SFGR18B - 1B

Välkommen till 1B:s klassida!

Veckobrev 38

Hej!

Från och med nu kommer alla veckobrev och information rörande klassen att finnas på InfoMentor. För er som ännu inte har fått det att fungera vill jag bara informera och påminna om:

Tisdag 24 september: utflykt till Almviks 4h-gård. Barnen behöver bara ta med sig frukt och vattenflaska som vanligt men extra viktigt med varma och tåliga kläder. Vi kommer att vara utomhus i princip hela dagen.

Onsdagen 25 september: Fotografering

På torsdag 26/9 är det studiedag, fritids har öppet.

Trevlig helg.


Veckobrev 37

Hej!

Det här har vi jobbat med den här veckan: 

Svenska: Bokstäverna L och E. Skrivuppgift kopplad till bokstäverna.

Jag har gått igenom första läsläxan och de har fått tränat på att läsa första kapitlet. Läsläxan kommer vara på fredagar, för då är vi tre vuxna (Jag, Bigge och Daniel) som kan hjälpas åt med att hinna lyssna på barnens läsläxa. Barnen kommer att läsa i mindre grupper. Biblioteket är på onsdagar. Om de inte lämnar tillbaka några böcker får de inte låna några nya. Varje barn får låna 3 böcker, en ska stanna i skolan.

Matematik: Begreppen större än, mindre än och är lika med och tecknen som hör till begreppen. Vi har bland annat jobbat med begreppen ute med naturmaterial, uppgifter i par och enskilt. 

NO: Vi fortsätter med årstiden höst. Vi har bland annat lärt oss fakta om igelkotten. 

Elevens val: De fyra grupperna har fortsatt med sina projekt.

Engelska: Vi har tränat vidare på hälsningsfraser och att ställa frågor till varandra. Till exempel: What's your name? My name is... How are you? I'm fine. How old are you? I am seven years old. 

Vecka 38

Måndag: Gå igenom veckans två bokstäver

Tisdag: 

Onsdag: Idrott och bibliotek

Torsdag: Idrott

Fredag: Läsläxan

Info och tänk på:

 • Kläder efter väder. Den här veckan har det varit riktigt blött. Kolla så att barnen har regnkläder, gummistövlar och extrakläder. 
 • Tisdag 24 september. Utflykt till Almviks 4h-gård.
 • Torsdag 26 september. Studiedag - fritids öppet.
 • Nästa vecka kommer jag att skriva veckobrevet på InfoMentor. 

En hälsning från Fredy!

Information Idrott och Hälsa

Hej föräldrar och elever i åk. 1 och välkomna till ett nytt läsår fylld med en massa härlig idrott.

På idrotten jobbar vi med två stora ledord, delaktighet och glädje. Därför är väldigt många av idrottslektionerna uppbyggda i lekform, för att eleverna ska tycka det är roligt, samtidigt som vi jobbar med att utveckla hand- ögakoordination, rumsuppfattning och de grovmotoriska egenskaperna. Naturligtvis anpassas och stegras svårigheterna med varje årskurs. Tävlingsmoment och resultat är jag väldigt lite intresserad av (även om vi ibland bakar in det i leken) mest för att jag inte är intresserad i hur snabba eller starka barnen är eller vem som är bäst på vad utan att alla är delaktiga och deras personliga utveckling.

Både jag och barnen behöver hjälp av er föräldrar, här kommer en liten checklista med vad:

1.      Gympakläder har vi alltid med oss när det är dags för idrott, detta för barnens egen trivsel och hygien men också av praktiska skäl då fina kläder inte alltid är så bekväma att gympa i och dessutom kan gå sönder. Hjälp ditt barn att hålla koll på vilka dagar det är idrott så att hen inte missar idrottslektionen!

2.      Gympaskor är bra att ha både ute och inne, först och främst för att barnen inte ska skada sig om de springer runt i tjusiga sandaler eller höststövlar. När vi är inomhus går det jättebra med samma gympaskor som de hade ute men se då till att de är rena och fina.

3.      Handduk är ett måste. Barnen duschar efter varje lektion. Om ni föräldrar inte vill att ert barn ska duscha tillsammans med andra barn pga. kulturella eller religiösa skäl så går det att ordna väldigt enkelt. I varje omklädningsrum finns det alltid en pedagog under duschningen, jag är alltid med när pojkarna duschar och en kvinnlig pedagog är alltid med när flickorna duschar. Om man inte vill att ens barn ska duscha överhuvudtaget så behöver jag en lapp från målsman med en förklarning om varför.

Har ni några som helst frågor så är det bara att höra av er till mig. Ni är också hjärtligt välkomna att vara med på en lektion, då är det bara att höra av sig med någon dag i förväg och kolla läget, så att det passar bra. Min mailadress är fredy.espitia@malmo.se

Med vänliga hälsningar, Fredy Espitia, Idrott och Hälsa-lärare.

Trevlig helg!

Veckobrev 36

Hej!

Det här har vi arbetat med den här veckan:

Svenska: Vi har börjat jobba med hela alfabetet när vi inledde vårt ASL-arbete (Att skriva sig till läsning). Barnen har tittat på ett avsnitt av Livet i Bokstavslandet som repeterar hela alfabetet. De har i par fått skriva hela alfabetet på datorn med VERSALER och gemener. Vi har tränat på alfabetisk ordning genom att leta bokstäver i följd i tidningar och klippt ut och klistrat. 

Matematik: Vi har arbetat med tallinjen och begreppen fler, färre och lika många. 

NO: Vi har arbetat med årstiden höst. Vi har sett en film om hösten och gjort en tankekarta. Vad visste vi innan filmen och vad lärde vi oss från filmen? Vi har även observerat vårt kastanjeträd och samlat och ritat löv. Vi kommer att följa trädet genom de olika årstiderna. 

Engelska: Vi tränar på att hälsa och säga några olika hälsningsfraser på engelska. 

Nästa vecka 37

Måndag: Introducerar nya läseboken

Tisdag: Elevens val,

Onsdag: Första läsläxan (läxan är till nästa onsdag, 18 september) bibliotek och Idrott

Torsdag: Idrott, Musik

Fredag: Engelska

Mål för veckan (dessa målen går vi igenom i klassen på måndagar):

Svenska: Träna på bokstäverna L och E och skriva ord med de bokstäverna när vi jobbar med ASL. Bli bekant med vår nya läsebok Den magiska kulan.

Matematik: Fortsätta träna på begreppen fler, färre och lika många. Jämföra tal med hjälp av tecknen > och <.

NO: Lära oss mer om vad som händer på hösten.

Vecka 39:

Tisdag 24 september: Friluftsdag, vi åker till Almviks 4H-gård

Torsdag 26 september: Studiedag, fritids öppet.

Nästa vecka eller veckan därpå kommer den här informationen börja komma på InfoMentor. Jag meddelar här på sidan när detta sker. 

