SFGR12C - 7C

OBS!

Från och med 15 september läggs ingen information här på klassidan, ni hittar den på Infomentor. Kontakta skolan om ni inte kan logga in. Här är en film om de viktigaste funktionerna: https://www.youtube.com/watch?v=62pZ2t4cd2s&t=231s 

MVH Karin och Henning
Välkommen till 7C:s klassida!

Lägerskola!


På tisdag är det dags för den efterlängtade lägerskolan! Vi ses kl 8.45 på skolgården. Det ser ut att bli regn så packa med regnkläder för vi kommer att vara ute en del även om det regnar. Era ungdomar vill gärna ta med sig något gott att äta (t.ex. chips eller snacks) på kvällen och det går fint. Tänk bara på att inte ta med nötter. Glöm inte medhavd lunch till tisdagen och det är bra med en vattenflaska också. Vi ser verkligen fram emot att få tillbringa två dagar med era barn! Vi är åter på skolan ca. kl 13 på onsdag. Allt gott!


Vi skulle behöva leksaksspadar så om ni har några hemma får era barn gärna ta med sig dem!


Karin och Henning
190829


Hej föräldrar!


Tack till er som kom på föräldramötet! Till er som inte hade möjlighet eller redan hade koll på Infomentor kommer här den infon vi tog på mötet:


Infomentor: Vi delade ut en lathund och inloggningar till Infomentor. Lägger här en länk till ett klipp som är bra att se för er som aldrig använt Infomentor (5 min). Vi skickar hem era papper så fort som möjligt (i nuläget är Henning sjuk och jag är hemma med sjuk son). Vi kommer snart att börja lägga info till er på det som heter "Veckoplan" på Infomentor. Från och med den 15 september lägger vi allt där, fram tills att ni är inloggade lägger vi även det här på klassidan. Hör av er om ni har frågor! https://www.youtube.com/watch?v=62pZ2t4cd2s&t=231s 


Lägerskola: Vi visade vårt tänkta upplägg på lägerskolan som ser ut så här (kan ändras lite så klart beroende på väder). Vi ser mycket fram emot att få åka iväg med era barn!


8.45 Samling på skolgården, Mariagatan

9.00 Avfärd från skolan – med buss.

Vuxna som åker med:

7c – Karin, Henning, Petra, Annelie, Martin, Emma och Annika (åker hem tisdag kväll och tar med elever som eventuellt inte får sova över) 


Dag 1

Ca 10.30 ankomst Tygegården

·  Genomgång av vad som gäller under lägerskolan – uppackning/installering i rummen. 

·   Genomgång allemansrätten

·   Lunch- medhavd matsäck 

Ca 12.00 Orientering i grupper– övriga gör allemansrätt-tipsrunda + kortspel, volleyboll, badminton m.m.

Ca 14.00-14.30 fika på stranden

14.00-16.00 lek, sandslottsbygge, samarbetsövningar m.m 

16.00-17.00 tillbaka i stugan –rast + skrivuppgift för den grupp som inte ska hjälpa till att göra middag.

Ca 17.30 middag som eleverna hjälper till att laga.

18.30-19.30 Emma och Annika – samarbets- och värderingsövningar.

Ca 20.00 Annika/Emma berättar historien om Tygegården

Vid mörkrets inbrott grillning och eventuell spökrunda. Sällskapsspel och chips?

23.00 Tyst och släckt

 

Dag 2

Morgonpromenad (för de som inte ska hjälpa till och göra frukost) och frukost.

Städning i grupper + eventuellt gemensam lek.

Bussen hämtar ca 10.30-11.00

Skoldagen slut när vi är tillbaka på skolan.


Andreas (idrottslärare) berättade om SSIF, Sorgenfriskolans idrottsförening som drivs av elever. Ber Andreas lägga info här till er.


Hälsningar Karin190826


Läxhjälp


Skolan erbjuder läxhjälp för 7C på tisdagar kl 14.45-16.00 och onsdagar kl. 14.00-15.00. Alla dagar i veckan erbjuds morgonmatte med Ivana för de elever som vill komma och få hjälp med matten.190823


Hej!


Torsdagen den 29/8 har vi idrottsdag på Malmö stadion. Där serveras skollunch men eleverna behöver ha med sig en flaska vatten. Vill man komplettera lunchen med en frukt eller en macka eller något annat går det bra. Jag kommer att promenera från skolan till stadion och de elever som vill ha sällskap med mig samlas på gården kl. 8.00. Det går fint att eleverna själva tar sig dit. I så fall är det samling på stadion kl.8.50. Eleverna meddelar oss senast onsdag 28/8 hur de gör. Eleverna kommer ombytta och duschar hemma. Allt gott! /Karin

190823     Hej!

7C ska åka på lägerskola till Tygegården den 10-11 september. Ni har fått följande information hemskickat med era barn. Den ska ni tillsammans läsa och vårdnadshavare ska skriva på. Lämnas till skolan den 2/9.

Samling är klockan 8.45 utanför skolan, där en buss kommer att transportera oss till Tygegården. Bussen kommer att hämta oss dagen efter klockan 11.00 och vi beräknar vara tillbaka på skolan senast 13.00. Därefter går eleverna hem och skoldagen är slut.

Tygegården

Tygegården är en scoutgård belägen i södra Skåne inte så långt ifrån Kåseberga och Löderups Strandbad i naturskön miljö. Stugan består av ett antal sovrum, kök och allrum. Pojkarna kommer att sova i två rum och flickorna i två. Stugan ligger i skogen ca en kilometer från havet.

