SFGR14B - 5B

Välkommen till 5b:s

klassida!  :)


2019-09-23

Nu har vi gått över till InfoMentor och all information kommer att ligga där hädanefter. Det ligger en hel del tider för utvecklingssamtal kvar, ni som ej har bokat en tid innan 26/9 kommer få en tid tilldelad av mig. Vi har ej möjlighet att boka in tider vid andra tillfällen än de som ligger uppe.


/Frida2019-09-16

Nu kan ni boka tid för utvecklingssamtal på InfoMentor. Jag har skickat hem alla inloggningsuppgifter via posten så ni som ej har hämtat dem på skolan kommer få dem i början på denna vecka. Om ni har tappat bort er lapp med inloggningsuppgifter så behöver ni kontakta vår expedition för att få nya.2019-09-11

Nu har vi börjat komma igång med InfoMentor och i kalendern ligger det information om friluftsdag, studiedag och elevens val. I veckoplanen ligger information om läxor.


/Frida  2019-09-09

Läxa till onsdag 11/9 är att svara färdigt på alla frågor till Geografens testamente del 1, 2 och 3. Uppgifterna ligger i vårt classroom för SO.


/Frida2019-09-09

Hej! Till höger finner ni schemabrytande dagar och viktiga datum för denna termin. Nästa viktiga datum att ha koll på är den 26/9 som är en studiedag. Dagen efter (27/9) är en friluftsdag och då kommer åk 5 åka ut till Klagshamn och vara där hela dagen. Mer information om det kommer.


/FridaHej! Jag har fortfarande en hel del inloggningslappar till InfoMentor på mitt skrivbord. Hör av er till mig så skickar jag med dem i ett kuvert med ert barn. Denna månad kommer vi flytta över all information dit.


/Frida 


PROV i NO


Tisdag, 10 september, har klassen prov på kapitel 1, Europas sista vildmark?, i boken Håll koll på NO. Läs sidorna 6-21 med fokus på målen som står på sida 7.


Mvh Alexander Olsson/ lärare i NO


Datum

2019-08-27


Torsdagen den 29/8 är det Sorgenfrimästerskapen och det kommer att äga rum på Malmö Stadion. Skolan bjuder på mat men det kan vara bra att skicka med eleverna extra dricka. Vi möts på skolan och promenerar dit tillsammans. Datum

2019-08-19


OBS! 

Den 27 augusti är det ett obligatoriskt föräldramöte mellan 17-18. Vi kommer då dela ut inloggningskoder till Infomentor som är vår nya pedagogiska och administrativa plattform. Vi går också igenom lite hur Infomentor fungerar.


/Frida 
Datum

2019-08-19

Till vårdnadshavare för flickor åk 5

Inom kort kommer ni att få en medgivandeblankett av ert barn. Denna ska fyllas i och lämnas till skolan snarast. Det gäller vaccinationen mot livmoderhalscancer. Information finns på blanketten.

Den 11/9 vaccinerar jag och en kollega eleverna.

Vänligen

Karin Waldenström

Skolsköterska


Datum

2019-06-27

 

Informationsbrev gällande skolstart ht-19

 

Höstterminen börjar torsdagen den 15 augusti.

Åk F-3 klockan 09.00 på skolgården. Skoldagen slutar efter lunch.

Åk 4-9 klockan 10.00 på skolgården. Skoldagen slutar efter lunch.


Efter skoldagens slut tar fritids över för de elever som är inskrivna.

Vi ber er uppmärksamma att fritids är stängt för planering tisdag och onsdag 13-14 augusti.

 

 

Skolledning och personal önskar alla en skön och avkopplande sommar och hälsar Er välkomna tillbaka till hösten.

  

Mickael Westerdahl

Rektor10/6

Imorgon blir det egen matsäck!

Pizzorna blev för dyra :(


5/6

Hej i värmen!

Imorgon är det nationaldag och alla är lediga :)

På fredag går vi i skolan som vanligt. På fredag kväll med start 18.30 ses de barn och föräldrar från 4b som vill och kan.

Väldigt enkel tillställning där man tar med sig vad man vill, umgås och har trevligt!

Fint väder i päronparken. Annars inne (klassrummet)

Nästa vecka är sista veckan innan SOMMARLOV

Då ska vi ha "klassensdag" på tisdagen. Vi kommer att åka lokalbuss till Segevångsbadet, bada och ha kul:) Troligtvis är det bara vi som åker dit. Andra klasser har valt annat. Skolan sponsrar med 1000:-. Så inträde är fixat, jag ska undersöka om det går att köpa familjepizzor i närheten... om det inte går så får barnen ha med egen matsäck denna dag.

Köket kan också fixa, bara maila mig i så fall.

