Viktiga datum:

• Måndagen den 21 maj är det stoppdag. Skolan börjar kl.9.15 och slutar kl.14.00. Under dagen får vi besök från Rädda barnen som berättar om sin sommarverksamhet.
  • Onsdagen den 23 maj är det friluftsdag. Vi går till Pildammsparken där vi arbetar med karta och orientering. Skolan beställer lunch till alla (tunnbrödsrullar med dricka). Det går även bra att ta med kompletterande matsäck hemifrån. Vi samlas kl.9.00 i klassrummet. Skoldagen slutar ca kl. 14.

• Vi har studiedag den 24 maj och då är det stängt både på skola och fritids.

• Måndagen den 4 juni ska klass 5A till Busfabriken. Det var elevernas önskan om vad de ville göra för förra årets majblommepengar. Vi samlas i klassrummet kl. 9.15 som vanligt och är tillbaka på skolan ca kl.14. Eleverna ville gärna ta med matsäck hemifrån. Vi kan beställa matsäck från skolan för de som hellre vill ha det. Meddela senast måndagen den 21/5.

• Den 6 juni är det Sveriges nationaldag (röd dag)

• Skolavslutningen är den 15 juni. Klassen träffas kl 9.00 i klassrummet. Vi kommer sedan att promenera till Mariakyrkan lagom till att programmet där börjar kl 10.30. Det håller på till ca kl.11.30 och därefter slutar eleverna och sommarlovet börjar!

Händelser framöver:

Den 12/4 är det premiär för årets majblommeförsäljning. Intresset för att sälja är stort i klassen. Förra året kämpade eleverna på jättefint med sin försäljning! Det är ni vårdnadshavare som godkänner om barnen får sälja eller ej. Det är ju också ni i hemmen som iordningställer väskorna inför försäljningen, samt räknar ihop summorna när perioden är över. Eleverna får själva behålla 10% av pengarna de fått in. Ytterligare 10% går till klassen. Genom majblomman hjälper barn andra barn och barnfamiljer. För mer information- se länken: http://www.majblomman.se

Nya rutiner ang ledighetsansökan!

Rutiner vid omprov
Möjlighet att göra omprov i olika ämnen ges hädanefter ett par måndagar i månaden mellan kl.8:00-9:00.Elever som ska göra omprov ska alltså komma till skolan tidigare den dagen. Se i klasskalendern för exakta datum (läggs in efter hand).

Elevernas mobiltelefoner ska ligga     avstängda i skåpen under                   lektionstid. De får endast användas på raster utomhus. Det är förbjudet att filma, fotografera eller göra             ljudupptagningar under skoltid.

Skapa ett gratis konto på ne.se till ditt barn och använd NE var ni vill.

Alla elever har konto på inläsningstjänst. Där kan de lyssna på böcker som de lagt till på sin bokhylla. De flesta läromedel vi har finns där.

Vill du sjukanmäla ditt barn via telefon?

Telefon24: Anmäl frånvaro via telefon 0515-77 70 00

Telefon24 information

Mentor för klass 5A är Nina Lehtola.

Arbetsmobil mentor klass 5A                            0708-840310

Kurator Emma Appelskog                                040-347121

Skolsköterska Karin  Waldenström                040-346742

Länkar:

SV:

Bibblix Läs e-böcker
En gratis app för barn 6-12 år gamla.
Fungerar om du har lånekort på Malmö stadsbibliotek.
Du får finfina boktips!
Skolbibliotekets sida hittar du här: sorgenfribiblan.blogspot.com

Ma:

Läxor i läroboken BETA hittar ni även här.

Öva multiplikationstabellerna tryck här eller här.

Pedagogernas egna sites
Matte -  Pernilla och Anettes sida

Andra länkar till bra matematikövningar:

Elev spel matematik

Kreativ matte

EN:

Lyssna på och öva på glosor mm på Gleerups portal. Alla femmorna har elevlicenser till Happy 5. De loggar in med sin mejladress utb... @skola.malmo.se samt ett gemensamt lösenord.

Träna engelsk hörförståelse medhjälp av musikvideos:

Osäker på am, are is & have/has?

SO:

Samhällskunskap:
Geografi:

Öva begrepp - etik

Stormaktstiden - Östersjöriket Sverige

Puls historia- Öva själv

Filmer:

Historieätarna Vasatiden

Sveriges historia - Vasatiden

Bildspel- Vad är grejen med Vasatiden?

NO:

BingelTräna NO