SFGR15A - 3A

 Klass 3A Klassida

_______________________________________________           

Fritidspedagog Alexander Olsson alexander.olsson@malmo.se

____________________Mentor Diman Salih diman.salih@malmo.se_

vecka 39

Hej alla föräldrar!

Tisdagen den 25/9 kommer alla 3:or och 4:or ha en gemensam friluftsdag.i kommer att vara utomhus hela dagen – ”Kläder efter väder”. Vi kommer att grilla hamburgare men packa gärna med frukt och en vattenflaska. skoldagen slutar som vanligt kl:14.00

 onsdag:- 20/9 är det studiedag, ingen skola den dagen men fritids är öppet.

vecka 38
Hej alla föräldrar!
Jag vill tacka alla er föräldrar som kom till vårt föräldramöte. Det är alltid lika trevligt att träffa er. Vi hoppas ni upplever att kvällen var givande. 

Hemuppgifter (läxor) :- Veckans ord kommer på måndag, och eleverna har diktamen på fredag


Lite med information från föräldramötet:

Skola24 - tandläkare, läkare etc, 0515-77 70 00. Anmäl helst frånvaron innan 8.00. Läkarbesök och liknande går också bra att meddela till mentor via vårdnadshavare.

Hemsidan - Ansöka om ledighet. På hemsidan finns dokument som kan skrivas ut hemma. T.ex. ansökan om ledighet. Viktigt att ansökan om ledighet lämnas i god tid, minst två veckor innan. Uppstår det något plötsligt mejla Anna Syrén i samband med att ledighetsansökan lämnas till mentorn. Anna Syrén avslår all ledighet, även enstaka dagar, särskilda skäl kan tillstyrkas men det är också utifrån individen.

Telefon mentorer/elever - Klasstelefoner är beställda! Fram tills de kommer går det bra att mejla eller ringa till fritidstelefonen. Eleverna som har mobiltelefoner med sig ska lämna in dem på morgonen och får tillbaka dem när de går hem.

Frukt - Det är bra att eleverna tar med frukt till skolan. Just nu har vi oftast fruktstund i klassrummet men så småningom kommer eleverna uppmanas att äta frukten när det är rast.

Kläder - Eleverna är ute varje dag. Se till att det finns bra kläder och gärna ombyte om de blir blöta!

Raster - Klasserna har raster vid lite olika tillfällen. De luckor som är 15 min eller längre är uterast. Övriga tider är tillfälle för paus inne.

En kort info gavs om vad som kommer arbetas med under terminen. Bland annat kommer vi börja med programmering i tekniken, jobba mycket laborativt under NO. I svenska och matematik håller vi just nu på med bedömningsstöd för att få en bra överblick var eleverna ligger i respektive ämne. Det är för att den kommande planeringen ska bli så bra som möjligt. I SO blir nästa stora tema Religion och det kommer igång efter höstlovet, fram tills dess är det mindre teman. Just nu att flytta inom och mellan länder.

Eleverna har fått datorer, en till varje elev. Vi jobbar i Google Classroom och det kommer längre fram att gå att logga in hemifrån för att komma åt elevernas material.

Jag efterfrågade representanter till Skolrådet för 3A. Det är på kvällstid, en till två gånger mer termin. Datum är inte satta än tyvärr. Är någon intresserad hör av er till mig!

/Diman


vecka 37

Hej  alla föräldrar! 
Nu känns det i luften att hösten är på väg. Vi har kommit igång med arbeten i alla ämnen. Era barn är väldigt sugna på att lära och vi har pratat om hur man når framgång i sina skolarbeten och vilka strategier som behövs.
Jag vill påminna om att barnen behöver regnkläder,stövlar och ombyten för att rasterna och fritids tiden ska bli bra.

so: Barnen har tyckt om so lektionerna eftersom att de fick göra ett grupparbete kring egengjorda partier, barnen fann detta mycket intressant. De bildade egna partier och efteråt fick de gå runt och rösta på varandras partier. Innan de började rösta så hade dem redovisningar kring deras partier och vad deras partier stod förr.

SV: Eleverna har fått 10 ord, som jag vill att de ska öva på att kunna stava till tills på fredag. Veckans ord kan ni hitta i deras veckobok. 
Veckans ord är följande: 
  • Äter                                                                                     
  • Springer
  • Dansar
  • Finns
  • Skiner
  • Sig
  • Sjunger
  • Sitter
  • Åker
  • Skriver
NO: Vi har börjat arbeta med en näringskedja. Vi har gått igenom följande begrepp; producenter,konsumenter,toppkonsumenter och enkel näringsväg. 

hälsningar/Diman

Vecka 36

Hej alla föräldrar! Denna veckan har jag inte så mycket att komma med, men här nedan har ni lite aktuell information ni bör ha koll på.