På fredag är det skolavslutning. Barnen kommer som vanligt 8.15 till klassrummet. Sen går vi gemensamt till kyrkan. Det börjar 9.00 och varar max en timme. Sen går vi tillbaka till skolan och vårt klassrum. Ca 10.30 kan de som har förälders samtycke få gå hem. De som är på fritids stannar med mig till 11.00.

Personalen på fritids denna dag är till stor del vikarier men tar emot era barn med varm hand.

Mvh Carina


N

N
Klassen och jag pratade om att ha någon form av avslutnings"fest" där även ni föräldrar skulle komma.Många av fotbollskillarna säger att alla vardagskvällar är det någon som har träning. Så de föreslog fredagar....

Typ fredagsmys, alla tar med det som de vill äta/dricka. Den enda fredagen som jag kan är den 7/6.

Vad säger ni? Kan ni? Vill ni? :)

Hör av er!


26/5 Hej!

Kommande vecka , 22 blir bara 3 dagar.

På onsdag har de glosor , s. 72-73.

Vi kommer att påbörja naturtillgångar

på SO, sommar i NO och i matte är det repetition, Svenskan är olika läs och skrivprojekt.


Som jag berättat för barnen förra veckan så kommer deras nya lärare att presentera sig på tisdag morgon.


Det ända jag vet är att hon heter Frida.

Mvh CarinaMeddelande från biblioteket

Sista återlämningsdag för alla böcker är den 5 juni.

Elever som vill låna böcker över sommaren måste kontakta biblioteket.


Se en aktuell lista på utlånade böcker - logga in på http://skolbibliotek.malmo.se


VIKTIG INFORMATION!

Många i klassen startade ett klasskonto på forumet "Tic-Toc" förra veckan. På deras mobiler lägger de upp videos av olika slag och får likes och följare. Det skrivs även i detta forum. Idag berättar barnen för mig att de fått lite hotfulla kommentarer. Att några ville komma och bråka. Mycket riktigt när skolan slutar vid 14.30 så står ett stort gäng elever från Stenkulaskolan utanför.Ett gäng från 4b tycker detta är häftigt och springer för att möta dem. Rå ordväxling utbryter över staketet och jag och 5 fritidspedagoger har fullt upp med att dämpa stämningen. Rektorn kontaktar Stenkula. En av fritidspedagogerna pratar mycket med eleverna från Stenkula. De visar konversationen mellan dem och 4b. Det är ingen rolig läsning! Det visar sig att det är några från 4b som startat bråket med kaxiga kommentarer. Dessutom skrivit -Vi är en hel klass som ska döda er.

Snälla prata med era barn om allvaret i detta.

Självklart så pratar vi också om detta i skolan men mycket av skrivandet sker utanför skoltid.

Skriv gärna mail till mig om det framkommer något av vikt för mig att veta.


Carina


19/5

Hej!

På måndag är det friluftsdag och vi åker till Käglinge rekreationsområde.

På tisdag är det kastanjefest.

På onsdag är det studiedag och fritids är stängt.

På torsdag är det glosor, s.70 och NO prov.

Jag har pratat mycket med barnen om hur denna vecka kommer att vara ,ni får informationen lite sent men hoppas att barnen berättat där hemma.

Hoppa att vi ses på Kastanjefesten!

Carina


12/5

Hej!

Förra veckan var intensiv på många sätt.

Måndagen med storkakademin, som var i skog men handlade mer om tankar och värderingar. Det var fyra proffesionella skådespelare som vid olika ställen i skogen spelade upp scenarier. Ett ex är tid och tålamod, för att förändra världen behöver vi tänka långsiktigt. Under vandringen fick vi också göra olika gruppövningar. Är ni mer intresserade så gå in på stiftelsen skånska landskap,storkakademin, upplevelsepedagogik.

Sen var det dags att åka iväg på torsdagen igen! I dagslångt regn höll barnen gott mod. Först lekte vi i Hammarspark och sen besökte vi kalkbrottet. Liten besvikelse hos många var att vi inte fick gå ända ner i kalkbrottet. Vill man komma ända ner så får ni som allmänhet passa på att gå guidade turer på sommaren.

På fredagen kom Turid på besök! Turid som gått i klassen men som för ett år sen flyttade till Lund.

Jag har sagt det förut men säger det igen. Klassen är helt fantastiska på att ta hand om våra två nya klasskamrater som inte kan svenska..än. Härligt att se!

I engelska är det glosor till onsdag, sidan 67.

I matten är det area.

I svenskan övar vi i att argumentera. Så var beredda med krav om mer skärmtid..eller höjd veckopeng :)

I so är det så klart EU-val.

I no är vi på fiskens anatomi.

Önskar er alla en skön vecka!