Trevlig helg!


Veckobrev 35

Hej!

Här kommer lite kort information om veckan som gått och veckan som kommer. 

Det har varit varmt och inte helt lätt att få till bra arbetsförhållanden under skoldagarna men vi har gjort vårt bästa. 

Den här veckan har vi har arbetat med följande:

 • Jag har fortsatt med bedömningsstöden. 
 •  Vi har arbetat med vidare med svenska barnboksförfattare. Den här veckan Sven Nordqvist. 
 • Vi har haft läsårets första elevens val. Det kommer vi ha varannan tisdag morgon (udda vecka) .Barnen har fått välja mellan fyra olika grupper: Skapande verkstad, Skoltidning, Filmstudio och Kryddresan (spel om smaker och mat i världen). Vi fortsätter med samma grupper minst fram till höstlovet. 
 • Vi har arbetat med skolan förr i So. Vi har sett filmer, lärt oss fakta, skrivit och diskuterat och jämfört med skolan idag. 
 • På torsdagen hade vi idrottsdag med många olika samarbetsövningar fram till lunchen, efter det var vi trött och varma så vi spelade spel och ritade i klassrummet 
 • På matten har Amina jobbat med klassen och haft fokus på antalsuppfattning och tallinjen. 
Vecka 36:
Måndag: Bedömningsstöd

Tisdag: svenska

Onsdag: bedömningsstöd, bibliotek och idrott

Torsdag: Idrott och musik

Fredag: Engelska och livsviktigt

Trevlig helg!


Veckobrev 34

Hej!

Första skolveckan är avklarad och jag tycker vi har fått en bra start tillsammans. Jag och Daniel ser fram emot läsåret!

Jag vill tacka alla som kunde närvara på föräldramötet för god kommunikation och trevliga samtal. En förälder tog anteckningar men vi har inte hunnit renskriva ännu.

På mötet pratade vi om den nya lärplattform InfoMentor som vi kommer att börja använda oss av under terminen och alla föräldrar fick hem informationsblad om detta. Ni som inte kunde närvara behöver komma till mig för att få era papper. På infoMentor kommer mycket av framtida kommunikation ske.  I en övergångs period fortsätter vi att använda klassidan. På infoMentor kommer ni bland annat att kunna läsa veckobrev, boka utvecklingssamtal samt se ditt barns kunskapsutveckling i deras individuella utvecklingsplan ( IUP). Så aktivera era konton och kolla in plattformen.

Frånvaroanmälan görs på skola24 varje dag som eleven är borta. Telefonnummer är 0515- 777000

Vi pratade även om lite vårt arbetssätt i ettan och vad vi jobbar med i de olika ämnena.

Vi berättade om att vi har börjat med att göra ett bedömningsstöd på varje elev i svenska och matematik. Vi sitter enskilt med varje elev. Detta för att vi ska veta hur vi ska möta varje elevs enskilda behov och hjälpa dem vidare i sin inlärning.

Frukt. Vi har fruktstund varje dag och de flesta vill gärna ha och mår bra av lite extra energi.

Ryggsäcken är viktigt att ha med sig så de kan lägga saker som ska med till skolan varje dag.

Extrakläder är också viktigt att det finns på deras krok i kapprummet. Gärna i en påse.

Schemat har blivit lite ändrat igen. Ni ser det här nedan.

Veckoplanering 35:

Måndag : Jag fortsätter med bedömningsstöd

Tisdag: Elevens val på förmiddagen. Bedömningsstöd efter lunchen

Onsdag idrott och bibliotek

Torsdag: Idrottsdag på förmiddagen, fokus samarbete.

Fredag: Musik och bedömningsstöd

Trevlig helg!Datum 2019-06-27

Informationsbrev gällande skolstart ht-19

Höstterminen börjar torsdagen den 15 augusti.

Åk F-3 klockan 09.00 på skolgården. Skoldagen slutar efter lunch.

Åk 4-9 klockan 10.00 på skolgården. Skoldagen slutar efter lunch.


Efter skoldagens slut tar fritids över för de elever som är inskrivna.

Vi ber er uppmärksamma att fritids är stängt för planering tisdag och onsdag 13-14 augusti.

 

 

Skolledning och personal önskar alla en skön och avkopplande sommar och hälsar Er välkomna tillbaka till hösten.

Mickael Westerdahl

RektorVi vill informera om att det inte finns någon ordinarie fritidspersonal på fritids efter skolavslutningen, då all personal äter gemensam lunch tillsammans. 

MVH Anna Syrén bitr rektor

Viktig information från Sorgenfriskolans skolråd: https://docs.google.com/forms/d/1yPpYJcp15Q5ATgu4GRzMCw8NKF25gynXFK_P0lT1rw0
Information från skolsköterskan:
Klicka på länken här och här.

Hej!

Och tack för ett fint läsår tillsammans. Jag vill önska er alla en glad sommar och att jag ser fram emot att träffa er i höst igen.

Skolan börjar den 15 augusti klockan 9.00 och vi ses ute på skolgården. Det kommer att vara en kortare skoldag än vanligt men det kommer att serveras lunch. Vi återkommer med exakt sluttid. 

Jag kan även meddela att vi kommer att ha ett föräldramöte på onsdagen den 21 augusti klockan 17.00-18.30. 

Vi ses i augusti! Veckobrev 23

Hej!

Vi började veckan med att barnen fick skriva om sin helg i sin skrivbok.

Vi hade vår sista idrottslektion i tisdags och vi spelade brännboll!

I onsdags hade vi nalledag och vi började med en samling där alla fick presentera sin nalle och berätta lite om den. Efter rasten fick alla skriva om sin nalle.


Idag har vi lämnat tillbaka böckerna på skolbiblioteket och efter det såg vi filmen ”Herr Pinnemans äventyr”.


Lite info om nästa vecka!

Måndag är det vanlig skoldag.

På tisdag är det klassens dag.

Vi går till Folkets park och kommer att leka lekar och grilla korv. Det är bra om barnen har med sig en vattenflaska och en extra frukt. Vi är tillbaka i skolan vid 13.30

På onsdag ska vi städa i klassrummet och alla barn behöver ha med sig sin ryggsäck så att de kan ta hem alla sina saker.

På torsdag myser vi klassrummet och tar det lugnt.

Kl 12.00 är det fotbollsmatch 9:orna mot lärarna.


På fredag är det skolavslutning. Vi samlas som vanligt i klassrummet och går sedan tillsammans

till Maria kyrkan. Avslutningen i kyrkan börjar kl 9.00. Efter kyrkan går vi tillbaka och har en gemensam avslutning i klassrummet. Efter avslutningen vid ca 10.30 tar fritids vid. Alla barn som inte har fritids tar Sommarlov!!!