Aktiviteter

Syftet med resan är att eleverna ska jobba med de delar i kursplanerna som man gör ute i naturen, samt att lära sig att samarbeta. Vi kommer att jobba framförallt med SO och NO samt friluftslivsdelen inom idrott- och hälsoämnet. Vi kommer även att jobba med värderingsövningar, gemensam matlagning samt givetvis en del lekar och spel. Vi kommer att vistas mycket ute i naturen, om någon har allergi, glöm inte skicka med mediciner och meddela oss detta innan resan. Viktigt också med kläder som passar för utevistelse.

Packlista:

  •  Matsäck att äta när vi kommer fram till Tygegården.

  • Toalettartiklar, handduk

  • Eventuella mediciner

  •  Klädombyte

  •  Varm tröja

  • Regnkläder/jacka

  • Sovsäck eller påslakan + örngott+ underlakan 

  • Det är okej att ta med mobiler, men inga datorer eller I-pads.

  •  Kortlek eller något annat icke datoriserat spel, om ni har.

  • Ficklampa om ni har

  • Anteckningsmaterial

Regler

Trivselreglerna som gäller på Sorgenfriskolan gäller under lägerskolan också. Vi förutsätter att alla elever följer uppsatta regler. Om en elev inte klarar detta och inte lyssnar på tillsägelser kommer vi att kontakta vårdnadshavare och ni är då ansvariga för att hämta ert barn om vi anser det nödvändigt. 

Vi hoppas på och ser fram emot en trevlig lägervistelse! Om ni har frågor kontakta oss via mail. Ni har också möjlighet att ställa frågor på föräldramötet.

Medföljande vuxna är Karin, Henning, Emma (kurator), Petra och Anneli.


Med vänliga hälsningar,

Karin och Henning

Datum

2019-06-27

 

Informationsbrev gällande skolstart ht-19

 

Höstterminen börjar torsdagen den 15 augusti.

Åk F-3 klockan 09.00 på skolgården. Skoldagen slutar efter lunch.

Åk 4-9 klockan 10.00 på skolgården. Skoldagen slutar efter lunch.


Efter skoldagens slut tar fritids över för de elever som är inskrivna.

Vi ber er uppmärksamma att fritids är stängt för planering tisdag och onsdag 13-14 augusti.

 

 

Skolledning och personal önskar alla en skön och avkopplande sommar och hälsar Er välkomna tillbaka till hösten.

 

Mickael Westerdahl

Rektor

                                                            

190522


Hej!

Från och med nästa läsår kommer Sorgenfriskolan att använda sig av Infomentor. Detta system kommer vi att använda till kommunikation, bedömning och information. För att informera om detta har vi därför redan nu en tid för höstterminens föräldramöte. Det är onsdagen den 28 augusti kl 17.00-18.00. Varmt välkomna!


190515


Hej!


Till er som anmält intresse:


På söndag är det dags för match på Stadion där vi ska se Malmö FF möta Kalmar FF kl 15.00. Vi samlas kl 14.20 utanför MFF-shoppen där biljetter delas ut. Sedan går vi tillsammans in på Stadion. OBS! Viktigt att komma i tid. De elever som var med på konferensen i tisdags ska ha sina röda tröjor på sig/med sig.


Vi ser fram emot att ses på söndag! Forza Malmö!


Hälsningar Karin och Anna


190429


Nationella prov i matte åk 6 vecka 19

Start 8:00 båda dagarna!

Mån 6/5: 

Delprov B: 8:00-9:15   

Rast: 9:15-9:45         

Delprov C: 9:45-11:30

Eleverna slutar efter lunch 12:00.


Ons 8/5: 

Delprov D: 8:00-9:30         

Rast: 9:30-10:00         

Delprov E: 10:00-11:30

Eleverna slutar när de är klara med sista delprovet (Inga lektioner efter lunch)

Eleverna får ha med sig vatten, frukt och smörgås att äta på rasten om de vill.

Vänliga hälsningar

Mattelärarna åk 6


190415


Bra jobbat 6C!!


Ni har alla kämpat och gjort ert bästa under de dagar vi hade nationella prov i engelska. Ni är bäst! Vi önskar er ett skönt lov och ses igen tisdagen den 23 april :)


Kram Anna och Karin


Hej!

På förekommen anledning vill skolledningen informera om att elever under skoltid åkt elscooter vilket INTE är tillåtet. Det har även kommit till skolans kännedom att elever skadats när de ramlat av elscootern. I de fall elever under skoltid ses köra kommer vårdnadshavarna att kontaktas.

Vi är tacksamma om ni föräldrar vill prata med era barn även hemma om vilka risker detta medför samt att det inte är tillåtet för personer under 18 år att nyttja elscootrar.

Hälsningar

/Skolledningen


190408


Några elever var intresserade av att sitta i filmjury för BUFF Malmö Filmfestival. Se info här:


https://documentcloud.adobe.com/link/track?uri=urn%3Aaaid%3Ascds%3AUS%3A2b880c26-6509-410e-9bef-64c60d51b81c


190402    


Hej!


Måndagen den 8/4 och onsdagen den 10/4 är det nationella prov i engelska. Proven börjar kl. 8.30 och ni måste komma i tid! Ni får lov att ha med er vatten, frukt och smörgås som ni kan äta på rasten mellan proven. På måndagen slutar hörförståelsedelen kl. 11.30, vill man äta lunch i skolan får man gärna göra det, kl. 12 är skoldagen slut. Ni behöver ladda era datorer hemma inför onsdagen då vi gör delprov C, skrivdelen, ta även med laddare denna dag. På onsdagen läser årskurs 6 enligt schema kl. 10.25.

Hälsningar Anna, Krister och Josefin


190325


Hej!


