Startsida‎ > ‎

SFGR19A - FsA

Veckobrev 37

Hej!

Under måndagen startade vi upp med bokstaven C. Vi inledde med Bokstavslandet för att sedan öva på utseende och ljud och arbeta i våra bokstavsböcker.

Bokstavpyssel på C c.

 I matematiken har vi sorterat och spelat tärningsspel.

Vi fortsätter med Bornholm och rimmar för fullt. Vi läste även rimramsan ”gubben gran”.

 I torsdags gick vi iväg på utflykt till Arildsplan med Fb. Vi hade en jättefin dag tillsammans! 

På idrotten den här veckan började vi med uppvärmning och därefter lekte vi  lekar.

Elevens val: De tre grupperna har fortsatt med sina projekt.

Vi ber er att fylla i och skicka tillbaka de blanketter som ni fick första veckan om ni inte redan gjort det.

Info och tänk på:

  • Kläder efter väder.
  • Den här veckan har det varit riktigt blött.
  •  Kolla så att barnen har regnkläder, gummistövlar och extrakläder. 
  • Tisdag 24 september. Utflykt till rörelselekplatsen.
  • Torsdag 26 september. Studiedag - fritids öppet.
  • Den här veckan provar jag att lägga ut den här informationen på InfoMentor.
  • Meddela gärna mig om ni inte kommer in där. 

 Nästa vecka kör jag bara på InfoMentor.

Trevlig helg!

Nexhmije & Therese

Hej

Veckobrev v.36

Vi har arbetat med bokstaven B b under veckan. Vi har spårat och gjort blåval-pyssel mm.

 


 I matematiken började vi med att lära känna Matilda och Filurerna i upptäcktsresan genom att titta på en kort film. Till varje film finns ett arbetshäfte där barnen får arbeta med matematikproblem som Matilda och Filurerna stöter på. I veckans häfte fick barnen arbeta med olikheter och likheter samt sortering.

I ”boken om mig själv” har vi pratat om min familj.Barnen har fått rita sina familjer.På idrotten hade vi uppvärmning och lekte "Kom alla mina kycklingar".

I onsdags målade vi våra anakondor som vi skapade förra veckan. Det var härligt och barnen arbetade med stor koncentration. 


 

Fadderträff 
Idag har barnen fått träffa sina faddrar från 2:an. Eleverna fick lära känna sina faddrar och de spelade spel tillsammans. 

Infomentor och veckobrev

Från och med v.38 kommer denna sida att låsas och vi kan inte skriva veckobreven här. Veckobreven kommer då vara via infomentor.

Trevlig helg!

Nexhmije

 

 Veckobrev v.35

Hej alla föräldrar

Det har redan gått två veckor sedan vi började i förskoleklassen. Vi börjar komma in i rutinerna och hitta både gamla och nya kompisar. Ute leker barnen bra tillsammans. De klättrar, gungar och spelar fotboll. Inne i klassrummet spelar vi spel, pysslar med pärlor och bygger tillsammans. Vi har försökt att ha liknande rutiner varje dag för att det ska underlätta för alla. Det har varit mycket fri lek men också en del aktiviteter Vi har även bytt lite platser i klassrummet för att lära känna varandra bättre. 

På morgonsamlingarna tittar vi vilka som är här och vilken dag och datum det är.

Vi startade upp med bokstaven a. Vi pratade om formen, hur a låter och vi skrev ner alla ord som börjar på a och som har a i ordet som barnen kom på. Vi även pysslade och rimmade på a och tittade på en film om a.

Vi har bland annat lekt namnlekar, sjungit namnsånger och jobbat med ”Boken om mig själv”. Barnen kommer att göra en egen bok om sig själva som handlar om dem helt enkelt, min familj, vad jag gillar osv. De började med att rita sitt självporträtt och detta blir första sidan i boken.

Veckan har också bjudit på första gymnastiken med ombyte och dusch.Vi hade uppvärmning och en lek. Nu i början kommer vi lägga mest tid på att få rutiner, på att byta om och duschningen.

Vi kommer under hösten att arbeta med språklekar efter Bornholmsmodellen. Att arbeta med Bornholmsmodellen innebär att vi fokuserar på bokstävernas fonem och ljud. Med hjälp av språklekar lägger vi grunden till läsning på ett lustfyllt sätt för eleverna.

