SFGR13A - 6A

Datum 2019-09-12


Hej!


Nu ligger tider för utvecklingssamtal ute på Infomentor och det är bara att boka! De tider som ligger ute gäller för mina mentorselever. Mina mentorselever är Bo, Aishatou, Andrej, Mohammed, Sven D, Amir, Siri, Elvin, Juni, Bea, Rufus, Jack, Molly, Eddie, Herman och Florian. Jesper kommer att lägga ut sina tider i vecka 38 för resterande elever vilka är Agnes, Carlie, Nizar, Sven W, Bill, Ibrahim, Franka, Adna och Malte.

Varje samtal beräknas ta 30 minuter och samtalet är upplagt på så sätt att eleven leder samtalet och fokus ligger på dennes styrkor och utvecklingsbehov inför VT20. Jag kommer att tillsammans med klassen förbereda dem inför detta samtal genom att skriva ut de omdömen och IUP (individuella utvecklingsplan) som skrevs i våras, där de under ett lektionstillfälle kommer ges tid att reflektera och sätta upp nya mål. Hade varit jättebra om ni även kunde titta på detta tillsammans med ert barn där hemma.

Om ni inte har bokat er en tid innan den 27 september kommer jag att tilldela er en tid och detta gäller för mina mentorselever.


Hälsningar Moa


Datum 2019-09-09


Avlusningshelg 13-15 september


Nu till helgen är det avlusningshelg och skolans skolsköterska uppmanar alla föräldrar att till helgen som kommer luskamma sina barn för att förhindra att en lusepidemi ska bryta ut på skolan.

Hälsningar Moa LundströmDatum 2019-09-06


Den halva av 6A som var på Hemkunskapen i torsdags gjorde ett bra jobb och bakade många goda bullar och bröd. Nästa lektion är fokus istället på Miljö och Klimatet .


Trevlig Helg.


Mvh

Jesper Isaksson


Datum

2019-08-27


Rättelse från NO-lärare


Jag råkade av misstag lägga in 5As prov i NO på måndag i 6As klasskalender. 6A har alltså inte NO- prov på måndag! Ber om ursäkt för förvirringen!


JasmineSorgenfrimästerskapen


Hej! 


Vi har nu fått tider inför mästerskapet som äger rum nu på torsdag. Vi träffas utanför skolans entré klockan 08:00 för att promenera bort till Malmös gamla stadion. Tävlingarna där beräknas dra igång klockan 09:00 och pågår fram till ca. 14:00. Därefter promenerar vi tillbaka till skolan och beräknas vara där mellan klockan 14:30 till 15:00 och då avslutas skoldagen. De elever som tar sig dit själva ska vara på stadion klockan 08:50 och detta ska då meddelas via mail. 


Hälsningar Moa och Jesper 


Datum

2019-08-21

Till vårdnadshavare för elever i åk 6.

Hej!

Jag planerar att träffa samtliga elever i åk 6 snarast möjligt.

Jag gör en hälsokontroll, det ingår då samtal om trivsel i skolan, samt tillväxtkontroll.

Jag kontrollerar även om elevens rygg är rak. Eleven måste då ta av sin tröja och jag använder ett instrument som heter skoliometer. Med detta kan man se om ryggen är asymmetrisk. Om jag upptäcker att ryggen är det, kontaktar jag er vårdnadshavare för mera information.

Min erfarenhet är att det är viktigt att kontrollen sker så snart efter sommarledigheten som möjligt.

Om någon vårdnadshavare vill vara med vid undersökningen går det naturligtvis bra.

Då ska ni kontakta mig via mail eller telefon

karin.waldenstrom@malmo.se

0733-708868


Hälsningar

Karin Waldenström

Skolsköterska Sorgenfriskolan


Datum

2019-08-19


Inför nästa vecka 35


Hej!


Onsdagen den 28/8 är det föräldramöte mellan kl. 17-18:15 där ni kommer att få träffa klassens nya mentorer, få information och inloggningsuppgifter till InfoMentor och få information om betygen av Paulina. Detta är ett obligatoriskt möte.


Torsdagen den 29/8 är det Sorgenfrimästerskapen och det kommer att äga rum på Malmös gamla stadion. Skolan bjuder på mat men det kan vara bra att skicka med eleverna extra dricka. Eftersom eleverna nu går i sexan får de elever som vill ta sig till och från stadion själva göra det, men vi vill att man som förälder mailar oss senast tisdagen den 27/8 om så är fallet. Vi kommer att gå med övriga elever till och från Stadion. Tider får vi återkomma med under veckan. 


Hälsningar 

Moa Lundström moa.lundstrom@malmo.se

Jesper Isaksson jesper.isaksson@malmo.se  


Datum

2019-06-27

 

Informationsbrev gällande skolstart ht-19

 

Höstterminen börjar torsdagen den 15 augusti.

Åk F-3 klockan 09.00 på skolgården. Skoldagen slutar efter lunch.

Åk 4-9 klockan 10.00 på skolgården. Skoldagen slutar efter lunch.


Efter skoldagens slut tar fritids över för de elever som är inskrivna.

Vi ber er uppmärksamma att fritids är stängt för planering tisdag och onsdag 13-14 augusti.