Tisdagen den 2/4 har vi Likabehandlingsdag på skolan. Torsdag den 4/4 är det Elevens val. Båda dessa dagar går eleverna i skolan kl 9-14. Den 28/3 får vi besök i klassen av Grundskolefotboll mot rasism som ska hålla i en workshop om allas lika värde. 


Hälsningar Karin och Anna190321


Hej!

Den 19/5 är vi bjudna att gå och se Malmö FF spela på Stadion. Vi får fribiljetter genom projektet ”Grundskolefotboll mot rasism”. Det är helt frivilligt att gå med. Jag och Anna kommer att möta upp de elever som vill gå på matchen utanför stadion och sedan går vi tillsammans in och ser matchen. Efter matchen skiljs vi åt och ni föräldrar ser till att barnen kommer till och från stadion alternativt att barnen själv får ta sig dit och hem. För att veta hur många biljetter vi ska beställa behöver vi veta hur många av barnen som vill och får gå med. Vi vill att ni mailar oss om ert barn ska med senast den 27/3. Vi återkommer med mer detaljer när matchen närmar sig. Vi hoppas på att många vill gå på match och spendera en söndagseftermiddag med sina lärare 😊 Vi ser fram emot det! Om vi får några biljetter över får ni föräldrar gärna göra oss sällskap. 


Vänliga hälsningar 


Karin och Anna 
Med anledning av den internationella skolstrejken för klimatet som är planerad till imorgon 15/3:

Vi har fått frågor av elever om hur vi ställer oss till ledighet för den dagen.

Vi som skolledning kommer att godkänna de ledighetsansökningar som lämnas in av vårdnadshavare inför fredagen. De elever som uteblir från skolan eller avviker under skoldagen utan att ha ansökt om ledighet kommer att få ogiltig frånvaro. Detta beror på att vi har ansvar för eleverna under skoldagen och måste ha uppsikt över dem. Under skolstrejken har vi ingen möjlighet att avsätta personal för att följa några av eleverna när de avviker. Vi kan inte garantera att skolstrejken är en trygg plats.


/Sorgenfriskolans skolledning


OBS!

Vi vill uppmärksamma alla vårdnadshavare på att elektriska sparkcyklar används av en hel del elever. Många gånger sker användandet vårdslöst och trafikfarligt. Det är viktigt att ni pratar hemma om det här så att olyckor förhindras.


Observera även att det ej är tillåtet att åka skejtboard på skolans område under skoltid. Det är flera elever som har med sig skejtboards till skolan och de åker utan hjälm, detta är inte ok.

190311


Hej!


Här kommer länkar för bokning av tid till utvecklingssamtal. Klicka på länken vid ert barns namn. I dokumentet skriver ni som vanligt ert barns namn vid tiden ni önskar. Vi ser fram emot att träffa er!


Angående föräldramöte denna termin inväntar vi besked om nästa läsår från skolledningen. Det kan bli så att vi lägger föräldramöte i anslutning till Kastanjefesten. Vi återkommer med info.


Vänliga hälsningar

Karin och Anna


Gustav, Ida, Olle, Agnes, Sixten:

Utvecklingssamtal


Luka, Melvin, Yousef, Sofie, Ajdin:

Utvecklingssamtal


Charley, Thea, Miriam, Bruno, Arvid, Hani, Sara, Theo, Ahmed, Lukas:

Utvecklingssamtal190311


Påminner om att det är studiedag på måndag den 18/3.


/Karin och Anna190226


Hej!


Här kommer lite info:


Torsdag 28/2 får vi besök i klassen kl 12.30-14.00. Det är Grundskolefotboll mot rasism som kommer och håller i en workshop om allas lika värde och trygghet. I detta projekt kommer vi även att ha en uppföljande workshop den 28/3, delta i en fotbollsturnering och avsluta med att gå och titta på Malmö FF den 19/5. Spännande!


För mer info: 

https://pedagog.malmo.se/2018/02/19/grundskolefotboll-mot-rasism-2018/  


Måndag 4/3 är det simprov för de elever som missade det förra gången. Ta med badkläder. 


Tisdagen den 5/3 har vi Elevens val på skolan. Eleverna börjar kl 9 och slutar kl 14.


Hälsningar Karin och Anna190210


Glöm inte badkläder på måndag den 11/2! /Karin190207


Till alla elever i 6C


Vi är så stolta över hur ni har kämpat och gjort ert bästa under dessa dagar med nationella prov. Ni är grymma!


Kram Karin och Anna190128    Hej!


Tisdagen den 5/2 och torsdagen den 7/2 är det nationella prov i svenska och svenska som andraspråk. Ni behöver ladda era datorer hemma dagen innan och även se till att ha dator och laddare med till skolan dessa dagar. Ni får lov att ha med er vatten, frukt och smörgås som ni kan äta på rasten mellan proven. Proven börjar kl. 8.00 och ni måste komma i tid! Efter ni har ätit lunch är skoldagen slut och ni går antingen hem eller går till hemvisten. De elever som behöver utökad provtid har möjlighet att stanna och fortsätta skriva efter lunchrasten.


Allt gott!


Hälsningar Karin, Krister och Stefan190124

Hej!

Simning för 6C är bokad den 11/2-19, klockan 13.00-14.00.
Detta är primärt ett simtest (200m, varav minst 50m på rygg)

Vi kommer att vara på simhallsbadet (gamla Aq-Va-Kul) och vi går dit i gemensam trupp!

Mvh,
Andreas

190113

Hej!

Påminner om att det är nationella prov i svenska tisdagen den 5 och torsdagen den 7 februari. Var snälla och boka inte in läkarbesök eller liknande just de två dagarna. Jag återkommer med mer info angående proven. Allt gott! /Karin


190111

Hej!