Föräldramötet:

Föräldramötet kommer att vara tisdagen den 11 september kl.17.30 . Vi kommer att vara i 3C:s klassrum som ligger på andra våningen, där vi mentorer berättar om vad vi kommer att arbeta med under hösten. Det kommer också att vara information från fritids.

   
Läsning:
På tisdagar kommer vi att gå till biblioteket för att låna nya läseböcker. Alla kommer låna två böcker, en till när vi har tyst läsning i klassrummet i ca tio min varje dag och en som de ska läsa hemma. Syftet med det är att stärka läsningen hos eleverna.


Vecka.35

Hej alla föräldrar!

Vår första vecka tillsammans med barnen har gått undan väldigt kvickt. Vi har fortsatt fokusera på att bilda gemenskap bland eleverna i klassen, att försöka åstadkomma en rofylld samt givande undervisning och att skapa rutiner som eleverna håller sig till i klassrummet.

Idag var sista dagen för att lämna in alla lappar/kontaktuppgifter, vilket många elever i klassen missat (främst lappen kring kontaktinformation & anmälan av kost). Skulle ni av någon anledning blivit av med någon lapp, så var god och kontakta mig.
  
Min mejl: diman.salih@malmo.se
  
Svenska: Vi arbetar med ordklasserna (adjektiv, substantiv och verb) och har börjat med uppbyggnaden av meningar samt skrivregler.

Engelska: It's me
 
SO: Vi arbetar med val 2018 och demokratins betydelse.

NO: Vi har börjat med vattens kretslopp och dess olika former.

Matematik: Repetition av talen 0-100. Nytt för denna termin är  
att vi nu enbart kommer ha matematikläxa vid behov, t.ex. i form 
av repetition eller extra övningar.

övrigt hoppas vi får egen klasstelefon så fort som möjligt sedan kommer jag  att skriva telefonnummer här på klassidan

Ha en trevlig helg
 
Diman/Veckobrev v. 34 

Hej alla föräldrar!
Jag vill tacka för en trevlig första dag tillsammans med era barn!  Vi har jobbat med samarbetsövningar och pratat om regler som vi har på Sorgenfriskolan. Klassens ordinarie schema börjar gälla nästa vecka. Om förändringar sker kommer jag att återkomma så fort jag kan.

Denna veckans schema:

http://www.skola24.se/Schemavisare/Schema/malmo.skola24.se/Sorgenfriskolan/class/3A

Jag ber er alla att se till att era barn kommer i tid denna vecka.

/Diman


Välkommen till klass 3A

 Hej allihopa!

 
Det var verkligen roligt att träffa er alla och jag tror att vi kommer att få ett bra läsår tillsammans. 

Ni ska vara varmt välkomna till avdelning 3-4 samt till  fritidshemmet, avdelning Bläckfisken.

Vi som arbetar i 3A är:


Diman Salih diman.salih@malmo.se

Alexander Olsson alexander.olsson@malmo.se


Ni har fått en massa papper som ni behöver fylla i och dessa vill vi har tillbaka senast 24/8, detta är då för att vi ska ha rätt uppgifter om era barn och kontaktuppgifter till er.

Elevernas schema är preliminärt och kan komma att ändras.


Ta gärna för vana att titta på klassidan, då vi fortlöpande kommer att lägga ut information.


Här kommer lite datum att hålla koll på.


29/8 Sorgenfrimästerskapen - Eleverna behöver komma idrottsklädda

11/9 Föräldramöte kl. 17.30, samling i klass 3C. Även fritids informerar.


25/9 Friluftsdag - mer information kommer.


26/9 Studiedag - skolan håller stängt men fritids har öppet.  /Diman

  Anmäl frånvaro via telefon varje dag ditt barn är sjukt på:

Senast kl. 08.00

0515-77 70 00

Frånvaroanmälan kan även göras på följande språk:
Engelska 0515-77 70 01
Arabiska 0515-77 70 02
Som daliska 0515-77 70 03
Pashto 0515-77 70 04
Albanska 0515-77 70 05


Viktiga telefonnummer:

Kurator Emma Appelskog                               040-347121

Skolsköterska Karin  Waldenström               040-346742

Expeditionen Eva Ryberg                                 040-347127

Arbetslag 3-4                                                     0731-465547


Fritids

På fritids arbetar Alexander, Anna, Max, Jessica, Ranko och Kenny.

Telefon: 0709 244253