 

 

Skolledning och personal önskar alla en skön och avkopplande sommar och hälsar Er välkomna tillbaka till hösten.

  

Mickael Westerdahl

Rektor
Hej,

Nu har vi fått en ny mentor i klassen inför nästa år.

Moa Lundström heter vår nya lärare och hon kommer börja i augusti.

Moa har precis gått ut lärarhögskolan och vi är glada över att hälsa henne välkommen till Sorgenfriskolan. Idag var Moa och hälsade på i klassen, så nu vet eleverna vem de kommer ha till hösten.

Passar på att önska er alla en härlig sommar.

Mvh

Lena

bitr rektorOBS! Särskilda tider under vecka 24:


12/6 9-14 Klassens dag. Se mer info nedan.

13/6 9-14 Vi städar skåpen och lämnar in nycklarna. Eleverna får gärna ta med sig en påse.

14/6 Avslutning. Samling kl. 9.00 i klassrummet för eleverna där vi äter frukost tillsammans. Kl. 10.30 börjar avslutningen i Mariakyrkan och då är även vårdnadshavare och familj välkomna!


Klassens Dag

Onsdag 12 juni

9-14

Vi samlas i klassrummet klockan 9:00 och promenerar sedan till Enskifteshagen för brännboll, picknick, tipsrunda och trevligheter. Skolan bjuder på lite matiga godsaker men eleverna får gärna ta med knytmat de också.


Föräldrar är varmt välkomna!


Vänliga hälsningar

Elin4/6 OMPROVSTILLFÄLLE 15:00 på läxhjälpen!


Hej alla föräldrar och elever i 5 a.

Som ni vet slutar Elin och vi kommer alla sakna henne, men hoppas naturligtvis att livet i Rom ska bli härligt och utmanande för henne. Stort tack till Elin för det jobb hon gjort för klassen!!

Jag som skriver är Lena Lindblom, bitr rektor sedan ett halvår tillbaka. Det har varit en spännande termin för mig och mycket att lära. Just nu håller vi på med rekrytering av nya lärare bl a för klass 5 a. Så fort vi har personal på plats kommer vi informera er och vi jobbar nu för fullt för att era barns nya lärare ska komma på plats.

Har ni några frågor så kan ni alltid ta kontakt med mig.

Vänligen

Lena LindblomMeddelande från biblioteket


Sista återlämningsdag för alla böcker är den 5 juni.

Elever som vill låna böcker över sommaren måste kontakta biblioteket.


Se en aktuell lista på utlånade böcker - logga in på http://skolbibliotek.malmo.se


5a får ny mentor nästa läsår

Det är dock fortfarande oklart vem det blir. 

Det är med dubbla känslor jag beslutat mig för att flytta till Rom och satsa på översättning och skriverier. Jag kommer att sakna fantastiska 5a!

Vi ses på Kastanjefesten! 🌳

Elin


Nästa vecka är annorlunda

måndag är det friluftsdag vilken kommer att bestå i en utflykt till en sextonhundratalsplats. Eleverna behöver ha med sig egen lunch (obs att skolan ej tillåter socker, chips, etc.). Vi samlas utanför skolan 9:15.

tisdag är det elevens val (skoldag mellan 9-14) och Kastanjefest 14-16.

och

Onsdag är studiedag

På torsdag återgår vi till den vanliga ordningen :)  


Vi ses på tisdag!

/Elin


Bildresultat för sun
Sommarlov på fritids?

Fritidshemmet har fått få svar angående vilka barn som ska vara på fritids i sommar. Vi måste få ett så exakt barnantal som möjligt för att ha rätt bemanning och för att inte köpa in för mycket mat som sedan måste slängas.

MVH Anna Syrén biträdande rektor

Vi vill att ni anmäler era barn även om de ska vara lediga. Anmälan är öppen till 9 maj.

Klicka här för anmälan sommar 2019


OBS!

Eleverna behöver ha med sig majblommeväskor med osålda blommor och ifylld redovisningsblankett den 2/5.

(Bra sålt 5A! Satsa sista krutet på 1:a-majförsäljning också -- det finns fortfarande påfyllningspåsar för den som behöver)

/Elin


Hej!


På förekommen anledning vill skolledningen informera om att elever under skoltid åkt elscooter vilket INTE är tillåtet. Det har även kommit till skolans kännedom att elever skadats när de ramlat av elscootern. I de fall elever under skoltid ses köra kommer vårdnadshavarna att kontaktas.

Vi är tacksamma om ni föräldrar vill prata med era barn även hemma om vilka risker detta medför samt att det inte är tillåtet för personer under 18 år att nyttja elscootrar.

Hälsningar

/SkolledningenMajblomman 2019


Hej alla föräldrar! Jag har skickat med eleverna en blankett som ska fyllas i om eleven vill sälja majblommor i år. Jag behöver få in dem senast på onsdag 10/4 -- alltså nu på onsdag. Hör av er om ni behöver ny blankett.


Mvh,

Elin 


Hej! 


Nu ligger det fler tider ute till utvecklingssamtalen vt-19. Ni bokar via samma länk:

http://bokautvecklingssamtal.se/index.php/boka/d/SlAjX3fEoCM90TNyS7Ug


Ha en fin vecka!
Elin


Vecka 14...


