2019-09-02

Hej.

Denna vecka kommer ni troligen behöva er dator på lektionen i Hemkunskap för att lösa en av uppgifterna.

Ta mer er den när lektionen startar.

VI kommer till största del prata om fett och protein men också om vi är effektiva göra ett praktiskt moment.

Jesper Isaksson

Välkommen till 8b:s klassida

Klasstelefon dit ni kan ringa eller sms:a.
Tel.nr 0708-840338

Från och med nästa läsår kommer Sorgenfriskolan att använda sig av Infomentor. Detta system kommer vi att använda till kommunikation, bedömning och information. För att informera om detta har vi därför redan nu en tid för höstterminens föräldramöte. Det är onsdagen den 28 augusti kl 17.00-18.00. Varmt välkomna!

På förekommen anledning vill skolledningen informera om att elever under skoltid åkt elscooter vilket INTE är tillåtet. Det har även kommit till skolans kännedom att elever skadats när de ramlat av elscootern. I de fall elever under skoltid ses köra kommer vårdnadshavarna att kontaktas.

Vi är tacksamma om ni föräldrar vill prata med era barn även hemma om vilka risker detta medför samt att det inte är tillåtet för personer under 18 år att nyttja elscootrar.

/Skolledningen

Skolsköterskan Karin informerar om Vinterkräksjukan.

Runt om i staden ser vi elsparkcyklar som man kan hyra. Företagen som hyr ut dem har en 18-årsgräns för sina cyklar, men det är vanligt att barn och ungdomar åker på dem. Från skolans synpunkt så är det absolut förbjudet att åka på dessa cyklar under skoltid. Ser vi någon elev göra detta under skoltid kommer vi att meddela hemmet.

Information från skolsköterskan:
Klicka på länken här och här.

Behöver ni komma i kontakt med oss går det bra att maila:

Läxor i matematikboken hittar ni även här.

Vi undervisar i klassen:

Carina Eklundh (mentor, NO, MA) carina.eklundh@malmo.se
Sema Tekiner (mentor, SVA) sema.tekiner@malmo.se

Ivana Bolmesson (Ma)

Andreas Henningsson (IDH) andreas.henningsson2@malmo.se

Sara Svensson (Språkval franska)

SO
Sara Svensson
Fredrik Green
fredrik.green@malmo.se

För att följa vad som händer i världen och utveckla ert formella språk bör ni läsa nyheterna kontinuerligt och se på aktuellt och rapport flera gånger i veckan (allmänbildning är viktigt i våra fyra SO-ämnen). Lyssna även gärna på Sveriges radio. Här är några länkar att ha koll på.

InfoMentor:

Alla vårdnadshavare ska ha fått inloggningar. Det är viktigt att alla loggar in och fyller i sina upgifter.

Information kommer från och med nu att läggas ut på InfoMentor. Där finns bland annat packlista inför lägret.

Sorgenfrimästerskap

Bra jobbat, kul att se att så många tar i och gör sitt bästa.

Ta chansen och gör din läxa i skolan. Följande tider erbjuds:

Måndag: Läxhjälp 15.00-16.00

Tisdag: Morgonmatte 7.30-8.15.              Läxhjälp 14.45-16.00

Onsdag: Morgonmatte 7.30-8.35.

Torsdag: Morgonmatte 7.30-8.35.           Läxhjälp 15.15-16.15 De veckor ni inte har elevens val.

Fredag: Morgonmatte 7.30-8.15.