9a. Under denna period kontakta först och främst Erika om det är något ni undrar över.

Torsdagen den 4.e april kommer vi ha ett filmprojekt i klassen hela dagen - som ska utmynna i förhoppningsvis fantastiska kortfilmer.

Hej,
Tiden går snabbt och snart är det dags för sportlov. Skolan erbjuder sportlovskola mån-fre 9.00-12.00 framförallt till dem som behöver lite extra stöttning i kärnämnena (sve, eng, ma). Eleverna får anmälningslappar av oss, men det går även bra att ni mailar anmälan till oss.
Kakförsäljningen har gått över all förväntan och hitintills har vi sålt ca 300 burkar och ytterligare några är på ingång, vilket innebär ca 6000 till klasskassan. Riktigt bra jobbat!
Skolledningen har viktig information från polisen som samtliga vårdnadshavare ska ta del av.

Vi vill även passa på att önska alla ett riktigt bra sportlov.

Annika och Erika

Skolsköterskan Karin informerar om Vinterkräksjukan.

Hej
Vi kommer att köra igång med en del utvecklingssamtal redan innan sportlovet. Är det någon som speciellt önskar tidigt samtal, kontakta oss gärna.
Kakförsäljningsinfo: Första omgången lappar ska vara inne 29/1 och levereras ca 3-4 dagar senare. Därefter kommer vi även skicka in en beställning "eftersläntare" ca en vecka senare.
Skolan erbjuder lovskola på sportlovet mån-fre 9.00-12.00 . Anmälan sker på blankett, som eleverna kan få av oss. Eller så går det bra att maila till någon av oss.

Annika och Erika

Idag har vi haft klassråd och då har vi beslutat att eleverna vill gärna samla ihop pengar till en studieresa i åk 9.
Vi börjar med att försöka sälja kakor. Hjälp gärna era ungdomar!
Har ni frågor så går det bra att kontakta oss.

Hälsningar Annika & Erika

Gott Nytt År och välkomna tillbaka!

Hoppas att ni har haft ett underbart lov och att ni nu är redo för att komma tillbaka!

Onsdagen den 9/1 börjar vi vårterminen med att ses i klassrummet kl.8.10.
Dagens lektioner:
8.10 SV
9.10 ENG
10.00 NO-lab/MU
11.10 MU/NO-lab
13.10 SO
14.15 FR, SP, SVE( ej TY)

Erika

Information.

På grund av personliga skäl kommer Pia Hellgren inte längre vara mentor i klass 7a.

Annika Orsvall kommer istället tillsammans med Erika vara mentor i klassen. Annika är en erfaren lärare på skolan som kommer utgöra ett starkt mentorsteam tillsammans med Erika.

Vid frågor är ni välkomna att kontakta skolledningen.

Kajsa Olsson, bitr rektor

Mob. +46 721 64 74 63

kajsa.olsson@malmo.se

2018-11-30
Viktig information från Sorgenfriskolans skolråd: https://docs.google.com/forms/d/1yPpYJcp15Q5ATgu4GRzMCw8NKF25gynXFK_P0lT1rw0

Information om hur grundskoleförvaltningen i Malmö stad arbetar för att värna om ditt barns personuppgifter.

Hälsningar från Skolledningen

Fortsatt samarbete med HUR
HUR kommer att fortsätta sitt arbete med åk 7 på Sorgenfriskolan under höstterminen. Framförallt ska de inrikta sig på att erbjuda meningsfulla aktiviteter efter skoltid till våra elever då de har kommit fram till att det är vad som efterfrågas. Exakt hur det kommer att se ut återkommer vi med så snart vi har fått mer information ifrån aktörerna.

Berättelsen, Historia, Dröm, Berätta

Läxor i matematikboken hittar ni även här.

Information från skolsköterskan:

Klicka på länken här och här.

Med anledning av den internationella skolstrejken för klimatet som är planerad till imorgon 15/3:

Vi har fått frågor av elever om hur vi ställer oss till ledighet för den dagen.

Vi som skolledning kommer att godkänna de ledighetsansökningar som lämnas in av vårdnadshavare inför fredagen. De elever som uteblir från skolan eller avviker under skoldagen utan att ha ansökt om ledighet kommer att få ogiltig frånvaro. Detta beror på att vi har ansvar för eleverna under skoldagen och måste ha uppsikt över dem. Under skolstrejken har vi ingen möjlighet att avsätta personal för att följa några av eleverna när de avviker. Vi kan inte garantera att skolstrejken är en trygg plats.

Sorgenfriskolans skolledning

Läxhjälp

Vi erbjuder läxhjälp på följande tider:
Tisdagar 15.00-16.00, sal 312
Torsdagar 15.15-16.15, sal 316

Extramatte med Ivana:
Tisdag-fredag 07.30-08.00

Välkomna!

Frånvaro

Läsårstider
  • Höstterminen 2018 startar med upprop den 16 augusti kl. 10.00. Samling på skolgården. Varmt välkomna!
  • Alla våra fritidsavdelningar är stängda 13/8 - 14/8, öppnar åter den 15/8.
  • Studiedagar ht-18:
      Fritidsavdelningarna är öppna som vanligt dessa dagar.
  • Vecka 44 (29/10-2/11) är det höstlov!
  • Höstterminen slutar den 21 december

Undervisande lärare i 7A