SFGR14A - 4A

VECKA 38: Både små samt stora i vår klass tyckte att det var trist att projektet "Från jord till bord" blev nerlagt med så kort varsel men vi ser framemot friluftsdagen istället som sker nästa vecka tisdag 25/9. Vi ska bege oss med buss till Torup tillsammans med alla treorna samt vår parallellklass 4B. Det enda man behöver ta med sig är frukt samt en flaska vatten då skolan står för all annan förtäring denna dag men ha gärna ombyte med och kläder efter väder är att rekommendera då vi kommer att vara ute oavsett väder hela skoldagen. 
Skoldagen slutar 14.oo denna dag.
Det är studiedag för alla lärare onsdag 26/9 men fritidsverksamheten är öppen som vanligt om man har denna omsorg i vanliga fall.
De första glosorna i engelskan är utgivna och de kommer alltid att ligga på klassidan, se mer information under detta inlägg.
Vill man komma i kontakt med respektive lärare i matematiken eller SO så är deras mailadresser följande:

carina.eklundh@malmo.se
christer.alm@malmo.se

Påminner om att det går löss på skolan och jag ber er att titta regelbundet i era barns hår så att vi alla kan hjälpas åt att hålla lössen borta, tack.
Det är ett enhälligt beslut från vårt arbetslag att inga dator tas hem förrän man går i årskurs 5, Emma

.....

Glosorna i engelskan kommer att vara onsdag till onsdag, med vissa undantag då det krockar med studiedagar, elevensval osv då de isåfall är till torsdagen istället. Jag kommer att lägga ut orden här på klassidan så att alla lätt kan nå dessa när det passar att öva tillsammans där hemma, Emma

Glosor till torsdag 27/9:

cycling - cykling
swimming - simning
food - mat
drink - dryck
subject - ämne
science - NO
animal - djur
both - båda
year - år
old - gammal
twins - tvillingar
our - vår
taxi driver - taxichaufför
Stepdad - styvpappa
shopkeeper - butiksinnehavare
good afternoon - god eftermiddag
How are you today? - Hur mår ni idag?
I'm fine - Jag mår bra

.....

OBS! Projektet ”Från jord till bord” har tyvärr blivit inställt så denna veckan är det vanliga lektioner både onsdag samt torsdagförmiddag. Dvs glöm inte att ta med gympakläder till onsdagsmorgonen, Emma

..... 

VECKA 37: Veckorna går snabbt och vi har bl a i veckan som gått fortsatt vårt arbete med skogen, vi skriver av bara farten på vårt skrivprojekt och äntligen kommit igång med att arbeta digitalt i engelskan. 
Nästa vecka så kommer vi att delta i projektet "Från jord till bord" och det kommer att ske både onsdag samt torsdag. Allt sker under skoltid och vi kommer bl a gå till Seved för att slunga honung samt laga mat med en kock i Folkets park, Emma


INFORMATION FRÅN SKOLSKÖTERSKAN:

Hej!

Jag har skickat hem en hälsodeklaration till er alla vårdnadshavare som ni ska fylla i. Det finns ett svarskuvert med i brevet.

Tacksam om ni snarast fyller i detta och att in besvarar samtliga frågor (två sidor). Skriv till skolsköterskan på kuvertet och lämna till klassläraren.

Era barn är nu nästan alla 10 år gamla. En ny period i ert barns liv börjar. Kompisar och fritidsaktiviteter blir allt viktigare bland annat.

Jag fokuserar på att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. Av erfarenhet är känslan av sammanhang (KASAM) det viktigaste för era barn. Kamrater, trivsel och hur skolarbetet fungerar är väsentligt för hur man lyckas och trivs i skolan. Dessa frågor berörs vid det kommande hälsosamtalet.

Inför hälsosamtalet fyller eleverna i en egen hälsoenkät. Detta görs oftast på en Livsviktig lektion.

