Hejsan,

På torsdag 14/6 åker vi på utflykt. Barnen få gärna ta med sig något litet mellanmål, ex macka eller frukt. Ta gärna med vattenflaska och tänk på att smörj in barnen om det är fint väder.  Vi åker ca 8:30 och är tillbaka innan skolan slutar 13:30, vi kommer grilla korv till lunch.

/Kristin

Bildresultat för bild sommarblommor
Välkomna på skolavslutning!

Tänk så fort ett läsår kan gå och nu är det dags för skolavslutning igen!

Avslutningsdagen är nästa

Avslutningen i  kyrkan börjar kl. 9:00 och vara ca 45 min. fredag den 15 juni. Skoldagen börjar som vanligt kl.08.15 i klassrummet. Sedan kommer vi gå klassvis till Maria kyrkan för en gemensam skolavslutning F-4, där kommer klasserna att uppträda med sång.

Efter kyrkan går klasserna tillbaka tillsammans till skolan där avslutningen fortsätter i klassrummet med fika. Skoldagen slutar ca 10.45 därefter är det fritids för de barn med fritidsverksamhet. Skollunchen kommer serveras ca 11:00 denna dag för de barn som är kvar på fritids.

Föräldrar är givetvis välkomna att vara med på avslutningen. Ni måste lämna ert barn som vanligt i skolan, men ni får gärna slå följe till och från kyrkan tillsammans med klassen. Precis som förra året får ingen lämna/hämta sitt barn vid kyrkan, eftersom det är skoldag så har skolan huvudansvaret för ert barn.

Hjärtligt välkomna!
Bildresultat för bild sommar

____________________________________________________________________________________________

Nu är det dags igen!

Vi kommer rensa ut kvarglömda kläder inför sommarlovet. Det betyder att vi lägger kläder som blivit över från skolåret i grupprummet inne på Pirayans avdelning 13-15 Juni. De kläder som ligger kvar efter den 15 Juni kommer att samlas ihop och skänkas bort.

Vi skulle också gärna se att ni tar hem kläder från era barns platser i kapprummet så vi kan städa ur ordentligt under lovet, vissa elever kommer ju även hamna i nya klasser och då även nya kapprum.

Information om GDPR. Så här behandlar Malmö stad era personuppgifter.

Förändringar inför höstterminen för de blivande treorna.

Nu när tvåorna ska bli treor har vi i personalen tänkt att vi står inför en möjlighet att bilda nya grupper av klasserna för att få en bättre dynamik och en bättre balans av könsfördelningen. I nuläget har vi en sned könsfördelning i en av klasserna och vi har grupper av barn i klasserna som inte fungerar så bra ihop. De nuvarande tvåorna har gjort mycket ihop både som ettor och tvåor så de är inte främmande för varann. Däremot kan det alltid kännas konstigt när man har identifierat sig i en grupp och plötsligt ska tillhöra en ny. Tanken är att lärarna som känner barnen ska sätta ihop nya klasser där varje barns behov kommer att vägas för att det ska bli så bra som möjligt. Det kommer också att bli tillfällen redan nu innan sommaren där eleverna kommer att delas in i de nya klasserna för att få känna på hur det är. Efter sommaren kommer de nya lärarna och fritidspersonalen att arbeta ytterligare för att få ihop grupperna.

För att barnen ska känna sig delaktiga kommer de få möjlighet att berätta för sin lärare om det är en kompis från den egna eller från någon de andra klasserna som de väldigt gärna vill ha i sin nya klass. Det ska ses som önskemål eftersom lärarna har en bild av vilka som fungerar ihop och inte. Jag vill att ni pratar med era barn om att det är viktigt att skilja på lekkompisar och arbetskompisar. Ibland är det så att man leker väldigt bra med några och har roligt ihop, men det kanske är svårt att koncentrera sig på skolarbete tillsammans med dem. I ett annat fall kan det vara någon som man inte leker med annars men kanske arbetar väldigt bra med i skolan. På rasterna kommer det finnas stora möjligheter att träffa lekkompisarna från andra klasser.

Vi som har tänkt ut det här tror väldigt mycket på den här idén, vi ser det som en möjlighet att bilda tre mycket välfungerande grupper och vi hoppas att ni föräldrar förstår hur vi tänker.

Det är också så att vi blir lite trångbodda under nästa läsår eftersom en nia slutar medan vi tar in två förskoleklasser. Det gör att en av treorna kommer att få vara kvar på våning ett. Den klassen som kommer vara 3A kommer att vara i nuvarande 2C:s klassrum där de har eget kapprum och nära till trappan upp till våning två. De kommer att ha fritids med de andra där uppe. Vi kommer att göra det så bra som möjligt för att det ska kännas bra för den klassen.

Jag förstår att detta kan bli lite chockartat för några av er, några upplever det som positivt och någon kanske tycker att det kvittar. Hur man än känner så kan man ha frågor och då är det viktigt att ni tar kontakt med mig så att jag kan besvara det.

Personal i treorna 18/19:

3A Lärare: Diman Salih       Fritids: Alexander Olsson

3B Lärare: Elly Alderbrant  Fritids: Jessika Carevic