Om ni har gamla böcker som ändå ska kastas tar vi tacksamt emot några till våra svensklektioner. Vi skriver Blackout Poetry och vi river då ut sidor ur gamla böcker och använder som material. 

Ha det fint!

/Karin 
Välkomna till en ny termin! Vi ses på onsdag den 9 januari. Ni börjar kl 8.20 med bild. Det nya schemat publiceras inom kort på hemsidan. Efter bilden ses vi i klassrummet. Ser fram emot att träffa er alla! Ni slutar kl 14.25 efter idrott.


Hälsningar Karin

Vi önskar alla våra underbara elever ett härligt lov! Vi ses igen den 9 januari. Anna är ledig till och med den 21 januari men Karin finns på plats. Ha det fint!

Hälsningar Karin och Anna 


Information från skolsköterskan:

Klicka på länken här och här.

Viktig information från Sorgenfriskolans skolråd: https://docs.google.com/forms/d/1yPpYJcp15Q5ATgu4GRzMCw8NKF25gynXFK_P0lT1rw0

181130

Hej!

Tiden går fort! Det är fyra veckor kvar på terminen nu. Den 21/12 är sista skoldagen för terminen. Julgröt serveras kl 10.30 och efter det är dagen slut och eleverna får gå på ett välförtjänt lov. Fram tills dess jobbar vi på!

Hälsningar Karin och Anna 


OBS: Sista omprovstillfället innan betygsättning är den 3/12 8:00-9:00 i 6As klassrum! 

181113

Från och med vecka 47 erbjuds läxhjälp för åk 5-6 på tisdagar kl. 15.00-16.00. Den kommer att vara i 5B:s klassrum tillsammans med en lärare som heter Fredrik Green. Välkomna!


2018-11-05

Information om hur grundskoleförvaltningen i Malmö stad arbetar för att värna om ditt barns personuppgifter.

https://drive.google.com/file/d/1ksMYatecQOvmeeXvgNNEIimg7UCA6TSR/view?usp=sharing

Hälsningar från Skolledningen181029

Hej!

Här kommer lite information kring de nationella proven som börjar efter lovet. Följande veckor skrivs de olika proven:

v. 45-50- muntliga delprov i svenska och svenska som andraspråk, matematik, engelska 

v. 6 (tisdag 5 februari och torsdag 7 februari)- skriftliga delprov i svenska och svenska som andraspråk

v. 15 (måndag 8 april och onsdag 10 april)- skriftliga delprov i engelska

v. 19 (måndag 6 maj och onsdag 8 maj)- skriftliga delprov i matematik

Mer detaljerad information kring datumen och tidsåtgången hittar ni här: 

Provdatum för nationella prov


Informationsbrev till vårdnadshavare om de nationella proven: 

Informationsbrev till vårdnadshavare på svenska


En bit ner på följande sida finns informationsbrevet på fler språk: 

Informationsbrev till vårdnadshavare på flera språk
Enkät från skolinspektionen - Svara senast den 29 okt

Skolinspektionen vill veta vad ni vårdnadshavare tycker om ert barns skolgång. Era svar är mycket värdefulla för skolan fortsatta arbete. Gå in på dokumentet nedan och använd det lösenord som står i dokumentet.

https://drive.google.com/file/d/10IQgR6zqD5s1glhdxO3FBAmRKk3mJYki/view

Hälsningar från Skolledningen


181023

Hej!

På Classroom (kurskod q8ephj) ligger det frågor som vi vill att alla elever fyller i inför utvecklingssamtalet. Vi kommer att utgå ifrån dessa när vi ses på samtalen. Vi vill gärna att vårdnadshavarna har läst igenom frågorna och svaren innan samtalet. Senast den 4/11 vill vi att dokumentet är inlämnat. Vi ser fram emot att träffa er på samtalen!

Hälsningar Karin och Anna


181004 

Hej!

Här kommer tiderna till höstens utvecklingssamtal som börjar v. 45. Allt gott!

Mvh Karin och Anna

Länk till bokning av utvecklingssamtal för: 
Yousef, Hani, Luka, Melvin, Sofie, Ajdin, Miriam

Malex, Agnes, Olle, Ida, Gustav, Sixten, Arvid

Sara,Charley, Benin, Theo, Ahmed, Thea, Bruno, Lukas, Giuliana181002

6C fotograferas onsdagen den 10/10 kl 8.30.

180926    

Spännande grejer på gång på Livsviktigtlektionerna:

EQverkstans metodmaterial

Människor med utvecklade sociala och emotionella färdigheter klarar sig bättre i yrkeslivet. Vårt material hjälper eleverna att genom olika samarbetsövningar och genom att lära känna varandra i klassen, träna på förmågor som är viktiga för att bli en riktigt bra klass. Att vilja förstå varandra och komma överens med varandra. För att må bra är det viktigt att trivas i sin klass.

Fundera över och träna på sådant som är viktigt för att kunna få och behålla vänner. För att må bra är det viktigt att ha bra vänner. Hitta bra sätt att lösa problem och konflikter. För att må bra är det viktigt att ha ”verktyg” för att kunna lösa problem och konflikter.

 Lära känna sig själv lite bättre. Fundera över vem man är som person och bli lite tryggare med sig själv. Träna på att berätta vad man tycker och tänker och stå för det, och kunna fatta kloka beslut. Lära sig avslappning. För att må bra är det viktigt att veta vem man är och känna att man duger som den man är.