Trevlig helg!Meddelande från biblioteket


Sista återlämningsdag för alla böcker är den 5 juni.

Elever som vill låna böcker över sommaren måste kontakta biblioteket.


Se en aktuell lista på utlånade böcker - logga in på http://skolbibliotek.malmo.se

Sommarlov på fritids?

Fritidshemmet har fått få svar angående vilka barn som ska vara på fritids i sommar. Vi måste få ett så exakt barnantal som möjligt för att ha rätt bemanning och för att inte köpa in för mycket mat som sedan måste slängas.

MVH Anna Syrén biträdande rektor

Vi vill att ni anmäler era barn även om de ska vara lediga. Anmälan är öppen till 9 maj.

Klicka här för anmälan sommar 20

Veckobrev 22

Hej!

Det har varit en kort vecka.

Vi har arbetat med sista bokstaven i alfabetet ö. Vi har letat ö ord och skrivit i skrivboken. Vi har målat mandala och arbetat med bokstavspapper och skapat örnar.


Vi är snart klara med matteboken och i tisdags arbetade vi med statistik, stapeldiagram, dubbelt och hälften.

Vi har fortsatt arbetet med småkryp. Vi har läst och tittat på en film om spindeln. Vi har skapat spindlar.


På onsdag 5/6 är det nalledag efter barnens önskan. En nalle får man ta med och den ska få plats i ryggsäcken.

På torsdag 6/6 i nästa vecka är det nationaldagen och skolan är stängd. Fredagen är vanlig skoldag.

Skolavslutningen är fredagen 14/6. Vi samlas i klassrummet 8.30 för närvaro och sedan går vi tillsammans till Maria Kyrkan. Väljer ni vårdnadshavare att gå med oss till kyrkan vill vi att ni går bakom vårt klassled eftersom vi har ansvaret och behöver ha koll så att alla är med. Inget barn får bli lämnad eller hämtad vid kyrkan. Efter kyrkan går vi tillbaka till skolan för en avslutning i klassrummet.  Där får alla barn en liten fika och sedan är det mat som serveras till de barn som behöver vara på fritids. Skolan slutar ca 10.30

Titta gärna hemma efter biblioteksböcker! Vi går dit en sista gång fredagen 7/6 för att lämna böcker.

Trevlig helg!

Veckobrev 21

Hej!

På friluftsdagen i måndags vi tog bussen ner till stan och tittade runt på Stortorget, Lilla torg och Gustav Adolfs torg. Vi tog fruktstunden på trappan vid kanalen.

 

Efter det gick vi till lugnets lekplats och sedan gick vi tillbaka till skolan och åt pastasallad.

I tisdags var det elevens val. Vi hade spelstationer i klassrummet.

På idrotten spelade vi brännboll.

Igår åkte vi till Sollekplatsen i Västra hamnen med FA. Vi hade en jättefin dag tillsammans!

Idag har vi varit på biblioteket och haft bild där de skapade flippisar.

På torsdag 30/5 är skolan och fritids stängt. På fredag 31/5 är skolan stängd men fritids har öppet.

Trevlig helg!


Veckobrev 20

Hej!

I veckan har vi har pratat om insekter och hur man känner igen en insekt.

Vi har tittat på en film och jag har läst fakta om nyckelpigan. Vi har lärt oss om nyckelpigans livscykel.


Vi har arbetat med matteboken med placering och talet 10.

Idag på bilden har vi skapat fjärilar.

        

På måndag är det friluftsdag och F-klasserna ska gå en stadspromenad, vi tar frukten på stan och lunchen blir senare ca 12.30

På tisdag tänkte vi vara ute på idrotten. Kastanjefesten börjar kl 14.00 och F-klasserna ska uppträda kl 14.30

På onsdag är det studiedag och skolan och fritids är stängt.

Trevlig helg!


Veckobrev 19

Hej!

I tisdags på idrotten började lekte vi en sammarbetslek och sedan övade vi på att passa med fotboll, de fick vara tre och tre. Sedan fick de öva på att skjuta straffar på Cem.

Vi arbetade med matteboken och talet 9.

I onsdags arbetade vi med veckans bokstav som är å. Vi målade åskmoln dagen innan med vattenfärger och på onsdagen klistrade vi på vattendroppar och blixtrar. 

      

På sista lektionen pratade vi om vad växter behöver och planterade krasse, rödbeta, dill och gula ärtor.

     

Igår åkte vi till Bokskogen i Torup. Det var lite kallt och regnigt till en början men efter lite lek och mat i magen blev det uppehåll och vi tog en promenad runt slottet och tittade på hjortar, får och lamm.


Kastanjefesten är tisdagen 21/5 kl 14.00- 16.00

Måndagen 20/5 är det friluftsdag för hela skolan. Vi tillsammans med FA-klassen tänkte ta bussen ner till stan och gå en liten stadspromenad. Titta runt på de olika torgen. Vi äter senare lunch vid 12.30 på skolan.

Onsdagen 22/5 är det studiedag och både skolan och fritidshemmet är stängt.

På torsdagen 23/5 har vi tänkt att åka till Sollekplatsen (Västra Hamnen) tillsammans med FA. Vi tar med oss lunch från skolan. Barnen kan ha med sig en frukt och en vattenflaska.

Trevlig helg!

Veckobrev 18

Hej!

Vi fortsätter med vårt arbete med våren. I torsdags målade vi tulpaner.


Vi har arbetat i matteboken med talet 8.

Vi har skrivit ord på z och skapat zebror.

Idag har barnen gjort blommor med hjälp av sin hand.


På torsdag 9/5 har vi tänkt åka iväg på utflykt och vi har beställt mat och dricka från skolköket. Vi har beställt buss till Bokskogen men har ännu inte fått bokningen bekräftad så hoppas vi vet det på måndag. Annars så tar vi en utflykt i Pildammsparken. Det som är bra att tänka på är kläder efter väder och en extra frukt.

Det är dags för Kastanjefest tisdagen 21/ 5 mellan kl 14-16. Då kommer eleverna klassvis uppträda med en sång, det blir tipsrunda, korvförsäljning, kaffe och kaka och man kan passa på att kika runt i klassrummet. 

Glöm inte att anmäla om ni behöver fritids under sommarlovet!

Trevlig helg!


Veckobrev 17

Hej!

Vi startade upp veckan med att prata om påsklovet och sedan fick de rita och skriva om sitt lov.

Vi har börjat med att arbeta med våren. Vi började med att skriva en tankekarta tillsammans och sedan har barnen fått skriva på datorn.

Vi har skapat påskliljor.


I tisdags hade vi idrott. Vi lekte leken godistrollet och jaga svansen.

I torsdags gick vi en promenad på kyrkogården. Vi tittade efter vårtecken.


