SFGR14A - 3A

VECKA 10: Påminner om att skolan är stängd onsdag den 7/3, fritids är öppet som vanligt om man har denna omsorg även annars.

Denna vecka kommer vi att arbeta med symmetri och diagram i matematiken. 

Glosorna i engelskan tills på måndag 12/3 är följande:


var - where

hur - how

mormor/farmor - grandmother

familj - family

stol - chair

hus - house

åtta - eight

tre - three

gul - yellow

vit - white


I veckan som kommer så kommer vi fortsätta vårt arbete om Forntiden och nu har vi kommit till Bronsåldern, Emma


VECKA 9: Påminner om föräldramötet tisdag den 27/2.

I veckan som kommer så har vi elevensval onsdag den 28/2 och barnen kommer vara indelade i grupper tillsammans med övriga treor samt fyror på skolan. Ämnena som de ska delta i är matematik, teknik, engelska, musik och idrott.

Vi har fått en ny elev i klassen och han är mycket efterlängtad av både små & stora. 

Det är inga glosor i engelskan tills nästa vecka och i matematikboken så ska man ha hunnit med att arbeta t.o.m sida 177. 

Utvecklingssamtalen denna termin ligger under vecka 15-17 och jag kommer att använda mig av samma bokningssystem som sist. Länk kommer upp här så fort jag sett över mitt schema och ni kan börja boka, Emma


VECKA 7: I veckan som gått har vi arbetat med division i matematiken och en del av barnen har fått läxa pga av sjukdom eller ledighet. Efter lovet så ska man vara klar t.o.m sida 169 så är boken med hem så ta en titt i den.

Det är inga glosor i engelskan tills måndagen efter lovet men sen kör vi igång igen som vanligt.

Påminner om att barnen ska läsa 15 minuter varje dag och ha gärna för vana att de ska återberätta för någon vuxen vad de har läst.


Vi kommer att få en ny elev i klassen och förhoppningsvis så kommer han veckan efter lovet. Vi är taggade till tusen och det ska bli roligt med en ny kompis.


Önskar alla ett trevligt lov oavsett om man ska vara på fritids eller vara på andra äventyr, Emma


Vecka 6: Påminner om att det är lovdag fredag den 16/2. Skolan är alltså stängd men fritids håller öppet som vanligt om man har den omsorgen även annars, 

Emma


Föräldramötet denna termin ligger tisdagen den 27/2. Vi ses i vårt klassrum 17.30 och ni kommer få information samt möjlighet att ställa frågor kring de nationella proven. Har ni något annat som ni önskar ta upp så ber jag er att maila detta till mig senast dagen innan, tack.


Varmt välkomna, Emma


Sportlov på fritids?

Fritidshemmet måste få veta vilka barn som kommer att vara på fritids under sportlovet. Det gäller även fredagen före dvs 16/2 som också är en lovdag. Anmälan är förlängd men måste vara inne senast på fredag 26/1

MVH bitr rektor Anna SyrénHej alla föräldrar!
Nu har vecka 4 börjat och idag inledes med att eleverna fick ut engelska glosor till måndag nästa vecka (29/1).

De fick även en läxa i svenska som är till nästa vecka på tisdag (30/1).

Som matteläxa fick eleverna ett antal olika sidor att jobba med i matteboken. Läxan ska vara klar till på onsdag.

Förra veckan jobbade vi med kartor, olika karttecken och med väderstreck i geografi. Imorgon så ska vi ägna den sista lektionen åt just temat kartor då vi knyter ihop säcken så att vi sedan kan fortsätta med nästa tema.

Vid övriga frågor kan ni kontakta mig på denna mejladress: diman.salih@malmo.se

Med vänliga hälsningar

Diman Salih

 

Välkommen till vårterminen 2018! 

 Hej alla föräldrar!

Hoppas att alla har haft en skön och avkopplande ledighet. Vi startar terminen med att få ett nytt schema som eleverna i klass 3A fått under gårdagen. Det har skett ett par ändringar inom idrotten då eleverna har idrott på måndagar, tisdagar och onsdagar. På måndagar har grupp B idrott och på tisdagar har grupp A idrott. Men på onsdagar har däremot eleverna idrott i helklass. Jag vill dessutom tillägga att eleverna ska ha idrott i sal A under de jämna veckorna och i sal B under du ojämna veckorna. Det har likaledes gjorts ett par justeringar inom slöjden och musiken då vi flyttat fram lektionerna till fredagar.

första svenskläxan får de som går i grupp A idag  på måndag den 15/1   och grupp B får den  i morgon och är till nästa vecka på tisdag 23:e. Det är en text om en flicka som emigrerar till Amerika

 Jag har också givit en matematikläxa till eleverna i fredags. Deras läxa är att arbeta fram till sidan 87 i matematikboken till på onsdag.