Vi kommer att vara i klass 6c vid 8 tillfällen under ht.-18. Det ska bli roligt att jobba med era barn och vi hoppas att de även kommer få användbara verktyg i nuet och framtiden.

 Mvh Robert & Jeanette


Friluftsdag tisdag 25/9

Samling kl 8.30 på skolgården på framsidan. Promenad till Pildammsparken. Vi äter lunch kl 12 på skolan. Efter lunch blir det utomhusaktiviteter fram till kl 14 då skoldagen slutar. Tänk på att ha kläder efter väder!Presentation av ett politiskt parti

På onsdag börjar vi redovisa presentationerna av ett politiskt parti. Instruktionerna för uppgiften finns på classroom "valet 2018". Där ligger även en lista med länkar som du behöver för att hitta de nyckelord och fakta du ska ha med i din presentation. Tänk på att inte ha med för mycket fakta och text i din Google presentation, vi vill höra det du har att säga om ditt parti och inte läsa det :) 


Hej!

Vilka fantastiska elever vi har i 6C! Det var underbart att se hur alla kämpade och gjorde sitt bästa idag och framförallt hur de hejade på varandra. Oavsett resultat är alla våra elever vinnare, på många olika sätt! Vi förstår att det är många trötta ben ikväll efter det avslutande 800-meters loppet. 

Hälsningar Karin och Anna

Påminner om Sorgenfrimästerskapen på onsdag 29/8. Vi samlas kl 8.00 utanför vår ingång för att tillsammans gå till Stadion. Skolan bjuder på smörgås och yoghurt. Vill man ha egen matsäck med sig går det fint. Alla kommer ombytta och tar med en vattenflaska. Vi hoppas på en härlig dag!


Till vårdnadshavare för elever i åk 6.

Hej!

Jag planerar att träffa samtliga elever i åk 6 under augusti månad.Jag gör en hälsokontroll, det ingår då samtal om trivsel i skolan, samt kontroll av tillväxt, inklusive vikt.

Jag kontrollerar även att elevens rygg är rak. Eleven måste då ta av sin tröja och jag använder ett instrument som heter scoliometer. Med detta kan man se om ryggen är asymmetrisk. Om jag upptäcker att ryggen är det kontaktar jag er vårdnadshavare för mera information om vidare uppföljning.

Min erfarenhet är att det är viktigt att kontrollen sker så snart efter sommarledigheten som möjligt.

Om någon vårdnadshavare vill vara med vid undersökningen går det naturligtvis bra.

Då ska ni kontakta mig via mail eller telefon karin.waldenstrom@malmo.se

0733-708868

Hälsningar

Karin Waldenström

Skolsköterska Sorgenfriskolan


Välkomna till läsåret 18/19!

Vi hoppas att ni har haft en underbar sommar och att ni kommer tillbaka till skolan utvilade och redo för en ny, spännande termin! Vi ser fram emot att träffa er på torsdag den 16 augusti. Vi ses på skolgården där uppropet börjar kl 10.00. Vi går sedan upp i klassrummet för att prata och bland annat gå igenom schemat. Efter uppropet är dagen slut ca. kl 11.  

På torsdag får ni med er olika blanketter hem. Vi vill ha dem tillbaka underskrivna senast tisdagen den 21 augusti.

På fredag börjar ni kl 9.00 och slutar efter lunch kl. 12.00 då Hemvisten tar vid. Vecka 34 läser vi enligt schema.

Den 4 september kl 17.00 är ni föräldrar välkomna hit på föräldramöte. Då kommer vår Studie- och yrkesvägledare Paulina Delén att prata om betyg och bland annat visa en film och dela ut en broschyr om betyg. 

Vi vill passa på att tacka så mycket för alla fina sommarpresenter vi fick på avslutningen! Vi har tänkt på er med glädje när vi ätit choklad, druckit vin, tittat på de fina blommorna, pärlplattorna, smyckena och vi har varit riktigt snygga i våra läppglans. Tusen tack! 


Kramar från Karin och Anna


Avslutning fredag 15/6
Samling kl 9 i klassrummet. Avslutning i Mariakyrkan kl 10.30- ca. 11.30. Därefter slutar eleverna. Föräldrar är välkomna!

180607

Malmö stads WiFi (trådlöst nätverk) och VPN har inte fungerat under dagen. Detta har ställt till det en hel del för oss. Därför lät jag de elever som hade möjlighet att gå hem och arbeta med de uppgifter de har till nästa vecka under sista lektionen istället. Vi hoppas att allt fungerar som det ska imorgon!

Vänliga hälsningar

Anna

Från rektor!
Det är en del elever i åk 5 som stannar kvar på skolan efter att de har slutat. Det finns ingen vuxen som ansvarar för dem efter skolan och de håller på med aktiviteter som stör  den verksamhet som är på skolan. De har också uppträtt otrevligt mot personal och sprungit inne på skolan för att t.ex. hämta vatten att kasta på varandra. Jag vill be er föräldrar att hjälpa oss att se till att barnen går hem efter skolan. Tala med dem om detta.

Mvh

Kristian Antonsson

180529

Hej!

Vecka 23 är jag ledig och det kommer en vikarie för mig.  Anna finns på plats som vanligt. 

Hälsningar Karin 


Information om GDPR. Så här behandlar Malmö stad era personuppgifter.

180521

Vi hade en underbar dag idag! Be gärna era barn berätta något för er om byggnaderna vi såg och pratade om idag:


180515

Både Anna och Karin är på utbildning onsdagen den 16/5. Vi ses igen på torsdag!