På livsviktigt lektionen har vi börjat att se en serie som heter ”Vara vänner”. Alla filmerna får ett soligt eller ett dåligt slut och där stannar vi filmen och diskuterar i klassen hur vi tycker att de olika karaktärerna borde har gjort eller sagt istället. Därefter försätter vi att titta vidare på filmen som nu spolar tillbaka och får ett bättre slut.

På onsdag 1/5 är skolan stängd.

Trevlig helg!


Veckobrev 15

Hej!

Vi har arbetat klart med tema trafiken. Vi avslutade med att barnen fick göra sin egen varningsskylt.

På idrotten i tisdags lekte vi bananpjätt, sol, hav och vind och hinderbana.

Vi har arbetat med matteboken om talet 7.

På bokstaven y har barnen fått skriva och rita om sitt drömyrke.

Efter påsklovet kommer Cem vara borta v 17 och 18. Mette ( som jobbar på späckhuggaren) kommer vara vikarie i klassen och vara med på fritids.

På bilden idag skapade barnen en egen majblomma.

 

Ha ett skönt påsklov! 

Skolan börjar tisdagen 23/4 kl 08.30


Veckobrev 14

Hej!

I veckan har studenterna Kristina och Nooria börjat med sina projekt med klassen.

Kristina har arbetat med tema vatten. Barnen har pratat i grupper om var vatten finns och vattnets olika faser. De har fått lära sig hur vattenmolekylen ser ut och att vatten heter H2O.

Nooria har arbetat med länder och flaggor med barnen.

På tema trafiken har barnen fått peka ut deras adress på en karta över Malmö.


Vi har skapat xylofoner på bokstaven x.


I torsdags var det alla elevens val. Vi pratade om vad demokrati betyder och därefter fick barnen rösta på vilken lekplats de ville gå till.  Det blev Folkets park. På sista lektionen fick de tillverka en trafikskylt.

 


Idag har vi påskpysslat kaniner och kycklingar och varit på biblioteket.

 


Här är klassens påsktupp.


Trevlig helg!


Veckobrev 13

Hej!

I tisdags var vi på BUFF och såg filmen The Night I Swam. Bland snötäckta fjäll i Japan går en fiskare upp mitt i natten för att gå till sitt arbete på stadens marknad. Hans sexåriga son vaknar och har svårt att somna om. I det sömniga hushållet stiger sonen upp och klär på sig för att åka till skolan. På vägen dit har han svårt att hålla sig vaken och när han väl är framme väljer han att inte gå in i skolbyggnaden…

Veckans bokstav har varit w. Vi har skrivit och läst ord på w.

Vi har tränat på finmotoriken och rimord.


I matteboken har vi tränat på att dela upp talet 5.

I torsdags gick vi en promenad runt Sorgenfriområdet för att titta efter vägskyltar och trafikljus vi avslutade med lek i päronparken. Här är några skyltar barnen kände igen.

     

Vi har arbetat med temat ” Jämföra och mäta” Barnen har fått mäta bokhylla, soffan och en sittpuff med sina fötter. De har skrivit ner på ett papper sedan har vi gått igenom deras anteckningar. De har även fått rita av sin fot.

Idag har vi varit på biblioteket och haft lekstationer.

Ta gärna en titt i kapprummet. Kanske dags att ta hem vinterkläderna!? Vi kommer att rensa ut kvarglömda kläder veckan innan påsklovet.

Trevlig helg!


Veckobrev 12

Hej!

I veckan har vi arbetat klart med vårt vintertema om fåglarna. Och vi kommer nu tre veckor framöver arbeta med tema trafik. Vi startade upp med att skriva en tankekarta om vad barnen vet om trafik.

 

I matteboken har vi fortsatt med talet 4.

Vi kommer att ha två lärarstudenter i klassen i tre veckor framåt. Det är Kristina och Nooria. De ska följa mig under dessa veckor men även planera och hålla i lektioner. Ni kommer få hem ett papper där ni ska godkänna att de ska få dokumentera i verksamheten.

På tisdag har vi fått biljetter till BUFF (Barn - och ungdoms filmfestival). Vi ska ses filmen ” The Night I Swam” Vi kommer äta senare lunch den dagen och det blir ingen idrott.

Trevlig helg!


Veckobrev 11

Hej!

I veckan har vi besökt ”Minikanin” på stadsbiblioteket. Vi fick en rundvandring, information om biblioteket och några boktips. Därefter gick vi till sagorummet och lyssnade på sagan ” Den mystiska skolan och spökhunden”. Avslutningsvis så fick alla barn vars två böcker.

Veckans bokstav har varit V som i vante.

Här är våra vinterfåglar.

Vi har läst och skrivit fakta om domherren på datorn.

I matteboken har vi arbetat med talet 3. Vi har arbetat med hur vi delar upp talet på olika sätt.

Idag har barnen tillverkat pompoms på bilden.


 

På måndag är det studiedag, skolan är stängd men fritids är öppet.

På tisdag och torsdag är det utvecklingssamtal.

Det finns löss på avdelningen så titta gärna igenom ert barns hår i helgen.

Trevlig helg! 

Veckobrev 10

Hej!

I tisdags hade vi besök av musikläraren Elin. Barnen blev indelade olika grupper tillsammans med FA klassen. De fick öva en sång ( Räven, vargen och haren) och spela med sina maracas. Vi avslutade dagen med att vi sjöng tillsammans i akvariet.

På veckans bokstav har barnen fått rita ugglor.
Vi har fortsatt vårt vintertema och de har fått pärla en vinterfågel. De fick välja mellan koltrast, domherre och talgoxe.

Info om nästa vecka!

På tisdag 12/3 börjar jag med utvecklingssamtal och det är viktigt att vi håller tiderna!

På torsdag 14/3 ska vi till Stadsbiblioteket på bokprat Kanini. Vi blir hämtade med buss kl 9.00 och vi är tillbaka till lunchen.

Måndagen 18/3 är en studiedag. Skolan är stängd men fritids är öppet. Meddela gärna fritidspersonalen i nästa vecka om ert barn ska vara på fritids denna dagen.

 

Trevlig helg!


Veckobrev 9

Hej!

Nu är vi igång igen efter sportlovet.

Vi startade upp som vanligt med veckans bokstav som är t.


Vi har skapat tigrar av bokstaven t och skrivit i bokstavsboken.

Vi fortsätter med vintertemat om vinterfåglar och vi började med att skriva en tankekarta om vad vi vet om fåglar.


Vi har läst fakta om talgoxen och lyssnat på hur den låter. Sedan har eleverna skrivit på datorn faktatext och målat en talgoxe.


På idrotten lekte vi pepparkakspjätt, jägarboll och dansstopp.

Igår gick vi till en lekplats och letade t och lekte. 

Idag har vi målat toarullar på bilden som vi ska använda på tisdag då det är elevens val. Toarullarna ska bli maracas.