 I sommar är det dags för kollo och anmälningsblanketter finns tillgängliga för de som är intresserade. De som vill kan fylla i blanketten och sedan lämna in den hos mig så att jag kan vidarebefordra den till skolsköterskan.

Med vänliga Hälsningar

Diman SalihHej och välkomna till 3A:s klassida!

VECKA 51: Sista veckan går av bara farten och torsdag den 21/12 har vi pysseldag ihop med 3B, 4A och 4B samt att vi kommer också att få äta ett smarrigt julbord.

Nästa termin börjar den 10 januari 8.15 och eftersom vi ska få ett nytt schema nästa termin så vet jag inte än om idrotten ligger på samma dagar men jag ber er att ta med idrottskläder ifall det är så, tack.

Jag kommer att vara föräldraledig nästa termin vecka 2,3 samt 4 så vi ses igen den 29/1. Vikarie för mig kommer att vara Diman som är ett känt ansikte för samtliga inblandade.
Max kommer att vara på resande fot men är tillbaka i klassen den 22/1-2018.

VECKA 50:

Bloggen är som bekant ett minne blott nu men den kommer ändå att ligga kvar, det kan hända att bilder läggs upp där och då meddelar jag er detta.

Bloggen - sfgr2014a.blogspot.com 

Torsdag 14/12 ska vi på studiebesök till moskén här i Malmö, vi är tillbaka till lunch men var i tid på morgonen då vi går direkt efter uppropet.

För att nå mig så kan man antingen ringa eller skicka ett kort sms på vår nya klasstelefon: 0708840271
Telefonen kommer att vara på under skoltid och jag ser gärna att ni skickar ett sms direkt på morgonen vid förhinder så som vid sjukdom, försovning eller läkartid så att jag vet vart barnen är men glöm inte att anmäla till skola24 ändå.

Jag svarar så snabbt jag kan i telefonen, den är mest till för snabb kommunikation tänker jag men vill man vara säker på att man når mig och får svar så gör man klokast i att maila mig på:


Glöm inte att det ska var en etta i min adress, har förstått att det cirkulerar att jag inte svarar på mail men för att kunna svara så måste mailen först hamna i min inkorg, tack.

Sista skoldagen denna termin är fredag den 22/12. Barnen slutar 10.30 efter vi ätit gröt och fritids tar vid som vanligt för de som har denna omsorg i vanliga fall.

Barnen har fått hem en lapp från skolsköterskan denna vecka så titta i deras väskor så informationen når fram.

FRÅN LEDNINGEN:

Information om tidigare elev som vistas olovligen på skolan

Läs mer här

Med vänlig hälsning

Skolledningen på Sorgenfriskolan

Telefon24

Anmäl frånvaro via telefon varje dag ditt barn är sjukt på:

0515-77 70 00

Frånvaroanmälan kan även göras på följande språk:
Engelska 0515-77 70 01
Arabiska 0515-77 70 02
Somaliska 0515-77 70 03
Pashto 0515-77 70 04
Albanska 0515-77 70 05


Viktiga telefonnummer:

Kurator Emma Appelskog                               040-347121

Skolsköterska Karin  Waldenström               040-346742

Expeditionen Eva Ryberg                                 040-347127

Arbetslag 3-4                                                     0731-465547

Klasstelefonen                                                  0708-840271


Fritids - Bläckfisken

På bläckfisken arbetar:  Alex, Per, Max och Khaled

Mobilnr. 0709-24 42 53

http://fritidssorgenfri.blogspot.se/

Viktiga datum:

10/1 Skolstart
16/2 Lov, bara fritids är öppet
19-23/2 Sportlov, bara fritids är öppet
27/2 Föräldramöte kl 17.30-18.30
7/3 Studiedag, bara fritids är öppet
15/3 Fritids är stängt hela dagen, vanlig skoldag
26/3-2/4 Påsklov, bara fritids är öppet
Vecka 15-17 Utvecklingssamtal
30/4 Lov, bara fritids är öppet
1/5 Lov, helgdag
10/5 Lov, helgdag
11/5 Lov, bara fritids är öppet
23/5 Friluftsdag
24/5 Studiedag, skola och fritids är stängt
6/6 Lov, helgdag
15/6 AvslutningSFGR14A