...är det Likabehandlingsdag tisdag 2/4. Eleverna börjar kl 9:00 och skoldagen slutar 14:00. Temat är funktionsvariation.


torsdag 4/4 är det dags för terminens andra Elevens Val-dag. Eleverna börjar 9:00 och slutar 14:00.


Allt gott,

Elin


Första linjen

Mottagning som erbjuder föräldrar och barn hjälp när barnen inte mår bra. De erbjuder föräldraföreläsningar om: Oro och stress hos barn och ungdomar (6–17 år)

Datum: 24 april, 8 maj


OBS!

Vi vill uppmärksamma alla vårdnadshavare på att elektriska sparkcyklar används av en hel del elever. Många gånger sker användandet vårdslöst och trafikfarligt. Det är viktigt att ni pratar hemma om det här så att olyckor förhindras.


Observera även att det ej är tillåtet att åka skejtboard på skolans område under skoltid. Det är flera elever som har med sig skejtboards till skolan och de åker utan hjälm, detta är inte ok.

Gardasil II 2/4
Flickorna i klassen kommer att få den andra delen av Gardasilvaccinationen tisdagen den andra april. Det blir samma rutin som sist, att eleverna får gå upp till  skolsköterskan Karin under lektionstid.

Allt gott
/Elin

Dags för utvecklingssamtal 3/4
Nu är det dags för vårterminens utvecklingssamtal. Ni som har Elin som mentor (alla elever utom Adna och Ibrahim) kan boka här: http://bokautvecklingssamtal.se/index.php/boka/d/SlAjX3fEoCM90TNyS7Ug

Välkomna!
/Elin

Elevens val 5/3

Tisdagen den 5/3 är det elevens-val-dag. Eleverna börjar klockan 9:00 och får gå hem 14:00.


Majblomman 2018
Förra året lyckades klassen samla in 3653 kronor till klasskassan och dryga 33 000 till Majblomman, vilket är ett mycket bra resultat. 

Nu är det snart dags igen! Jag återkommer med info när det närmar sig.

Vi ses imorgon!
/Elin

Obs: Repetitionsdokument till religionsprovet 27/2 ligger nu på SO Classroom 

Föräldramöte onsdagen 27/2

Onsdagen den 27/2 är det föräldramöte i klassrummet kl 17-18. Paulina, vår studie- och yrkesvägledare, kommer och informerar om språkval och betyg. Om ni har något som ni vill att vi tar upp på mötet så mejla helst innan 15/2.

Välkomna!
Elin

Viktiga datum vt -19:
15/2 Lovdag
16/2-24/2 Februarilov
27/2 Föräldramöte 17-18
V. 12-14 Utvecklingssamtal
18/3 Studiedag
2/4 Likabehandlingsdag
13-22/4 Påsklov
1/5 Första maj, helgdag
22/5 Studiedag
30/5-31/5 Helgdag+lovdag
6/6 Helgdag
14/6 Avslutning

Klassens schema...
...kan man komma åt här:


Läxhjälp tisdagar 15-16

Denna termin erbjuds alla 5-6:or läxhjälp på tisdagseftermiddagar mellan 15-16. Välkomna!


Välkomna till vårterminen 2019!

Jag hoppas att alla har haft en skön julledighet. Nu är det dags för skolstart igen! Första lektionen, 9/1-19 är svenska/sva. Vi ses i de vanliga klassrummen klockan 8:15. Vi på 5-6:an ser fram emot att träffa er alla igen! 

Jag vill också passa på att tacka er för presenten eleverna överlämnade innan lovet: så fin! Tack!

 /Elin


God Jul och Gott Nytt År

önskas alla fantastiska föräldrar till alla fantastiska 5A:are. 

Tack för denna termin! Vi ses igen år 2019 :)

/Elin


Information från skolsköterskan:

Klicka på länken här och här.

Viktig information från Sorgenfriskolans skolråd: https://docs.google.com/forms/d/1yPpYJcp15Q5ATgu4GRzMCw8NKF25gynXFK_P0lT1rw0

Påminnelse! Studiedag 27/12
Tisdag 27/11 är det studiedag på skolan. Fritids är öppet som vanligt.

Frukt är gott, nyttigt och ibland nödvändigt 

Jag vill därför uppmuntra er föräldrar att skicka med era barn frukt till skolan, så att de kan få en liten välbehövlig energipåfyllning under för- eller eftermiddagen. 

Jag kommer att börja påminna barnen att de kan ta en fruktpaus under vissa lektioner.

Allt gott,
Elin2018-11-05

Information om hur grundskoleförvaltningen i Malmö stad arbetar för att värna om ditt barns personuppgifter.

https://drive.google.com/file/d/1ksMYatecQOvmeeXvgNNEIimg7UCA6TSR/view?usp=sharing

Hälsningar från SkolledningenMer utvecklingssamtalstider för Elins elever...

...står nu till förfogande via följande länk:

Hör av er om det är problem med att komma in på länken!

Ni som bokat in er på förmiddagen den 6/11 har samma tider fast den 13/11 om vi inte kommit överens om annat.