Det sitter tider till utvecklingssamtal utanför klassrummet. Skriv upp ditt barns namn. Passar inte någon tid så skicka ett mail till mig löser vi det.

Trevlig helg!


Veckobrev 7

Hej!

Veckans bokstav har varit s. Barnen har fått rita självporträtt.På idrotten lekte vi skeppet, jägarpjätt och vi avslutade med dansstopp.

I onsdags fortsatte vi arbetet med veckans bokstav. Barnen fick skriva ord på dator på s.

På tema vintern har de fått spela snögubbespelet. 


På tema om vintern har jag läst sagan om Vanten och barnen har fått måla en egen vante som hänger i klassrummet.Jag har tänkt komma igång med utvecklingssamtal. Dagarna är 12/3, 19/3 och 21/3. Jag kommer sätta upp tider efter sportlovet på klassrumsdörren så ni kan boka en tid.

Trevligt sportlov!


Veckobrev 6

Hej!

I tisdags hade vi leksaksdag och vi började dagen med en samling på mattan där varje barn fick presentera sin leksak och berätta lite om den. Efter rasten fick alla måla av sin eller klasskompisens leksak. På sista lektionen fick de lek med leksakerna.

I onsdags fortsatte vi arbetet med veckans bokstav r. Vi ritade regnbågar och skrev r ord i skrivboken.Vi har arbetat med vintertemat där vi har skrivit om vinterkläder och målat.

Vi har kommit igång med ASL (Att skriva sig till läsning). Halva klassen fick skriva ord om snögubben på datorn. Andra halvan hade schack med Cem.


I torsdags regnade det mycket så vi stannade kvar på skolan. Andra halvan fick då skriva om snögubben och den andra hade schack med Cem. På sista lektionen hade vi livsviktigt, vi pratade om känslan avsmak. Den känslan skyddar oss från att blir sjuka. Vi såg en film och ritade en bild.

Vill du följa Pirayan på instagram är det sfgr.pirayan.  Fokus är på verksamheten och aktiviteter som vi gör. Vi kommer inte publicera ansikten eller namn på våra elever.

På tisdag är det idrott! Gympakläder och handduk med.

På fredag 15/2 är det studiedag ingen skola men fritids är öppet.

Trevlig helg!

Veckobrev 5

Hej!

Den här veckan har vi arbetat med följande.

Vi startade upp som vanligt med veckans bokstav som har varit q. Vi har skrivit ord och målat q mandala.

 I matten har vi arbetat i matteboken med talet 1. Vi har tittat på en mattefilm om talet 0 och 1.

På idrotten lekte vi två nya lekar, korv med bröd och skeppet. Vi avslutade med dansstopp.

I onsdags arbetade vi med veckans bokstav som är q. Vi pysslade med silkespapper och formade q, vi tittade på bästa bokstaven och Timtåget om q.

Vi har fortsatt med vårt tema Jämföra och mäta. I onsdags hade vi halvklass med schack och Jämföra och mäta, efter halva tiden bytte vi grupper. På Jämföra och mäta fick barnen hoppa med grodor. Vi hade en startpunkt och sedan fick de hoppa med sina tre grodor. Den groda som hoppade längst fick de mäta med pappersrulle och klippa. Vi jämförde sedan med varandra om det var några grodor som hoppade lika långt, kortare eller längre. Barnen arbetade 3 och 3 och fick hjälpa varandra att mäta och klippa.


På temat om vintern har vi målat vinterträd.


Igår stannade vi kvar på skolan (ingen utedag) så att alla barn fick prova att logga och på sin dator. De arbetade 2 och 2 och fick prova svenska och mattespel på skolplus. Vill ni titta närmre på skolplus.se hemma är inloggningen sfgr15b och lösenordet 12345.

Sista lektionen arbetade vi med livsviktigt där vi pratade om ordet empati.

Idag har vi varit på biblioteket och haft bild. Barnen har fått skapa symmetriskbård.


Barnen har önskat en leksaksdag och vi har bestämt på tisdag 5/2. En leksak får man ta med sig och den ska få plats i ryggsäcken. Leksaken får inte följa med ut på rasten utan den ska vara i klassrummet hela dagen.

Trevlig helg!


Veckobrev 4
Hej!

Vi startade upp veckan med veckans bokstav som har varit p. Barnen har fått klippa och klistra pingviner.
I tisdags satt 0–10 siffror lite överallt i klassrummet. Tillsammans gjorde vi en tallinje där vi pratade om före, efter och udda och jämna tal. Vi räknade framlänges och baklänges.

På tema vintern har barnen fått göra snögubbar. Det blev både svenska och matematik. De fick börja med att räkna bokstäverna i sitt namn och sedan klippa ut lika många cirklar. Vi pratade om vilken snögubbe som blev längst, kortast och vilka som har lika många bokstäver i sitt namn.


I onsdags startade vi upp med datorerna för första gången. Det är två barn på en dator. Barnen har fått ett inlogg och ett lösenord. Datorerna är tänkt att vi ska använda i svenska och matematik.

Idag har vi varit på biblioteket och haft bild. De har fått öva på att rita stilleben. Jättefina bilder blev det.Idrotten är på tisdagar ojämn vecka och anledningen till det är att FA fick idrottssalen på torsdagar vilket vi inte tyckte var så bra eftersom vi vill behålla torsdagarna till att ha vår gemensamma utedag. Så då löste vi det att FA har jämn vecka och tar idrottssalen på A-sidan och vi ojämn vecka och har idrottssalen på B- sidan på våran sida. Det finns löss både i klassen och på våning 1. 

Ta gärna en titt i ert barns hår och i samtliga familjemedlemmars.

Det går löss på skolan så kolla gärna igenom era barns hår.

Trevlig helg!

Veckobrev 3

Hej!

Vi startade upp veckan med veckans bokstav som är o. Vi har ritat mandala och skrivit ord på o i vår skrivbok. Vi har  även tillverkat ormar.Vårt första temaarbete för terminen är om vintern. Vi började med att skriva en tankekarta om vad vi visste om vintern och sedan tittade vi på en film om vintern.

I matten har vi arbetat med begreppen fler än, färre än, dubbelt och bilda par i matteboken.

I torsdags gick vi först en promenad till Sankt Knut och sedan gick vi till Folkets park och lekte.

Idag har vi varit på biblioteket och lånat böcker och så har vi haft bild. Se bild

Nyårsafton 18/19

Schemat är lite förändrat från höstterminen.

Idrotten kommer att vara på tisdagar ojämna veckor, start v 5. Biblioteket är fortfarande på fredagar. Jag har satt upp det nya schemat på klassrumsdörren.

Sjukanmälan görs på skola24 på telefonnr 0515-777000. 

Skulle det inte fungera går det bra att sms:a till klasstelefonen 0708-649332 eller skicka ett mail.

Trevlig helg!


Veckobrev 2

Hej!

