Välkommen till 7b:s klassida

Klasstelefon dit ni kan ringa eller sms:a.
Tel.nr 0708-840338

2019-06-27

Informationsbrev gällande skolstart ht-19

Höstterminen börjar torsdagen den 15 augusti.

Åk F-3 klockan 09.00 på skolgården. Skoldagen slutar efter lunch.

Åk 4-9 klockan 10.00 på skolgården. Skoldagen slutar efter lunch.

Efter skoldagens slut tar fritids över för de elever som är inskrivna.

Vi ber er uppmärksamma att fritids är stängt för planering onsdag och torsdag den 13-14 augusti.

Skolledning och personal önskar alla en skön och avkopplande sommar och hälsar Er välkomna tillbaka till hösten.

Mickael Westerdahl

Rektor

Från och med nästa läsår kommer Sorgenfriskolan att använda sig av Infomentor. Detta system kommer vi att använda till kommunikation, bedömning och information. För att informera om detta har vi därför redan nu en tid för höstterminens föräldramöte. Det är onsdagen den 28 augusti kl 17.00-18.00. Varmt välkomna!

På förekommen anledning vill skolledningen informera om att elever under skoltid åkt elscooter vilket INTE är tillåtet. Det har även kommit till skolans kännedom att elever skadats när de ramlat av elscootern. I de fall elever under skoltid ses köra kommer vårdnadshavarna att kontaktas.

Vi är tacksamma om ni föräldrar vill prata med era barn även hemma om vilka risker detta medför samt att det inte är tillåtet för personer under 18 år att nyttja elscootrar.

/Skolledningen

Skolsköterskan Karin informerar om Vinterkräksjukan.

Runt om i staden ser vi elsparkcyklar som man kan hyra. Företagen som hyr ut dem har en 18-årsgräns för sina cyklar, men det är vanligt att barn och ungdomar åker på dem. Från skolans synpunkt så är det absolut förbjudet att åka på dessa cyklar under skoltid. Ser vi någon elev göra detta under skoltid kommer vi att meddela hemmet.

Vi erbjuder

Morgonmatte: Ti-fr 7.30-8.00 sal 312.

Läxhjälp:

Tisdagar 14.15-15.30  sv/SO  sal 337

Tisdagar: 14-16 Ma i sal 312

Torsdagar 15-16 Ma och NO sal 346.

Information från skolsköterskan:
Klicka på länken här och här.

Behöver ni komma i kontakt med oss går det bra att maila:

Läxor i matematikboken hittar ni även här.

Vi undervisar i klassen:

Carina Eklundh (mentor, NO, MA) carina.eklundh@malmo.se
Sema Tekiner (mentor, SVA) sema.tekiner@malmo.se

Ivana Bolmesson (Ma)

Andreas Henningsson (IDH) andreas.henningsson2@malmo.se

Sara Svensson (Språkval franska)

Fredrik Green (SO)
fredrik.green@malmo.se

Jasmin Andersson (SO)
jasmin.andersson@malmo.se

För att följa vad som händer i världen och utveckla ert formella språk bör ni läsa nyheterna kontinuerligt och se på aktuellt och rapport flera gånger i veckan (allmänbildning är viktigt i våra fyra SO-ämnen). Lyssna även gärna på Sveriges radio. Här är några länkar att ha koll på.
Sydsvenskan
Dagens nyheter
Rapport
Svt-nyheter

Vid frågor eller funderingar är det bara att mejla mig eller boka in en tid för samtal.

Allt gott!
/Jasmin

Fredag: Skolavslutning Samling utanför Mariakyrkan 10.15. Efter kyrkan träffas vi i klassrummet för bl a betygsutdelning och tårtätning. Vi beräknas sluta ca 12.

Emil flyttar och byter därmed skola. Vi kommer att sakna honom men hoppas att han ska trivas på sin nya skola.

Vi tackar för detta läsår och hoppas att ni alla får ett varmt och skönt sommarlov. Njut av ledigheten, läs böcker, umgås med vänner och ät mycket glass!
Ett stort tack för sommarpresenterna. De värmer!
Vi ses den 15 augusti med upprop på skolgården kl 10.00.
Kramar
Carina & Sema

Nu går det att anmäla sig till sommarskolan. Görs via denna länk

Datum: 19/6-28/6

Tid: 9-12

Meddelande från biblioteket

Sista återlämningsdag för alla böcker är den 5 juni.

Elever som vill låna böcker över sommaren måste kontakta biblioteket.

Se en aktuell lista på utlånade böcker - logga in på http://skolbibliotek.malmo.se

Ser du stjärnorna runt dig?