180514

Måndagen den 21 maj är det friluftsdag för 5C och då tar vi oss upp i stan och till Slottsparken. Där kommer vi att stadsvandra och titta på de delar av Malmö som finns kvar sedan 1600-talet. Eleverna börjar i vanlig tid och och slutar kl 13.45.  Eleverna vill gärna ta med sig egen matsäck och det får de gärna. Vill någon beställa utflyktsmat från skolan erbjuds tunnbrödsrulle. Vi hoppas på en fin dag tillsammans!

Den här fina, broderade skylten har några elever i klassen gjort. Visst är den superfin!

Vi önskar alla våra fina elever en härlig Valborg och hoppas ni ska få ett fint minilov! Vi ses igen på onsdag den 2/5. 

Karin och Anna

Idag 23/4 går vi till Gustav Adolfs torg för att delta i "Hela Malmö läser". Det innebär att eleverna slutar lite senare idag. Vi beräknar att vara åter på skolan kl. 14.45. 

180412

MAJBLOMMAN

Sorgenfriskolans elever får sälja på Triangelns köpcentrum följande tider och platser:

12:e April – kl. 15-19.00

13:e April – kl. 15-19.00

14:e April – kl. 12-18.00

16:e April – kl. 15-19.00

 

 • Vid Espresso House
 • Mittemot Lagerhaus


180411

Hej alla föräldrar!

Tyvärr har det blivit en del missförstånd och felaktigheter angående försäljningen av majblommor. Det har brustit i kommunikationen mellan skolan och ansvariga för blommorna. Ni har fått fel information kring hur barnen ska registreras för att sälja.

För att vi ska kunna lämna ut blommor och väskor i morgon måste alla vårdnadshavare som godkänner att dess barn säljer, mejla till respektive mentor. Det räcker att ni skriver att det är ok att ert barn säljer majblommor. Några har redan mejlat/lämnat in lapp, ni behöver inte göra det igen.

Ni som registrerat ert barn via hemsidan eller posten kommer, utöver blommorna som skolan delar ut, få blommor hemskickade. Det är ok att sälja även dessa blommor men pengarna för ALL försäljning ska lämnas in på skolan.

Alla ska dra av 10% (delen barnen själva får behålla) och lämna resterande pengar till skolan.

Vid frågor angående försäljningen kontaktar ni Therese på telefonnummer 076-341 44 92.

Vi ber om ursäkt för att det har blivit rörigt!

Vänliga hälsningar

Personalen på avdelning 5-6


180323 Hej!


Vi är så stolta över våra fina elever och över deras arbete med vår utställning på Malmö museer. De har fått så mycket beröm och representerat klassen och skolan på bästa sätt! Vi har tillsammans lärt oss mycket om hur det var att bo i Hollyvoodhusen. Om någon av er har Skånska dagbladet så kan ni läsa en artikel om gårdagens invigning där. Ni får gärna spara den i så fall och visa för oss i klassen. Alla elever i klassen kommer att få fribiljetter till museet så att de kan gå dit med sina familjer.


Hälsningar från två stolta mentorer


180321   Hej!


Det är dags att boka in terminens utvecklingssamtal. Klicka på länken som står vid ert barns namn. Inne i dokumentet skriver ni ert barns namn på den tid ni önskar. Först till kvarn gäller. De som inte har bokat sig för en tid senast den 5 april kommer att tilldelas en tid.


Länk till bokning för Yousef, Hani, Luka, Samar, Melvin, Sofie


Länk till bokning för  Malex, Agnes, Olle, Ida, Gustav, Sixten


Länk till bokning för Sara, Shanoon, Bruno, Miriam, Benin, Theo, Ajdin, Ahmed


Vi ses! / Karin och Anna


180313

Hej!

Nästa vecka (v. 12) har vi många roliga saker på gång! Tisdagen den 20/3 tar vi bussen till museet för att installera vår utställning. Barnen har önskat att vi den dagen går och äter lunch tillsammans på Surf Shack för pengarna klassen tjänade på försäljningen av Majblommor. På torsdagen den 22/3 tar vi bussen igen till museet för att titta på utställningen. Båda dessa dagar börjar eleverna kl 9 och de slutar kl 13.30 på tisdagen och vanlig tid på torsdagen. Vi hoppas på trevliga dagar tillsammans!

180309

Torsdagen den 15/3 är fritids och hemvist helt stängt pga av studiedag. Ingen hemvist på morgonen och inte heller efter skolans slut.

180213

Hej!

Påminner om föräldramötet tisdagen den 20/3 kl 17-18. På mötet kommer vår studie- och yrkesvägledare Paulina Delén att prata om språkval inför åk 6. Vi samlas alla åk 5 i 5C:s klassrum. Efter Paulinas genomgång delar vi oss klassvis. Mejla eventuella frågor ni vill ta upp på mötet.

Hälsningar Karin och AnnaFölj länken för att svara på en enkät om skolmaten. Svaren kommer att användas som underlag till matrådet 8/3. 
Vänliga hälsningar Stella och Leyla i 5B

Enkät - Skolmaten180302

Vi har saknat många elever i veckan! Hoppas att ni snart mår bra igen och att vi ses nästa vecka. På Classroom kan ni hitta uppgifter till det ni missat på NO:n. Ha en fin helg!

180226

Onsdag den 28/2 är det Elevens val och vi kommer att arbeta hela dagen med vårt Mary Andersson-projekt. Eleverna går då i skolan kl 9.00-14.00.

180215

Vi önskar er alla ett riktigt skönt sportlov! Hoppas att alla är friska och pigga igen när vi ses v. 9. Vila er ordentligt och läs gärna en bra bok 😊

Hälsningar Karin och Anna


 180213

Hej!