Välkomna till vårterminen 2019! Hoppas eran julledighet har varit skön.

Vi startade upp första skoldagen med nya platser i klassrummet och en samling på mattan. Vi pratade om jullovet och om klassrumsreglerna. Därefter fick eleverna rita/ måla en legogubbe och rita och skriva om jullovet.

I torsdags gick vi till folkets park och lekte vid klätterställningarna. På sista lektionen hade vi lekstationer (lekrummet, bygga på mattan, rita eller spela spel)

Idag har vi varit på biblioteket och lånat böcker. Vi har lekt Blinkleken och fruktsallad.

Schemat är ännu inte riktigt klart men jag återkommer så fort det är spikat.

Det känns roligt att vara ingång och härligt att träffa barnen igen.

Trevlig helg!

 

Hej!

Vecka 50 och 51 i bilder.

Rudolf med röda mulen.


Nyckelpigor

Tomtenisse

Julgran

Tack för den här terminen!
Skolan börjar igen den 9 januari kl 08.30

Bildresultat för god jul och gott nytt år


Viktig information! 
Våra kapprum kommer storstädas under jullovet. Därför ber vi er alla att ta med er hem allt som finns i kapprummet som tillhör ert barn, senast på skolavslutningen ( fredag den 21/12)


Veckobrev 49

Hej!

På matematiken har vi arbetat med att gruppera. Barnen har fått diskutera och gett olika förslag på lösningar på vad de tycker ska bort och vilka som hör ihop.

Vi har arbetat vidare med bokstäverna i alfabetet. Denna vecka har vi arbetat med bokstaven L . Barnen har skrivit ord och övat på att forma L.  De har även skapat fina lamm.


I torsdags gick vi till Sankt Johannes kyrka. Där fick vi lyssna på varför vi firar jul och titta på julkrubban.


Idag har barnen pärlat polkagrisar.

 

 

torsdag 13/12 börjar barnen 8.15, för att kl 08.30 ska årskurs 9 lussa för oss. Barnen får gärna ha luciakläder på sig om de vill.

Julavslutningen är fredagen 21/12. Vi kommer ha en gemensam avslutning med endast barn och pedagoger i F-2 i idrottshallen, vi kommer sjunga sånger och uppträda för varandra. Skolan slutar kl 11.00 och sedan tar fritids vid.

Trevlig andra advent!    


Veckobrev 48

Hej!

Lite om vad vi har gjort i veckan.

Vi har skapat katter med hjälp av våra händer.


Vi har skrivit ord på k.

Vi har mätt våra armar och ben på matematiken.


I torsdags bakade vi pepparkakor som vi ska bjuda på jul-drop in.


Jag hoppas vi ses på tisdag på jul-drop in!

På torsdag 6/12 ska vi gå till Johannes kyrkan, vi går 8.30!

Trevlig första advent


Veckobrev 47

Hej!

I veckan har vi arbetat med mönster i matematiken. Vi har pärlat armband och arbetat i matteboken.Här ser ni veckans bokstav som eleverna har fått skriva på mini whiteboard och i deras skrivbok. Vi har också tränat på att rimma.

I onsdags var det gosedjursdag. Vi hade en samling på mattan där alla fick presentera sitt gosedjur och berätta lite om den. Sedan fick de rita av sitt gosedjur.

Den här fina kransen har barnen gjort på bilden.

På tisdag 27/11, är det studiedag skolan är stängd men fritids har öppet.

Vill påminna om att det är drop -in julpyssel för föräldrar och syskon tisdagen 4 december kl 15.00- 16.30. Vi tänkte det här året ha återbruk och återvinning som tema. Skolan bjuder på kaffe. 

Torsdagen 6/12 ska vi gå till Johannes kyrka. De har en visning där av julkrubban. Visningen är upplagd så att barn oavsett religiös tillhörighet ska känna sig välkommen. Vi ska vara där kl 9.00 så det är viktigt att alla barn är på plats i god tid. Vi går 8.30

Fredagen 21/12 är det julavslutning. Skoldagen är slut kl 11.00 då tar fritids vid.

Trevlig helg!


Veckobrev 46

Hej!

I veckan har vi fortsatt vårt temaarbete om hösten. Vi har tittat på en film om hösten. Barnen har fått skriva om äpplets delar.


Vi har skapat äppelskrutt. 

Och så har vi lyssnat på ” Sagan om det röda äpplet” av Jan Lööf.

Veckans bokstav har varit i. Vi har skrivit ord på i och målat en igelkott.

I torsdags gick vi en promenad till Möllevångstorget, vi tittade runt bland frukt - och grönsaksstånden och handlade olika äppelsorter ( som vi smakade på) 

Efter det blev det lek i Folkets park.

Här är äppelskivor på tork.

På onsdag är det gosedjursdag. Ett gosedjur får man ta med sig och den ska få plats i ryggsäcken.

Trevlig helg!

Veckobrev 45

Hej!

Nu är vi ingång ingen efter höstlovet. Vi startade upp veckan med en samling på mattan där vi pratade om vad barnen hade gjort på höstlovet.  De fick rita och skriva om höstlovet. Sedan pratade vi om klassrumsreglerna och att det är viktigt att alla följer dem för att vi ska må bra i klassrummet.


På sista lektionen började vi arbetet med veckans bokstav som är h.

Vi har pysslat hästar av h bokstaven, och övat på att forma och skriva ord på h.


I matteboken har barnen fått lära sig att beskriva och jämföra (exempelvis mindre och större).

Barnen har fått mäta sig och jämföra längder, som blev ett mycket bra samarbetspass.


I torsdags gick vi en promenad till Rörelselekplatsen och lekte tillsammans.

På sista lektionspasset hade vi livsviktigt där vi pratade om känslan ledsen. Hur känns det i kroppen när man är ledsen och hur kan man se om någon är ledsen. Vi tittade på ett avsnitt av Evas känslokoll om känslan ledsen. Där vi fick förslag på hur vi kan göra när någon har varit dum mot oss, när vi misslyckats och hur man kan hantera sorg.

Idag har det varit bild där de fick skapa symmetri bilder och så har vi varit på biblioteket.

På idrotten har vi lekt peppaskakskull och rävjakten.

Barnen har önskat en gosedjursdag och vi har bestämt att det blir onsdagen den 21 november. Då får de ha med sig ett gosedjur till skolan. Gosedjuret ska få plats i ryggsäcken och gosedjuret ska bara få vara i klassrummet under hela skoldagen.

Datum att komma ihåg.

Studiedag 27/11, fritids är öppet.

Tisdagen 4/12 är det drop-in julpyssel kl 15.00- 16.30 i vårt klassrum för er föräldrar och syskon.

Trevlig helg!