Jag har planerat att börja med hälsosamtalen i oktober månad. Jag kommer att informera om exakt datum senare i höst. Om någon vårdnadshavare önskar att vara med vid samtalet och undersökningen, går det bra. Man ska då aktivt kontakta mig för en tid på min mottagning.

 Karin Waldenström

Skolsköterska

Sorgenfriskolan

 

0733-708868

karin.waldenstrom@malmo.se

.....

VECKA 35: Några elever har fått läxa i NO, den är tills på måndag i vecka 36.
Det blev visst höst väldigt fort nu i veckan som gått och jag påminner om att det behövs kläder efter väder dvs nu är det ett ypperligt tillfälle att ta hit regnkläder samt en lite varmare jacka, tack, Emma

ONSDAG 29/8 är det Sorgenfrimästerskapen och eleverna börjar i vanlig tid men ska ha idrottsgrenar hela dagen. Idrottskläder samt skor som passar för en hel dag ute är att rekommendera - HEJA 4A! =)

FÖRÄLDRAMÖTE FÖR ÅRSKURS 4 ÄR
ONSDAG 12/9 17.30-18.30 och inte det datumet som står i kalendariet.

VECKA 34: Nu är terminen igång och jag hälsar både gamla och nya elever samt vårdnadshavare välkomna till superklassen 4A.
Är tacksam för att nästan alla lämnat in lappen om skåpsnyckel, tack och nu önskar jag att eleverna får med sig någon form av band som nyckeln kan fästas i då den lätt annars kan försvinna.
Samtliga elever har fått hem det nya schemat men det viktigaste att hålla koll på är dagarna vi har idrott: tisdagsmorgon samt onsdagsmorgon. Eleverna får gärna komma ombytta direkt på morgonen och glöm inte att ta med handduk så att de kan duscha efter lektionen, tack.
Eleverna kommer att möta några nya lärare i höst då jag kommer att fortsätta vara f-ledig med min dotter. I matematik kommer de att ha Carina S som är mentor för 4B samt ett välbekant ansikte för eleverna sedan innan och Carina E som kommer uppifrån huset. De kommer att ha Christer i ämnet SO och även om han är nyanställd så har han varit inne i klassen i våras när jag varit f-ledig så är alltså ett välbekant ansikte för eleverna.

Ni når mig fortfarande lättast på min mailadress och jag ber er att hålla de sms som skickas till klasstelefonen korta, tack.
Ser framemot en spännande höst med nya utmaningar och äventyr, Emma.


Matematikläxa till fredag.                              När eleverna får matematikläxa kommer jag att skriva in detta i kalendern. Läxorna kommer i de flesta fall att vara till fredagslektionen.                                                    /Carina Eklundh

Telefon24

Anmäl frånvaro via telefon varje dag ditt barn är sjukt på:

0515-77 70 00

Frånvaroanmälan kan även göras på följande språk:
Engelska 0515-77 70 01
Arabiska 0515-77 70 02
Somaliska 0515-77 70 03
Pashto 0515-77 70 04
Albanska 0515-77 70 05


Viktiga telefonnummer:

Kurator Emma Appelskog                               040-347121

Skolsköterska Karin  Waldenström               040-346742

Expeditionen Eva Ryberg                                 040-347127

Arbetslag 3-4                                                     0731-465547

Klasstelefonen                                                  0708-840271


Fritids - Bläckfisken

På bläckfisken arbetar:  Alex, Anna, Max, Jessica, Ranko och Kenny.

Mobilnr. 0709-24 42 53

http://fritidssorgenfri.blogspot.se/

Viktiga datum:

29/8 Sorgenfrimästerskapen
12/9 Föräldramöte 17.30-18.30
25/9 Friluftsdag
26/9 Studiedag
17/10 Likabehandlingsdag
18/10 Studiedag
22/10-24/10 Elevensval
V 44 - HÖSTLOV (29/10-2/11)
27/11 Studiedag
21/12 Skolavslutning
SFGR14A