Välkomna på föräldramöte tisdagen den 20/3 kl 17-18. På mötet kommer vår studie- och yrkesvägledare Paulina Delén att prata om språkval inför åk 6 och betyg. Vi samlas alla åk 5 i 5C:s klassrum. Efter Paulinas genomgång delar vi oss klassvis. Mejla eventuella frågor ni vill ta upp på mötet.

Hälsningar Karin och Anna


180202 

Hej!

Vi vill bara påminna er om att vi ska gå till barnahusen på bildlektionen nästa vecka, fredag den nionde februari. Där ska vi ta en bild till museet med hela klassen (de som vill).  Vi skulle vilja att ni tar på er kläder som inte ser för moderna ut. Ett exempel är tjocktröjor. Det är en bra ide att inte ta på sig kläder med tryck.


Hälsningar Sofie och Sara.

180125 Vill bara meddela att jag jobbar måndag till torsdag denna termin. Är fortfarande föräldraledig på fredagar. 

Vänliga hälsningar Anna


180123 Vi har fått en mobiltelefon till klassen med telefonnummer

0708-840324. Ni kan ringa eller smsa oss på den under skoltid. Vi kommer inte att svara under lektionstid men kollar av meddelanden under dagen. Vi föredrar fortfarande att ni kontaktar oss via mejl. Lägg gärna in klassens mobil som kontakt så ser ni om det är vi som ringer er. 


Sportlov på fritids?

Fritidshemmet måste få veta vilka barn som kommer att vara på fritids under sportlovet. Det gäller även fredagen före dvs 16/2 som också är en lovdag. Anmälan är förlängd men måste vara inne senast på fredag 26/1

MVH bitr rektor Anna Syrén180123 Idag under elevrådet har eleverna tillsammans med rektorn bestämt att mobiler är tillåtna även för åk 5 under rasterna utomhus. Reglerna för mobilerna är att man bara får använda dem utomhus på rasterna och absolut inte ta bilder/filma/ta ljudupptagningar. Konsekvenserna om reglerna ej följs kommer vi att gå igenom med klassen. 

Till er som vill följa Olle på hans resa kommer här länken till hans blogg: 

https://ollesemester.blogspot.se/2017/12/indonesien-2017-2018.html

Välkomna till en ny, spännande termin! Vi hoppas att ni har haft en riktigt skön ledighet. Vi ser fram emot att träffa er! På tisdag den 9/2 publiceras det nya schemat. Ni börjar med musik kl. 8.30 på onsdag. Start- och sluttider är ändrade och även var lektionerna ligger så gå in och titta på schemat på tisdag. Vi skriver ut nya scheman till er som ni får på onsdag. Anna kommer att vara föräldraledig v. 2-3 och då har ni vikarie på hennes lektioner. 

Hälsningar Karin och Anna

Från och med vecka 3 erbjuds läxhjälp på onsdagar kl. 13.20-14.00 för åk 5 tillsammans med Jenny.

08/1-2018
Jag fick idag det tråkiga beskedet att jag inte kommer att få undervisa er denna termin. Det är en ledningsfråga och de har valt att placera mig enbart hos 7-9:orna i svenska och samhällskunskap denna termin trots att jag har fått andra besked tidigare. Jag är jätteledsen över detta då jag har sett fram emot fler terminer med er. Som tur är har ni kvar fantastiska Anna och Karin som svensklärare.

Jag kommer att sakna er mycket (vill ni träffa mig sitter jag i arbetslag 7-9 på tredje våningen)! Tack för en givande hösttermin och har vi tur ses vi när ni blir lite äldre.

Allt gott och fortsätt med ert gedigna arbete, och läs mycket!

Många varma hälsningar från Jasmin Andersson!GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

önskar vi er alla.
Njut av lov och ledighet!!  Tack för denna termin :) 
Vi ses igen den 10 januari!

Anna & Karin


Slimeförbud i skolan. 
Vi har en längre tid haft problem med att elever håller på med slime i korridorer och klassrum. Nu har det även förekommit försäljning av egentillverkad slime . I fortsättningen vill vi att alla lämnar det hemma. 


Hej! Till utställningen behöver skafferigruppen hjälp med rekvisita. Vi behöver: tallrikar som ser ut att komma från 30-talet, glasflaska utan etikett och en eller två tomma konservburkar.


Idag 8/12 delar vi ut blanketter till Kollo i sommar. De ska lämnas in senast 20/1! 

Hej!

Det närmar sig julavslutning och ett välförtjänt lov! Sista dagen är den 22/12 och då slutar vi efter lunchen som är ca. kl 10.30. 


10/11

  Information om tidigare elev som vistas olovligen på skolan

Läs mer här

Med vänlig hälsning

Skolledningen på Sorgenfriskolan


Vi önskar er alla ett riktigt skönt lov :)

 Vi ses igen måndagen den 6/11!


Den 25-27/10 är det Elevens val. Då går eleverna kl 9-14 förutom onsdag då vi är på museet och är tillbaka ca. kl 14.20.

Likabehandlingsdag fredag 20/10. Eleverna börjar kl 9.00 och slutar kl 14.00.

Studiedag 

Imorgon, tisdag 17/10, hemvisten är öppen som vanligt.


Nu börjar det närma sig utvecklingssamtal. Här ser ni vem ni ska boka med. Klicka på länken till den ni ska ha samtal med och skriv ert barns namn på en tid som passar er.

Anna:                        Karin:

Theo                           Samar

Ida                               Melvin

Ajdin                           Sara

Ahmed                        Sofie

Olle                              Yousef

Thea                            Gustav

Arvid                           Benin

Malex                          Miriam

Bruno                          Luka

Sixten                           Hani

Agnes

Utvecklingssamtalstider Anna

Utvecklingssamtalstider Karin

Svenskinfo 

Glöm inte veckans ord till fredag!

