Välkommen till 4b:s
klassida!
Veckan har gått fort!
Verb, skog,engelska,musik, slöjd..allt rullar på. Idag hade vi en diagnos på första kapitlet i matteboken. Vi har även utökat egen läsning tillfällen efter barnens önskemål.
Nästa vecka åker vi till Torup på tisdagen den 25/9. Vi åker hyrd buss tillsammans med 4a och åk3. Skolan bjuder på hamburgare. Barnen ska ha med sig frukt och vatten. Vi kommer tillbaka 13.30 och slutar 14.00.
På onsdag den 26/9 är det studiedag men fritids är öppet.
Läxan om vargen kan lämnas in på torsdag.

Ha en skön helg!
Carina

Glosorna i engelskan kommer att vara onsdag till onsdag, med vissa undantag då det krockar med studiedagar, elevensval osv då de isåfall är till torsdagen istället. Jag kommer att lägga ut orden här på klassidan så att alla lätt kan nå dessa när det passar att öva tillsammans där hemma, Emma

Glosor till torsdag 27/9:

cycling - cykling
swimming - simning
food - mat
drink - dryck
subject - ämne
science - NO
animal - djur
both - båda
year - år
old - gammal
twins - tvillingar
our - vår
taxi driver - taxichaufför
Stepdad - styvpappa
shopkeeper - butiksinnehavare
good afternoon - god eftermiddag
How are you today? - Hur mår ni idag?
I'm fine - Jag mår bra

Veckan har varit bra.
På måndag i nästa vecka så slutar barnen 14.30 istället för 15.00. Detta för att jag ska på en teknikkurs.På måndag får de en ny matteläxa som är till fredag. På tisdag ska de lämna in sin svenskläxa och får en ny till kommande tisdag. På tisdag efter lunch har klassen en vikarie då jag ska på natur/teknikutbildning.

7/9 Hej på er alla!
Veckan har varit bra. Första läxan är utdelad och ska vara klar tisdag den 11/9. Nästa vecka så kommer de också att få en mattestencil i läxa. Den ges på måndag och ska lämnas in på fredag samma vecka.
Påminner igen om föräldramötet på onsdag den 12/9 17.30. Det är denna tid och inte den som kan hittas på skolans kalendarium.
Nedan följer info från skolsköterskan.
Ha en riktigt skön helg!
INFORMATION FRÅN SKOLSKÖTERSKAN:

Jag har skickat hem en hälsodeklaration till er alla vårdnadshavare som ni ska fylla i. Det finns ett svarskuvert med i brevet.

Tacksam om ni snarast fyller i detta och att in besvarar samtliga frågor (två sidor). Skriv till skolsköterskan på kuvertet och lämna till klassläraren.

Era barn är nu nästan alla 10 år gamla. En ny period i ert barns liv börjar. Kompisar och fritidsaktiviteter blir allt viktigare bland annat.

Jag fokuserar på att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. Av erfarenhet är känslan av sammanhang (KASAM) det viktigaste för era barn. Kamrater, trivsel och hur skolarbetet fungerar är väsentligt för hur man lyckas och trivs i skolan. Dessa frågor berörs vid det kommande hälsosamtalet.

Inför hälsosamtalet fyller eleverna i en egen hälsoenkät. Detta görs oftast på en Livsviktig lektion.

Jag har planerat att börja med hälsosamtalen i oktober månad. Jag kommer att informera om exakt datum senare i höst. Om någon vårdnadshavare önskar att vara med vid samtalet och undersökningen, går det bra. Man ska då aktivt kontakta mig för en tid på min mottagning.

Karin Waldenström

Skolsköterska

Sorgenfriskolan

karin.waldenstrom@malmo.se

31/8 Sista sommardagen! Om man går efter kalendern :)
Veckan har rullat på bra! Skolmästardagen var jättetrevlig. Kan tänka mig att några hade träningsvärk.
Nästa vecka påbörjas matteläxa. Läxa får man om man inte kommer fram till en viss uppgift. Det kallas Veckans mål. Det är jag som tillsammans med eleven bestämmer detta. Läxan är i så fall till fredagen. Sen händer det att barnen spontant vill ta hem sin mattebok...och det är ok bara den kommer tillbaka dagen efter.
Påminner om föräldrarmötet den 12/9

28/8Imorgon är det friluftsdag i form av Sorgenfris skolmästerskap.
Barnen kommer som vanligt till sitt klassrum. Hela förmiddagen fram till lunch har vi aktivitet på skolgården. Eftermiddagen är det skola som vanligt.
Att komma ombytt till idrottskläder går bra eller så kan barnen ha typ mjukis kläder. Tänk på att det kan regna :) Eftersom hela skolan deltar så är möjligheten att komma till ett omklädningsrum minimerat.
Först vill jag än en gång tacka för den fina kokboken som jag fick i sommargåva. Den är läst från pärm till pärm :)
Nu är allt i full gång!
NI ÄR HJÄRTLIGT VÄLKOMNA PÅ FÖRÄLDRAMÖTE DEN 12/9 KL.17.30-18.30
I matte har vi startat med taluppfattning och huvudräkning.
Svenskan jobbar vi med ett skrivprojekt som heter den magiska dörren.
No tar oss in i skogen.
So pratar vi självklart valet.

10/8 Hej på er alla!
Torsdagen den 16/8 klockan 10 är det upprop på skolgården. På fredagen den 17/8 är det läsning enligt schemat. Detta innebär att alla barn har idrott på fredagen..

E ngelska 0515-77 70 01

Kurator Emma Appelskog                               040-347121

Skolsköterska Karin  Waldenström               040-346742

Arbetslag 3-4                                                     0731-465547

Fritids - Bläckfisken

På bläckfisken arbetar:  Alex, Per, Max och Khaled

Mobilnr. 0709-24 42 53

används vid behov och då delges det på klassidan.

Viktiga datum:

används vid behov och då delges det på klassidan.