Jag önskar er alla ett skönt höstlov!
Elin

Enkät från skolinspektionen - Svara senast den 29 okt

Skolinspektionen vill veta vad ni vårdnadshavare tycker om ert barns skolgång. Era svar är mycket värdefulla för skolan fortsatta arbete. Gå in på dokumentet nedan och använd det lösenord som står i dokumentet.

https://drive.google.com/file/d/10IQgR6zqD5s1glhdxO3FBAmRKk3mJYki/view

Hälsningar från Skolledningen


v.42 och v. 43: Schemabrytande aktiviteter

Vecka 42

I två veckor framåt har vi en del schemabrytande aktiviteter. Nu på onsdag 17/10 börjar eleverna klockan 8:30 och har temaförmiddag med fokus "empati" fram till lunch. Efter lunch har vi en lektion och slutar sedan 13:30. 

torsdag 18/10 är det studiedag. Fritids är öppet som vanligt. 

fredag 19/10 samlas alla elever framför skolan kl 8:30 och traskar sedan iväg på biobesök! Vi ska se filmen "Ensamma i Rymden". Efter detta går vi åter till skolan för lunch och sedan är det musik och idrott som vanligt. Eleverna behöver inte ha med något särskilt till skolan för denna utflykt. 


Vecka 43

Måndag, tisdag och onsdag (22-24/10) är det Elevens Val hela skoldagarna. Barnen börjar 9:15 på måndagen och slutar 14:00. Tisdag och onsdag är skoltiderna 9:00-14:00.

Torsdag och fredag är vanliga skoldagar och sen är det Höstlov!Utvecklingssamtal 6/11

Nu är det snart dags för utvecklingssamtal och dessa bokar ni antingen genom att klicka på länken här: 

http://bokautvecklingssamtal.se/index.php/boka/d/SlAjX3fEoCM90TNyS7Ug

eller gå in på bokautvecklingssamtal.se och ange koden SlAjX3fEoCM90TNyS7Ug

Stöter ni på problem så tveka inte att mejla!

Mvh,
Elin


Delat mentorsskap i 5A

Hej!

Soumia Nebti Maza, lärare i Svenska som Andraspråk, tar över mentorsskapet för några av eleverna i klass 5a: de som har SvA, plus två elever till (kolla med ditt barn). Detta innebär att Soumia är den som har främsta ansvaret för dessa elever och det är hon som kommer att hålla i deras utvecklingssamtal. 

Alla elever i 5a kan såklart vända sig till oss båda med vad det än kan vara, precis som vanligt. Soumia har varit föräldraledig vilket är anledningen till att det delade mentorsskapet blivit lite försenat.

Allt gott,

Elin och Soumia

Hej alla!

Många av er känner till att det varit ovanligt bråkigt på rasterna på senaste tiden och att många barn känner sig oroliga över detta. Det är viktigt att ni vet att vi på 5-6:an tar detta på största allvar och arbetar medvetet och konstant med målet att alla elever ska må bra och ha kul på rasterna.

I samråd med ledningen har vi gjort ändringar i rastpersonalens rutiner för att förebygga konflikter. Ledningen har även gjort källarlokalen tillgänglig för var klass en lunchrast i veckan. Klass 5A har källarlokalen på måndagar. Där erbjuds aktiviteter i form av brädspel och annat. Det är Samir som håller i dessa.

Hittills tycks detta ha fungerat bra. Vi hoppas det fortsätter så!

Jag önskar er alla en fin dag,

Elin


Måndagen 8/10...

...är det två ovanliga saker som händer:

Omprovstillfälle 8:00 - 9:00

Vi kommer under vissa måndager på terminen att erbjuda omprovstillfällen för de elever som inte blivit godkända på ett prov, eller de som vill komplettera ett prov de inte är nöjda med. Det första tillfället är nu på måndag. Jag kommer att höra av mig under dagen till de föräldrar vars barn bör göra om, tillsammans med material.

Skolfotografering 5A

Klassen kommer att fotograferas på måndag 8/10 klockan 12:30, dvs precis efter lunchrasten.


Friluftsdag tisdag 25/9

På tisdag är det dags för terminens första friluftsdag. Vi samlas på skolgården klockan 8:30 och promenerar tillsammans till Pildammsparken där vi förberett aktiviteter för barnen. De elever som har mobiler med surf uppmanas att ta med dem, då dessa kommer att användas.

Vi går tillbaka till skolan och äter en lite senare lunch där klockan 12:00. Se därför gärna till att barnen tar med sig frukt och vatten i ryggsäcken på tisdag.

Efter lunch fortsätter friluftsdagen på fotbollsplanen. 

Skoldagen slutar klockan 14:00. 

Allt gott

/Elin


Uppdatering mobilerna

Idag fattade avdelning 5-6 beslutet att den elev som bryter mot skolans nuvarande mobilregler (de får enbart användas utomhus, på rasterna; man får inte fotografera; man får inte filma; man får inte spela in ljud) får ett mejl hem samma dag. Efter tre mejl förlorar eleven mobilprivilegiet.