Jasmins Google-classroom           Annas Google-classroom

Ma Info: Matte - Pernilla och Anettes sida. 

Läxor i matematikboken hittar ni även här.

Jasmines mattegrupp


Nya rutiner för ledighetsansökningar

Vi har skickat hem lapp angående detta idag. 

https://drive.google.com/open?id=0B-sqychDoGVfOTVFTFJuamdZUzQ

 

Onsdagen den 20/9 kl 12.30 fotograferas klassen.

 


  

 

Vi åt god mat i Folkets park idag! Från jord till bord.

Artikel i Skånska Dagbladet:

http://www.skd.se/2017/09/18/egenodlat-smakar-bast/
Ledighetsansökan

Hittas på malmo.se. Skriv ut, fyll i och lämna in till oss. 


Mejl i skräpkorgen

Det har kommit till vår kännedom att mejl från oss hamnat i skräpkorgen. Var observanta på detta, framför allt om ni har mejlat oss och inte fått svar.


Minnesanteckningar från föräldramötet

Personal:

Svenska: Anna, Karin och Jasmin

SvA: Karin och Sema

Matematik: Ivana (grupp 1), Jasmine (grupp 2), Pernilla (grupp 3) och Anette (grupp 4)

NO: Karin

SO: Anna

Livsviktigt: Anna

Engelska: Anna

Musik: Per-Arne

Idrott: Andreas

Bild: Maria

Specialpedagog: Maja

Regler på 5-6:an

Mobilen ska ligga i skåpet under skoldagen.
Inget godis eller tuggummi.
Vi är ute på raster som är 15-30 minuter.
Vi har ej keps eller mössa inne på lektionen.
Datorerna används endast under lektionstid.
Skor inomhus är tillåtet.

Eleverna får ej lämna skolgården.

Klassidan
Här får ni all information.
Klasskalendern, viktiga datum och läxor.

Skola 24

Sjukanmäl helst ditt barn innan kl. 8.00.
• Vid sen ankomst kommer ett sms/mejl till vårdnadshavare. När eleven kommer till lektionen ändrar läraren i skola 24 och denna ändring måste vårdnadshavare själv gå in på skola 24 för att se. Om en elev inte kommer till en lektion ringer undervisande lärare vårdnadshavare.

Meddela ändring av mobilnummer.
Utvecklingssamtal
v. 42-43
Antingen med Anna eller Karin

Skolrådsrepresentant
Melvins mamma, Maria, maria.dahlbeck@hotmail.com
 

Nytt för höstterminen 2017 är att:

 • Eventuella mobiltelefoner ska vara inlåsta i elevskåpen under hela skoldagen (läraren kan godkänna användning under lektion vid behov).
 • Åk 5 och 6 får ej lämna skolans område under skoldagen.
 • Datorerna får endast användas under lektionstid. 

Från jord till  bord I höst fortsätter projektet vi påbörjade förra terminen! 
Workshop 4-     Skördetid i Folkets park (september)
 • Eleverna får testa att själva identifiera grönsakerna i odlingarna, skörda, ta hand om blasten, skölja av jorden mm. Allt organiskt restmaterial läggs i maskkomposten. 
 • Eleverna förbereder sina grönsaker tillsammans med en kock.
 • Maten tillagas i en stor wokpanna över eld. Vi avslutar  med att alla äter tillsammans vid ett stort långbord. 
 Workshop 5– Förädling (oktober)

 • Praktiskt workshop med förädling och musta äpplen i folkets park
Workshop 6 - Avslutning (november)

 • Vi ses en sista gång i  klassrummet och summerar året som gått med våra olika aktiviteter.
 • Utvärdering
 • Tillverkning av ringblomssalva. Varje elev får en liten burk salva med sig hem. 
LÄNKAR
NOSO

http://www.webbmagistern.se/Nordens städer

Öva med Puls Geografi Norden 4-6Puls historia- Öva självMatematik
https://www.arealme.com/left-right-brain/sv/

   

Meddelande från biblioteket

Se en aktuell lista på utlånade böcker - logga in på http://skolbibliotek.malmo.se

Klasskalender

Kontakt:

Mentorer:

Karin Andersson (Svenska)          karin.andersson3@malmo.se

Henning Björö (bild, träslöjd)      henningkristoffer.bjoro@malmo.se

Ämneslärare:

Sema Tekiner    (SvA)                    sema.tekiner@malmo.se

Andreas Henningsson (idrott)    andreas.henningsson2@malmo.se 

Elin Isaksson (musik)                    elin.isaksson@malmo.se

Lena Qvillberg (slöjd)                    lena.qvillberg@malmo.se


Mattegrupper:        

pernilla.gustavsson@malmo.se 

carina.eklunch@malmo.se

ivana.bolmeson@malmo.se

dubravka.radic@malmo.se

Sara Svensson   (SO)                          sara.svensson3@malmo.se

                                                                Saras hemsida i franska

Erika Benkes (NO)                             erika.benkes@malmo.se

Administration:

Bitr. rektr åk 7-9 Kajsa Olsson        kajsa.olsson@malmo.se 

Rektor Mickael Westerdahl            mickael.westerdahl@malmo.se

Kurator Emma Appelskog               emma.appelskog@malmo.se

Skolsköt. Karin Waldenström        karin.waldenstrom@malmo.se  

Expeditionen Eva Ryberg              040-347127, eva.ryberg@malmo.se


Vill du sjukanmäla ditt barn via telefon?

Telefon24: Anmäl frånvaro via telefon 0515 777 000

Guide