 

Enkät gällande Förskoleklass - Svara senast den 30 nov

Skolinspektionen vill veta vad ni vårdnadshavare tycker om ert barns tid i förskoleklassen. Era svar är mycket värdefulla för skolan fortsatta arbete. Gå in på dokumentet nedan och använd det lösenord som står överst på sidan. Det är samma lösenord för alla vårdnadshavare till barn som går i förskoleklass på Sorgenfriskolan. Klicka sedan på länken som finns i dokumentet så kommer ni till enkäten.

Dokument med enkät

Hälsningar från SkolledningenInformation om hur grundskoleförvaltningen i Malmö stad arbetar för att värna om ditt barns personuppgifter.

https://drive.google.com/file/d/1ksMYatecQOvmeeXvgNNEIimg7UCA6TSR/view?usp=sharing

Hälsningar från Skolledningen


En hälsning från skolsköterskan.

Till vårdnadshavare för elever i förskoleklasser A och B på Sorgenfriskolan

Hej!

Jag har idag postat inbjudan för att komma med era barn till mig på hälsobesök.

Samtliga vårdnadshavare har fått inbjudan.

I brevet finns en hälsodeklaration (till den adress barnet är folkbokfört) med som ska fyllas i tillsammans med ert barn innan ni kommer på besöket.

Jag har även skickat extra hälsodeklarationer till dem av er som inte lämnat denna. Den fylls i av vårdnadshavare.

Det är många tider som är bokade.

Jag hoppas att ni kan komma på utsatt tid. De första tillfällena är v 45.

Hjärtligt välkomna!

Karin Waldenström

0733-708868

karin.waldenstrom@malmo.se

Malmö 181022


Veckobrev 43

Hej!

I onsdags var det sista gången för skolsim. Barnen har varit jätteduktiga och har utvecklats. Barnen fick med sig hem ett diplom, en fribiljett till Hylliebadet, en informationslapp om man vill börja på simskola och ett simmärke. På sista lektionen pratade vi om FN. Vi tittade på hur flaggan ser ut och vad FN arbetar för barns rättigheter.


I svenska har vi arbetat med bokstaven g. Barnen har fått skriva ord och tränat på att forma stora och lilla g, och så har vi pratat om våra favorit glassar.


I torsdags arbetade vi vidare med veckans bokstav istället för utedag.

Idag har vi haft lite stund halloweendisco tillsammans med FA. Barnen fick ”spökbajs” som snacks.

Vi ses igen måndagen 5/11 kl 9.20

Ha ett skönt höstlov och trevlig helg!
Det går springmask på plan 1. Mer info här: https://www.1177.se/Uppsala-lan/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Springmask/

Veckobrev 43

Tiden går fort och nästa vecka är vi inne på sista skolveckan innan höstlovet. Skolsimmet har gått bra. De är duktiga och modiga.

I veckan har barnen arbetat med bokstaven f och pysslat små fladdermöss.

 
Idag har vi lånat böcker på biblioteket och varit på Mooms teatern och sett förställningen ” Tårtan”.  Den handlade om tre syskon två sjömän och en sjökvinna. De blir ägare till ett bageri. Det hände massa knasiga och roliga saker i bageriet.

Sista stunden innan vi slutade för idag lyssnade vi på ljudboken ”Pricken” som handlar om en kanin som föds med bruna prickar. Boken tar upp om att vara olika men allas lika värde.

Lite information om nästa vecka.

Sista veckan för skolsim.

På tisdagens förmiddagslektionen ska vi leka lekar med idrottsläraren Fredy i gympasalen, inga idrottskläder behövs.

På fredag blir det ingen idrott, istället det blir Halloweenfest tillsammans med FA. 

Barnen får gärna vara utklädda men inga masker eller leksaksvapen är tillåtna.

Trevlig helg!


Veckobrev 41

Hej!

Denna vecka har vi börjat med skolsim och det har gått bra. Tyvärr blev onsdagens skolsim inställd då ett barn hade kräks i simbassängen.

I veckan har vi arbetat med bokstaven e. Vi har skrivit, ritat och läst rim på bokstaven e. Vi har målat elefanter och ekollon med händerna.


I torsdags hade vi utedag och vi gick till Folkets park. På sista lektionen hade vi livsviktigt och då pratade vi om känslan att vara arg, hur det känns i kroppen och på vilket sätt kan man hantera sin ilska på.

Idag på bilden målade barnen halva höstlov.


Vi samlar in toarullar i klassen ( till halloweenpyssel) så om ni har några över hemma får barnen gärna ta med till skolan.

Lite information om nästa vecka.

Måndag och onsdag är det skolsim.

På onsdag är det likabehandlingsdag, vi simmar på förmiddagen och på eftermiddagen kommer vi att prata om alla människors lika värde och hur vi är och ska vara mot varandra.  Till denna dagen har vi fått biljetter till Mooms teatern för att se föreställningen ” Tårtan” vi kommer att se teatern på fredagen så det blir ingen idrott.

På torsdag 18/10 är det studiedag, skolan är stängd men fritids är öppet.

Trevlig helg!


Veckobrev 40

Hej!

I matten har vi arbetat med tangram och bildat olika figurer.

Veckans bokstav har vi arbetat med d. Vi har tränat på att forma och hur man uttalar d. Barnen har fått skriva ord på d i sina bokstavsböcker.

Vi har tittat på ”Livet i bokstavslandet” och ”Bästa bokstaven”. Barnen har fått färglägga drakar.

Idag var det skolfotografering och ni kommer få hem skolfoton på posten. 

Idag har också varit på biblioteket och lånat böcker och så har vi haft idrott, där lekte vi leken, stad, land och hav och pepparkakskull.

På måndag 8/10 börjar vi med skolsim. Vi åker med bussen 9.30, så barnen måste vara i tid till skolan 9.20. Barnen ska ha med sig handduk och simkläder. Barn med långt hår är det bra att med en hårsnudd. Nästa skolsim är på onsdag.

På tisdag 9/10 kommer både jag och Cem vara på en föreläsning på förmiddagen. Ida ( som arbetar på fritids) kommer att vara med barnen och de ska arbeta med veckans bokstav. Jag och Cem kommer vara tillbaka 12.30.

Trevlig helg!


Veckobrev 39

Hej!

Vi har arbetat med bokstaven c i veckan. Vi har tränat på att forma stora och lilla c. Vi har skrivit ord och läst ord som börjar med C.

I tisdags var det friluftsdag och FA och FB åkte till Malmö Museum . Där tittade på vi på fiskar, reptiler och spindlar. Vi åt pasta ute på gården och sedan åkte vi tillbaka till skolan.

I torsdags fortsatte vi vårt arbete med bokstaven c, vi målade mandala och skrev i våra skrivböcker.

Just nu finns det löss på avdelningen så titta gärna lite extra i era barns hår.

Jag vill påminna om att det är inskolningssamtal nästa vecka på tisdag och torsdag. Har ni inte hittat en tid som passar så maila mig så löser vi det.