Allt gott,

Elin


Mobilerna

Hej! Tack för ett bra och givande föräldramöte i tisdags. Det var flera föräldrar som var missnöjda med skolregeln att eleverna i 5-6 får använda sina mobiler utomhus. Vi kom överens om att ni därhemma får prata med era barn och bestämma vilka regler som gäller för dem.

Skolreglerna kvarstår alltså, och det är upp till var och en att informera sitt barn om vad som gäller för det barnet.

Allt gott i sensommarvärmen!

/Elin

Sun

OBS OBS! Sorgenfrimästerskapen imorgon (onsdag)!

Vi samlas på skolan klockan 8:00. Mer info nedan.

Vi ses imorrn :)


Sorgenfrimästerskapen onsdag 29/8

Vi samlas på skolan klockan 8:00 och promenerar till Stadion. Där är det ordnat för friidrott för åk 5-9. Grenarna är Höjdhopp, 60 meter, Kulstötning, Längdhopp, Samarbetsövningar och 800 meter.

Det är lunch klockan 11:45-12:30 och skolan bjuder på macka och yoghurt. Ta med egen dryck!

Ta även med extra mat om ni behöver mer att äta. Matsäck och dryck ska vara sockerfri. Inga chips eller energidrycker får heller tas med.

Mobilerna får ni ta med er och använda under dagen. Tänk på att det är förbjudet att filma, fota eller spela in ljud.

Vi promenerar tillbaka klockan 14:00 och går sedan hem för dagen.

Lycka till, klassen!

Elin

Musikläraren Elin Isaksson har skapat musiksites till alla klasser. Här är femmornas: https://sites.google.com/a/skola.malmo.se/musik-i-5an/

Den ligger även länkad höger på denna sida, under kalendern och telefonnummer.

/Elin


Hej!

Här kommer några rader från mig (skolsköterskan) till samtliga vårdnadshavare för elever på Sorgenfriskolan.


Välkomna till ett nytt läsår!

Jag lämnar en redogörelse för hur mitt arbete är planerat denna och nästa termin.

Då få ni en överblick och förståelse för de olika insatser som ska vara hälsofrämjande och förebyggande samt för att i tid upptäcka och förhindra olika sjukdomstillstånd.


Så här ser året ut för elever i åk 5

September

Vaccination av flickor i åk 5, Gardasil dos 1, mot livmoderhalscancer, ges i överarmen.

Mars samt april

Hälsokontroll för elever som är på väntelista, samt hälsokontroll av nyanlända elever.

Maj

vaccination flickor åk 5, Gardasil dos 2.

Juni

samtliga journaler gås igenom. Elever som jag eller skolläkaren bedömt behöver en extra kontroll kallas med vårdnadshavare.


Kontakt till mig är via mail:

karin.waldenstrom@malmo.se

Telefon:

0733-708868VÄLKOMNA TILL KLASS 5A

Hej alla nya 5A:are med föräldrar!

Det har blivit dags för ett nytt läsår och ni är var och en varmt välkomna hit till 5-6:an. Det är mycket som är nytt i år: nytt klassrum, ny avdelning och ny mentor. 

Jag (Elin) ser mycket fram emot att lära känna er i 5A och att få vara er lärare och mentor. Det ska också bli jättetrevligt att lära känna er föräldrar. Vi kommer att träffas snart, allihop, på terminens föräldramöte, som inträffar tisdagen 4/9 kl. 17-18. Jag hoppas att ni alla har möjlighet att komma då. 

Terminen börjar ju nu imorgon, torsdagen 16/8, med upprop på skolgården kl. 10:00. Eleverna slutar vid 10.30. För de som har fritids har hemvisten öppet. Eleverna kommer få med sig ett häfte med blanketter som ska fyllas i och lämnas in i skolan så fort som möjligt men senast på tisdag den 21/8.

På fredagen den 17/8 börjar eleverna kl 9 och slutar kl 12. Hemvisten är öppen efter det.

Vecka 34 läser vi enligt schema.

Eleverna kommer få nya skåp och nu behöver ni inte lämna in en deposition utan bara om eleverna gör av med sin nyckel. Eleverna kommer även få ta hem sina datorer.

Jag ser mycket fram emot att träffa er imorgon!
/Elin


STORT TACK..

För dessa 3,5 åren tillsammans med, er föräldrar och era underbara barn. Det var många tårar och skratt idag på avslutningen men vi måste alla gå vidare. Jag tror att det kommer att bli jätte bra till hösten med den nya mentorn och jag kommer att finnas ett stenkast ifrån klassen. 
Tack för presenterna och jag kommer att sakna er jätte mycket! Sist men inte minst, vill jag önska er ALLA en riktigt fin sommar. 

Skolstart 16 augusti kl. 10.00 på skolgården. 


/Victoria 

GLADA NYHETER!

Jag kan nu meddela att blivande 5A har fått en mentor inför läsåret 18/19. Skolan har valt en lärare som redan arbetar på skolan. Hon heter Elin Simonson och hon kommer att besöka klassen idag. Detta känns väldigt skönt att lämna klassen med vetskapen att där finns en lärare till hösten. 

Stort TACK för en väldigt trevlig kväll tillsammans med er. Det var fantastiskt kul och jag hoppas innerligt att ni inte har fått klagomål från grannar och att det inte blev några bucklor på bilarna. 