Carina

Förra veckan

FFFSommarlov på fritids?

Fritidshemmet har fått få svar angående vilka barn som ska vara på fritids i sommar. Vi måste få ett så exakt barnantal som möjligt för att ha rätt bemanning och för att inte köpa in för mycket mat som sedan måste slängas.

MVH Anna Syrén biträdande rektor

Vi vill att ni anmäler era barn även om de ska vara lediga. Anmälan är öppen till 9 maj.

Klicka här för anmälan sommar 2019

5/5

Hej!

Klassen har fått en ny kamrat. Han heter Johannes och kommer från Eritrea. Han pratar bara Tigrinja. Men klass 4b är fantastiska! De tar med öppna armar emot och ritar bilder och kommunicerar med dessa. 

Denna vecka är det glosor+ text till onsdag. s.65-66

Längre ner på sidan finns en länk att boka utvecklingssamtal på.

Det blev en liten ändring på en utflykt som jag bokat till klassen. Så på torsdag den 9/5 ska vi till kalkbrottet i Limhamn och leta fossiler. Lite oturligt med två utflykter på en vecka, men tyckte det var synd att avboka den. Så på torsdag den 9/5 får barnen ha med sig en egen matsäck och dricka. Självklart tar vi med från skolan om det är någon som önskar det. Skriv ett mail till mig i så fall.

Ha en bra vecka!

Mvh Carina.
29/4

Hej!

Denna vecka är det ledigt på onsdag så därför är glosorna till torsdag.

På måndag den 6/5 ska 4a och 4b på en pedagogisk utflykt.

Vi åker buss till Fulltofta strövområde som ligger norr om Ringsjön. Väl där kommer Stiftelsen Skånska Landskap erbjuda kreativt lärande i utemiljö.

Vi kommer att vara ute hela dagen så kläder efter väder. Bra skor då vi kommer att gå mycket i skog..även utanför stigar.

Vi tar med lunchmat från skolan. Eftersom vi startar upp tidigt denna dag är det bra om barnen har med sig en eller två frukostmackor,frukt och vatten.

BUSSEN GÅR REDAN 8.00 PÅ MÅNDAGSMORGON!!                                  SÅ INGEN SOVMORGON !                            Vi är åter strax efter 14.

Tänk på att en del barn lätt blir åksjuka. Det finns tips för detta på apoteket. Det finns bara 4 platser längst fram så dessa reserveras till de allra känsligaste. Hör av er till mentorn.

Denna dag ska inga barn ha med sig sina mobiler. Vi pedagoger har med oss ifall någon förälder behöver kontaktas.

Vi ser framemot en härlig dag tillsammans med era barn :)

Carina och Tobias


NU FINNS DET EN LÄNK ATT GÅ IN OCH BOKA UTVECKLINGSSAMTAL I.

http://bokautvecklingssamtal.se/index.php/boka/d/ZvBZP2KWZiI0ZJH8wttQ

Hej!

På förekommen anledning vill skolledningen informera om att elever under skoltid åkt elscooter vilket INTE är tillåtet. Det har även kommit till skolans kännedom att elever skadats när de ramlat av elscootern. I de fall elever under skoltid ses köra kommer vårdnadshavarna att kontaktas.

Vi är tacksamma om ni föräldrar vill prata med era barn även hemma om vilka risker detta medför samt att det inte är tillåtet för personer under 18 år att nyttja elscootrar.

Hälsningar

/Skolledningen
 


 Mentor:

Frida Stenqvist: frida.stenqvist@malmo.se

Telefon24

Anmäl frånvaro via telefon varje dag ditt barn är sjukt på:

0515-77 70 00

Frånvaroanmälan kan även göras på följande språk:
E ngelska 0515-77 70 01
Arabiska 0515-77 70 02
Somaliska 0515-77 70 03
Pashto 0515-77 70 04
Albanska 0515-77 70 05


Viktiga telefonnummer:

Kurator Emma Appelskog                               040-347121

Skolsköterska Karin  Waldenström               040-346742

Expeditionen Eva Ryberg                                 040-347127Fritids - Bläckfisken

På bläckfisken arbetar:  Alex, Per, Max och Khaled

Mobilnr. 0709-24 42 53

http://fritidssorgenfri.blogspot.se/


används vid behov och då delges det på klassidan.

Ämnessidor:


Viktiga datum:

27/8 Föräldramöte 17.00-18.00
29/8 Sorgenfrimästerskapen
26/9 Studiedag
27/9 Friluftsdag
16/10 Studiedag
28/10-1/11 (v.44) Höstlov
26/11 Studiedag
20/12 Skolavslutning
21/12-8/1 Lov
9/1 Vårterminen börjar  

Klasskalender