SFGR18B - FsB

Välkommen till FB:s klassida!

Veckobrev 38

B som i bläckfisk. Veckans bokstav och vi har letat ord och skrivit ord på b.

I veckan fick jag ett mail från Barnens Scen ( Folkets park) där vi fick möjligheten att se en dansföreställning om ABC! Så igår var vi där och det var en fantasifull resa genom bokstävernas land.

Idag har vi gymnastik för första gången. Vi hade uppvärmning och en lek. Nu i början kommer vi lägga mest tid på att få rutiner på att byta om och duschningen.

I matteboken har vi arbetat med lägesord.

På bilden har barnen fått skapa geometriraketer.

På tisdag 25 september är det friluftsdag. FA och FB åker till Malmö museum, vi får mat med oss från köket, men det är bra om barnen har med sig en vattenflaska och en frukt. Vi är tillbaka ca 13.30

På onsdag 26/9 är det studiedag, skolan är stängd men fritids har öppet. Meddela fritids om ert barn kommer eller ej.

Glöm inte att skriva upp er för inskolningssamtal, det finns tider uppsatta utanför klassrummet.

Det är skolfotografering fredagen 5 oktober kl 8.30

Veckobrev 37

Tack för ett trevligt föräldramöte.

I måndags började vi med veckans bokstav och vi kommer arbeta igenom hela alfabetet under förskoleklassens år.

Vi startade upp med bokstaven a. Vi pratade om formen, hur a låter och jag skrev ner alla ord som börjar på a och som har a i ordet som barnen kom på. I onsdags fortsatte vi med arbetet med a bokstaven, vi pysslade rimmade på a och tittade på film om a.

I matteboken har vi fortsatt med arbetet med de geometriska formerna.

Idag har vi varit på biblioteket och haft bild. Barnen fick skapa en berg och dalbana med tunna remsor i olika färger. ( se bild)

På sista lektionen var vi på fotbollsplanen och lekte.

Nästa vecka på fredag den 21/9 börjar vi med idrott i gympasalen. Barnen ska ha med sig gympakläder, gympaskor och handduk.

Jag har satt upp utanför klassrummet tider på inskolningssamtal. Jag börjar v 40, tisdag och torsdag. Hittar du ingen tid som passar så maila mig så hittar vi en ny.

Om skola24 ( sjukanmälan) inte funkar så går det bra att skicka ett mail eller ett sms till förskoleklassens  telefon 0708-649332

Veckobrev 36

I veckan har vi fortsatt med ”Boken om mig” vi har pratat om vilken favoriträtt man har och hemma hos mig.

I tisdags fick barnen sin mattebok där vi har tittat på sidorna som handlar om de geometriska objekten (cirkel, triangel, kvadrat och rektangel). Vi övar oss på att känna igen, namnge och rita de geometriska objekten.

Igår gick vi till en lekplats som ligger bakom Nobelvägen ” Kinagungan”

Där byggde vi med hjälp av stenar och grenar, cirklar, kvadrater, rektanglar och trianglar.

Idag har vi varit på biblioteket och på bilden har vi ritat av vår hand och klistrat in den på ett färgat papper.

Det finns en Facebooksida som är tänkt till er föräldrar ( om man vill) där ni kan knyta kontakter med varandra. Den heter Sorgenfriskolan FB.

Det är föräldramöte på onsdag 12/9 kl 17.30- 18.30!

Veckobrev 34

Hej alla och tack för en härlig första skolvecka.

Det har varit mycket nytt den här första veckan och vi har fokuserat mycket på att lära känna varandra och alla pedagogiska miljöer på skolan. Många av klassens barn har även varit på fritids.

Vi har bland annat lekt namnlekar, sjungit namnsånger och jobbat med ”Boken om mig själv”. Barnen kommer att göra en egen bok om sig själva som handlar om dem helt enkelt, min familj, vad jag gillar osv. De började med att rita sitt självporträtt och detta blir första sidan i boken.

Vi har även jobbat mycket med rutiner den här veckan. Barnen har fått en egen plats vid ett bord i klassrummet och en promenadkompis. Vi tränar på att ställa upp oss i promenadledet samt rutiner i klassrummet vid matsituationer. Vi tror att det kommer att underlätta för oss alla framöver om vi jobbar in rutiner tidigt.  Vi har pratat mycket om hur vi vill ha det i vårt klassrum och hur vi ska vara mot varandra.

Kapprummet

· Vi vill gärna be er föräldrar om hjälp när det gäller vårt kapprum. Som ni vet är vi 3 klasser som delar kapprummet vilket gör att barnen får dela plats med ett eller två andra barn.

· Se över platsen och försök bara ha det nödvändigaste hängandes där.

Blanketterna

· Vi vill påminna er om att fylla i och lämna in blanketterna ni fick med er första dagen så fort som möjligt.

Några praktiska bitar:

· Barnen får gärna ha med sig en frukt varje dag. Om de vill kan de även ha med en vattenflaska. Det är jättebra om de har en ryggsäck så att väskan kan hänga bak på barnets stol i klassrummet.

·  Håll koll så att barnen har regnkläder, gummistövlar och extrakläder. Skriv namn i alla kläder.

·  OBS! De som går på fritids. Glöm inte att leta upp den som har listan med alla barnens namn. Superviktigt att vi stryker de barn som går hem.

·  Det finns nu en kontaktlista som ni föräldrar kan skriva upp er på om ni vill att andra föräldrar ska kunna kontakta er. Det kan hända att barnen vill träffas på er fritid…

Några datum att ha koll på:

12/9 Föräldramöte 17:30-18:30 (mer information kommer)

25/9 har vi friluftsdag (mer information kommer)

26/9 är det studiedag, fritids har öppet.

Studiedagar och lovdagar

• Studiedagar ht-18:
      Fritidsavdelningarna är öppna som vanligt dessa dagar.
  • Vecka 44 (29/10-2/11) är det höstlov

Klassmentor: Martina Wrahme, martina.wrahme@malmo.se
Fritidspedagog: Cem Soytürk, cem.soyturk@malmo.se

Skola24
Anmäl frånvaron via telefon varje dag ditt barn är sjuk.

Kurator Emma Appelskog                                040-347121

Skolsköterska Karin  Waldenström                040-346742