/Victoria

Hej!

Nu har vi endast tre veckor kvar innan vi på riktigt får ta del av sommarvärmen och en välförtjänt ledighet. Jag har tyvärr inga  nyheter om vem som kommer att bli mentor till hösten, men jag hör av mig så fort jag vet mer.

Här kommer lite datum att hålla koll på. 

6/6 Sveriges Nationaldag, skolan är stängd.

7/6 Vi åker buss till Stadsbiblioteket för att delta i vår bokrelease Från jord till bord. Vi är tillbaka lagom till lunch.
 
8/6 NO-prov, kapitel 7. Se klasskalendern för mer information.

14/6 Klassens dag, vi beger oss till Beijers Park för att delta i inspelningen av sommarlovsmorgon. Barnen får lov att ta med egen lunch (ingen läsk, chips, godis och kakor). Givetvis erbjuder vi lunch från skolan ifall detta önskas. Vi kommer att spendera hela skoldagen i Beijers Park och är tillbaka kl. 14.00

15/5 Sommaravslutning kl. 09.00 i Maria kyrkan.
Alla samlas i klassrummet kl. 08.15, då vi alla går tillsammans till kyrkan. Efter kyrkan går vi tillbaka till klassrummet för att önska glad sommar och äta tårta (tårtan är endast för eleverna). Räknar med att vi är klara c:a kl. 11.00. 

/Victoria
24/5
Studiedag - hela skolan är stängd! 

23/5 Friluftsdag

Vi åker till Sibbarp med buss. Vi går kl 8.30 från skolan och är tillbaka senast kl 14 när eleverna slutar. Vi grillar till eleverna och det är bra om de har med sig frukt och extra dricka.
Vi kommer bl a att håva, bygga sandslott och lite andra aktiviteter men vi kommer inte bada, men det är ändå bra att de har med sig extrakläder. 


Klassen kommer att uppträda c:a kl. 14.10 med en sång i Idrottshall A. 


Imorgon torsdag 3/5 vill jag att alla som har sålt majblommor, tar med sig redovisningen, blommor som blivit över samt väskan. 

MAJBLOMMOR
Imorgon, torsdag 26/4 är sista dagen som eleverna kan sälja majblommor. Därefter behöver ni sitta ner tillsammans med era barn och fylla i redovisningskuvertet. Väska, blommor och redovisningskuvert lämnas på skolan v. 18 (ej måndag och tisdag).  

Hej alla föräldrar, 
Idag har jag gått ut i klassen med att jag inte kommer följa klassen efter sommarlovet. Jag har ännu inte fått reda på vem som blir mentor läsåret 18/19 men gör det så fort jag vet. Mobilhotell
Vi har fått våra mobilhotell och har tillsammans bestämt att de samlas in direkt på morgonen, oavsett vilket ämne de har. Sen sätter lärarna in dem på sina platser i arbetslagsrummet. De lämnas ut efter sista lektionen och på fritids för de som går där. Lämnar eleverna inte in den beslagtags mobilen och den hämtas ut av föräldrarna. Upprepas detta kontaktas föräldrarna igen och mobilen måste lämnas hemma. Filmning är inte tillåten någonstans och inte heller på skolan.

Majblommor 
Nu har försäljningen av majblommor kommit igång och det verkar gå väldigt bra. Det är även några som har sålt slut på blommorna första dagen. Det går bra att komma till Triangeln idag, 1 vån, mellan kl. 15-19 för att fylla på sin väska. Therese från Majblomman finns på plats. Eleverna får lov att sälja majblommor inne på Triangeln och Emporia under denna helgen. 

Sista dag för försäljning är 26/4, då ska det redovisas och man lämnar tillbaka väska och de blommor som är kvar.  

Lärarstudent
Vi har en lärarstudent som heter Emelie i klassen och hon kommer att undervisa i Matematik och NO i tre veckor till.  

Vi fortsätter med utvecklingssamtalen under vecka 17. 


Viktiga datum:

15/3 Fritids är stängt hela dagen, vanlig skoldag
26/3-2/4 Påsklov, bara fritids är öppet
Vecka 15-17 Utvecklingssamtal
30/4 Lov, bara fritids är öppet
1/5 Lov, helgdag
10/5 Lov, helgdag
11/5 Lov, bara fritids är öppet
23/5 Friluftsdag
24/5 Studiedag, skola och fritids är stängt
6/6 Lov, helgdag
15/6 Avslutning


Påminnelse! 


 7/3 Studiedag men fritids har öppet som vanligt. 


15/3 Fritids har stängt pga planering. Eleverna slutar 14:20 


Vecka 13 Påsklov (samt måndag 2/4) 


Anteckningar från föräldramötet 180213


Angående situationen i klassen märkte jag en skillnad på eleverna, då de tänkte på att ge varandra arbetsro och detta fungerade fram till jullovet. Efter lovet har det gått lite upp och ner men det är ändå skillnad. De senaste veckorna har klassen pratat lite mer än normalt, därför har ni fått sms. Vi bestämde att jag  fortsätter med att jag skickar ett sms. 