Skolsim börjar nästa vecka, v 41. Vi badar måndagar och onsdagar. Bussen går kl 9.30 till Rosengårdsbadet. Vi badar mellan kl 10.00- 10.30.

Trevlig helg!


Veckobrev 38

B som i bläckfisk. Veckans bokstav och vi har letat ord och skrivit ord på b.


I veckan fick jag ett mail från Barnens Scen ( Folkets park) där vi fick möjligheten att se en dansföreställning om ABC! Så igår var vi där och det var en fantasifull resa genom bokstävernas land.

Idag har vi gymnastik för första gången. Vi hade uppvärmning och en lek. Nu i början kommer vi lägga mest tid på att få rutiner på att byta om och duschningen.

I matteboken har vi arbetat med lägesord.

På bilden har barnen fått skapa geometriraketer.

På tisdag 25 september är det friluftsdag. FA och FB åker till Malmö museum, vi får mat med oss från köket, men det är bra om barnen har med sig en vattenflaska och en frukt. Vi är tillbaka ca 13.30

På onsdag 26/9 är det studiedag, skolan är stängd men fritids har öppet. Meddela fritids om ert barn kommer eller ej.

Glöm inte att skriva upp er för inskolningssamtal, det finns tider uppsatta utanför klassrummet.

Det är skolfotografering fredagen 5 oktober kl 8.30

Trevlig helg!


Veckobrev 37

Hej!

Tack för ett trevligt föräldramöte.

I måndags började vi med veckans bokstav och vi kommer arbeta igenom hela alfabetet under förskoleklassens år.

Vi startade upp med bokstaven a. Vi pratade om formen, hur a låter och jag skrev ner alla ord som börjar på a och som har a i ordet som barnen kom på. I onsdags fortsatte vi med arbetet med a bokstaven, vi pysslade rimmade på a och tittade på film om a.

I matteboken har vi fortsatt med arbetet med de geometriska formerna.

Idag har vi varit på biblioteket och haft bild. Barnen fick skapa en berg och dalbana med tunna remsor i olika färger. ( se bild)

På sista lektionen var vi på fotbollsplanen och lekte.

Nästa vecka på fredag den 21/9 börjar vi med idrott i gympasalen. Barnen ska ha med sig gympakläder, gympaskor och handduk.

Jag har satt upp utanför klassrummet tider på inskolningssamtal. Jag börjar v 40, tisdag och torsdag. Hittar du ingen tid som passar så maila mig så hittar vi en ny.

Om skola24 ( sjukanmälan) inte funkar så går det bra att skicka ett mail eller ett sms till förskoleklassens  telefon 0708-649332

Trevlig helg!


Veckobrev 36 
Hej!

I veckan har vi fortsatt med ”Boken om mig” vi har pratat om vilken favoriträtt man har och hemma hos mig.

I tisdags fick barnen sin mattebok där vi har tittat på sidorna som handlar om de geometriska objekten (cirkel, triangel, kvadrat och rektangel). Vi övar oss på att känna igen, namnge och rita de geometriska objekten.

 

Igår gick vi till en lekplats som ligger bakom Nobelvägen ” Kinagungan”

Där byggde vi med hjälp av stenar och grenar, cirklar, kvadrater, rektanglar och trianglar.

Idag har vi varit på biblioteket och på bilden har vi ritat av vår hand och klistrat in den på ett färgat papper.Det finns en Facebooksida som är tänkt till er föräldrar ( om man vill) där ni kan knyta kontakter med varandra. Den heter Sorgenfriskolan FB.

Det är föräldramöte på onsdag 12/9 kl 17.30- 18.30!

Trevlig helg!


Veckobrev 34


Hej alla och tack för en härlig första skolvecka.

 Det har varit mycket nytt den här första veckan och vi har fokuserat mycket på att lära känna varandra och alla pedagogiska miljöer på skolan. Många av klassens barn har även varit på fritids.

 Vi har bland annat lekt namnlekar, sjungit namnsånger och jobbat med ”Boken om mig själv”. Barnen kommer att göra en egen bok om sig själva som handlar om dem helt enkelt, min familj, vad jag gillar osv. De började med att rita sitt självporträtt och detta blir första sidan i boken.


Vi har även jobbat mycket med rutiner den här veckan. Barnen har fått en egen plats vid ett bord i klassrummet och en promenadkompis. Vi tränar på att ställa upp oss i promenadledet samt rutiner i klassrummet vid matsituationer. Vi tror att det kommer att underlätta för oss alla framöver om vi jobbar in rutiner tidigt.  Vi har pratat mycket om hur vi vill ha det i vårt klassrum och hur vi ska vara mot varandra.

Trevlig helg!


Kapprummet

· Vi vill gärna be er föräldrar om hjälp när det gäller vårt kapprum. Som ni vet är vi 3 klasser som delar kapprummet vilket gör att barnen får dela plats med ett eller två andra barn.

· Se över platsen och försök bara ha det nödvändigaste hängandes där.  

 

Blanketterna

· Vi vill påminna er om att fylla i och lämna in blanketterna ni fick med er första dagen så fort som möjligt.

 

Några praktiska bitar:

· Barnen får gärna ha med sig en frukt varje dag. Om de vill kan de även ha med en vattenflaska. Det är jättebra om de har en ryggsäck så att väskan kan hänga bak på barnets stol i klassrummet.

·  Håll koll så att barnen har regnkläder, gummistövlar och extrakläder. Skriv namn i alla kläder.

·  OBS! De som går på fritids. Glöm inte att leta upp den som har listan med alla barnens namn. Superviktigt att vi stryker de barn som går hem.

·  Det finns nu en kontaktlista som ni föräldrar kan skriva upp er på om ni vill att andra föräldrar ska kunna kontakta er. Det kan hända att barnen vill träffas på er fritid…

Några datum att ha koll på:

12/9 Föräldramöte 17:30-18:30 (mer information kommer)

25/9 har vi friluftsdag (mer information kommer)

26/9 är det studiedag, fritids har öppet.

Studiedagar och lovdagar

 • Studiedagar ht-18:
  • 26/9
  • 18/10
  • 27/11
   Fritidsavdelningarna är öppna som vanligt dessa dagar.
 • Vecka 44 (29/10-2/11) är det höstlov

 

 

 
Klasskalender

Klassmentor: 
Fritidspedagog: 

Viktiga telefonnummer:
klasstelefonen 0708-649332

Skola24
Anmäl frånvaron via telefon varje dag ditt barn är sjuk.
0515-777000

Kurator Emma Appelskog                                040-347121

Skolsköterska Karin  Waldenström                040-346742

Expeditionen Eva Ryberg                                 040-347127


Skoltider:
Måndag kl.09.15-13.45
Tisdag-fredag kl.08.15 -13.45

Idrott på onsdagar och torsdagar