För tillfället har jag svårt att ta emot sms på klasstelefonen och jag kommer försöka ta reda på felet. 


Jag informerade även om att det är många som väljer att inte äta skolmaten, då de inte tycker att den ser god ut. Det är många elever som är trötta på eftermiddagar.


Inom snar framtid, kommer glasdörren in till avdelningen hållas stängd på morgonen, då det är mycket barn som uppehåller sig i korridoren innan skolan börjar och inte anmäler sig till fritids. Dörren kommer att öppnas 08.10.


Läxhjälp, torsdagar 14.20 - 14.50. De som har anmält intresse från förra terminen behöver inte göra det igen. 


Jag berättade även om att vi kommer att få en ny elev till klassen, en flicka som heter Sedra och kommer från Syrien. Hon kommer att börja i klassen efter sportlovet. 


Under veckorna 15-17 kommer vi starta med utvecklingssamtalen. Det kommer att ligga tider både på fm och em. Eleverna kommer som tidigare hålla i samtalen med stöttning av mig. Från och med v. 12 kommer tiderna att ligga på klassidan.
Föräldramöte/Uppföljningsmöte

Tisdagen den 13/2 (v. 7) kl. 17.00, träffas vi för att prata om hur det har gått sedan senaste mötet och hur nuläget ser ut i klassen.  Ni får jättegärna sprida detta meddelande på er FB-sida. Vi kommer att vara i klassrummet. 
Välkomna! 


Sportlov på fritids?

Fritidshemmet måste få veta vilka barn som kommer att vara på fritids under sportlovet. Det gäller även fredagen före dvs 16/2 som också är en lovdag. Anmälan är förlängd men måste vara inne senast på fredag 26/1

MVH bitr rektor Anna Syrén


Schemaändring från och med måndag 22/1

Vi har fått förlänga skoldagen på måndagar och den nya sluttiden är 14.30. Starttiden är den samma, 09.15. 

Nytt schema kommer under nästa vecka.  


Välkommen till vårterminen 2018! 

Hoppas alla har haft en skön och avkopplande ledighet. 
Vi startar terminen med att få ett nytt schema, vilket innebär bl.a. våra sluttider har förändrats. Vi kommer att ha idrott tisdag och torsdag samt slöjd på måndagar. Läxa i matematik kommer fortfarande ligga på tisdagar och fredagar. 

För de elever som önskar åka på Kollo i sommar, så är sista anmälningsdag 27/1, vilket görs till skolsköterskan. 

Att notera:
Ett uppföljningsmöte angående situationen i klassen kommer att ligga i vecka 7. Återkommer senare om datum och klockslag.   

15/3 slutar eleverna kl. 14.20. Fritids har planeringsdag och har stängt. 

Välkommen tillbaka!

/Victoria


GOD JUL & GOTT NYTT ÅR! 

Först och främst vill jag tacka för en trevlig julfesten och för presenten, den var väldigt uppskattad för både mig och Alex.
Jag önskar er alla en härlig ledighet med familj och vänner, så ses vi nästa år. Ta hand om er!
Vårterminen börjar den 10 januari 2018 enligt schema. 

/Victoria


JULFEST FÖR 4A


Tisdagen den 19 december firar vi tillsammans, elever och föräldrar! Välkommen klockan 17.3019.30!
Vi träffas i klassrummen på våning två, mittemot barnens tidigare kapprum och skåp. Där finns två klassrum som går att slå samman till en stor sal. Där dukar vi tillsammans upp ett buffébord. Festkommittén fixar korv med bröd samt saft till barnen och sen tar alla med sig valfritt bidrag till det gemensamma buffébordet. Vill man laga egen mat eller baka något gör man det. Har man ont om tid och vill köpa pizza eller chips så gör man det. Men allt delas av alla. Dryck får man ta med själv, men alkoholfritt.
Festkommittén kommer att förbereda aktiviteter för kvällen.
Välkomna!
Judith, Sven, Siri och Sven med föräldrar

Vecka 49

Här kommer lite information angående de närmsta veckorna. 

Måndag 11/12 slutar eleverna kl. 12.00, då vi lärare har planering. Fritids har öppet som vanligt. 

Tisdag 19/12, JULFEST 17.30 - 19.30

Fredag 22/12 AVSLUTNING, eleverna slutar kl. 11.00.
Fritids tar över efteråt. 


Vecka 48

Nu har vi fått en klasstelefon och den har telefonnr 0708-840292. Här når ni mig måndag - fredag under skoltid. 

/Victoria

Vecka 47

Kläder i kapprummet 

Vår stora platslåda i kapprummet börjar bli full och där ligger väldigt fina kläder och ytterkläder. Ta gärna en titt i lådan och se om där finns kläder som ni saknar hemma. 

Utvecklingssamtal

Ni som ännu inte har bokat tid för utvecklingssamtal får kontakta mig snarast, så försöker vi hitta en tid.  

Studiedag 

Nu på fredag 24/11 har vi STUDIEDAG, detta innebär att skolan är stängd. Fritids har öppet som vanligt. 

Övrigt - Julfest 

På föräldramötet tog jag upp ifall vi skulle ha en julfest i klassen och det var positivt. Ni föräldrar får gärna anordna det praktiska och jag står för lokal. 

Förslag på datum: 19/12 kl. 17:30 


Vecka 45

10/11

  Information om tidigare elev som vistas olovligen på skolan

Läs mer här

Med vänlig hälsning

Skolledningen på Sorgenfriskolan


Tisdag 14/11 kl. 17:00-18:00 är ni föräldrar välkomna till ett extra föräldramöte. Vi träffas för att prata om situationen i klassen. Vår kurator Emma kommer att delta. Sprid gärna detta datum på er facebookgrupp. 

Vecka 43

På måndag och tisdag är det vanlig skoldag och vi följer schemat. 
Onsdag - fredag är det elevens val och skoldagen börjar och slutar 08.30 - 14.00 
På torsdag åker vi till Tekniska museet. 

Påminnelse, boka tid till utvecklingssamtal.

Nu är det dags att boka en tid för utvecklingssamtal. Jag uppskattar om ni gör det så fort som möjligt. 
Samtalen kommer att hållas v. 46 och 47Vecka 40

Måndag: Lässchemat lämnas in

Tisdag: 

Onsdag:

Torsdag: Omprov i SO. De elever som inte klarade provet i förra veckan får en ny chans. 

Fredag: Diagnos i matematik

Vecka 39

Fritids hälsar att det är dags att lämna in höstlovsanmälan. Tryck på länken.

Vecka 38

Måndag: Sista dagen att lämna stencilen "Hälsofrågor" från skolsköterskan.

Tisdag: Klassen kommer att fotograferas   kl. 10.15.  Eleverna kommer att ta både grupp och enskilda foton. 

Mattemål: uppgift 121-135 eller 127-142

Torsdag: Engelska sidan 16-17, glosor.


Vecka 37

En del elever verkar ha haft problem hemma att logga in på sina sidor. Eleverna känner till sina användarnamn samt lösen. Eleverna behöver gå in på LOGGA IN - elev på vår hemsida och då borde det inte vara några problem. 
Kvarstår problem, så hör av er!

Tänk på att det är sista dagen, för att lämna in lässchemat på classroom!
 

Tis: Läxa i matematik sid 295

Ons: Diagnos - Skogen.
Eleverna kan förbereda sig genom att läsa i NO-boken sidan 6-21.

Tors: SKOLJOGGEN - Kom idrottsklädd!
Ta gärna med en frukt och vattenflaska.
Det kan komma att regna, så extra kläder i väskan hade varit bra. 

Vecka 36 
 
Eleverna har matteläxa till tisdag och engelskläxa till torsdag. 
På torsdag startar läxhjälpen och vill ni att att ert barn deltar, så skicka iväg ett mail till mig. 

Vecka 35

Påminnelse! 
Nästa vecka på torsdag 13.30-14.10, börjar läxhjälpen. Önskar ni att era barn deltar, så skicka ett mail till mig. 

Föräldramöte 29/8 kl. 17.30 - 18.30. Per kommer även att ta lite information gällande fritids. Vi träffas i 4b:s klassrum.

Eleverna har läxa i engelska till torsdag. Sidan 8-9 + glosor. 


Vecka 34

Elevernas nya schema ligger ute på hemsidan, under schema. 

Vecka 33

Eleverna har haft sin första engelsklektion idag och den nya läraren heter Josefin Andersson. De har redan fått en läxa till nästa onsdag 23/8. De ska öva på glosorna och läsa texterna på sidan 6-7. Läxan ligger även under kalendariet.Ni kan nå henne på josefin.andersson2@malmo.se ifall där finns några frågor. 

Vad roligt det var att träffa era barn igen och det märks att de är laddade för att börja mellanstadiet. Eleverna har fått en hög med papper som jag vill att ni som vårdnadshavare fyller i och lämnar tillbaka så fort som möjligt. 
Vi fick lite ändringar i schemat nu på uppropsdagen, så ett nytt kommer så fort som möjligt. 

Torsdag och fredag ser ut följande:

Torsdag: 08.15 Idrott (eleverna får gärna komma ombytta) och de slutar 13.20

Fredag: 08.15 - 14.05Välkomna till ett nytt läsår! 

Hoppas ni har haft en skön sommar och ser fram emot att börja skolan igen!

Vi ses på skolgården den 16/8 kl. 10.00 för att gemensamt gå upp till klassrummet för upprop och information, efteråt skiljs vi åt. 

Hälsningar
Victoria 
Klasskalender


Telefon24

Anmäl frånvaro via telefon varje dag ditt barn är sjukt på:

0515-77 70 00

Frånvaroanmälan kan även göras på följande språk:
Engelska 0515-77 70 01
Arabiska 0515-77 70 02
Som daliska 0515-77 70 03
Pashto 0515-77 70 04
Albanska 0515-77 70 05


Viktiga telefonnummer:

Kurator Emma Appelskog                               040-347121

Skolsköterska Karin  Waldenström               040-346742

Expeditionen Eva Ryberg                                 040-347127


Kontakter

Moa Lundström, mentor

moa.lundstrom@malmo.se  

Klasstelefonen: 070 884 02 92


Ämnessidor:

Musik i 6an