Livsviktigt

Varje vecka på onsdag  arbetar vi i halvklass med Livsviktigt. Ämnet bygger på metoden SET (Social och emotionell träning). Vi arbetar med värdegrund och för att stärka varje elevs självkännedom och sociala och emotionella kompetens. Det gör vi för att förebygga mobbning och utanförskap.

Den här veckan på livsviktigt pratade vi om känslan, glad. Hur ser man att någon är glad och vad gör oss människor glada? Vi har även pratat om hur man ska vara mot varandra. Vi såg en film ”Evas känslokoll”och sedan har vi diskuterat kring känslan. Eleverna tycker dessa filmer är roliga att titta på. Efter filmen målade/skrev alla elever en händelse som visade känslan glad.

På tisdagen hade vi läsårets första elevens val. Det kommer vi ha varannan tisdag morgon. Barnen har fått välja mellan tre olika grupper: Skapande verkstad, Skoltidning och Kryddresan (spel om smaker och mat i världen). 

På torsdagen hade vi idrottsdag med många olika samarbetsövningar.


 Några praktiska bitar:

· Barnen får gärna ha med sig en frukt varje dag. Om de vill kan de även ha med en vattenflaska. Det är jättebra om de har en ryggsäck så att väskan kan hänga bak på barnets stol i klassrummet.

- Håll koll så att barnen har regnkläder, gummistövlar och extrakläder. Skriv namn på alla kläder.


- OBS! De som går på fritids. Glöm inte att leta upp den som har listan med alla barnens namn. Superviktigt att vi stryker de barn som går hem.


- Det finns nu en kontaktlista som ni föräldrar kan skriva upp er på om ni vill att andra föräldrar ska kunna kontakta er. Det kan hända att barnen vill träffas på er fritid.

-Vi vill gärna be er föräldrar om hjälp när det gäller vårt kapprum. Som ni vet är vi 3 klasser som delar kapprummet vilket gör att barnen får dela plats med ett eller två andra barn. Se över platsen och försök bara ha det nödvändigaste hängandes  är.

Nu sitter veckoschema i hallen!  

 
Trevlig helg!
Nexhmije & Therese

 Veckobrev 34


Hej alla och tack för en härlig första skolvecka.

Det har varit mycket nytt den här första veckan och vi har fokuserat mycket på att lära känna varandra och alla pedagogiska miljöer på skolan.

Vi har även jobbat mycket med rutiner den här veckan. Barnen har fått en egen plats vid ett bord i klassrummet och en promenadkompis. Vi tränar på att ställa upp oss i promenadledet samt rutiner i klassrummet vid matsituationer. Vi tror att det kommer att underlätta för oss alla framöver om vi jobbar in rutiner tidigt.  Vi har pratat mycket om hur vi vill ha det i vårt klassrum och hur vi ska vara mot varandra. I torsdags har vi varit i Päronparken (intill skolan) på den första utflyktsdagen

Tack för att det kom så många på föräldramötet. Vi förstår att det kan kännas lite rörigt med infomentor, men vi hjälps åt tillsammans för det är nytt även för oss.

 Nästa vecka kommer vi bl.a. att börja med temat Här är jag /boken om mig. 

 Veckans bokstav kommer vara A. 

 Vill bara påminna om att på fredag nästa vecka kommer vi ha gymnastik för första gången. 

Eleverna ska ha med gympakläder så vi får in rutiner på att byta om och duscha från start.

 Trevlig helg!

Nexhmije 
Välkommen till Förskoleklass A!

Vi se fram emot att starta läsåret och har arbetat under veckan med att förbereda för skolstart. 

Vi kommer som ni vet ha upprop på skolgården 09.00 torsdag 15 augusti. 

Efter uppropet kommer eleverna gå in i respektive klassrum och ni vårdnadshavare får stanna kvar och kommer få lite blanketter att fylla i av Linda. 

Vi kommer ha en kort samling och sedan duka fram för lunch. När lunchen är slut ca. 11.20 är skoldagen slut och de elever som inte blir hämtade är kvar på fritids (om de nu är inskrivna för att gå på fritids). 

Sedan börjar vi igen på fredag 08.30-13.30. 

Vi kommer även ha ett föräldramöte 21 augusti 17.00-18.30 där vi kommer ha ytterligare information om vårt år i förskoleklass. 

Väl mött, Nexhmije och Therese! 

Klasskalender

Nexhmije B Gashi, Klassmentor

nexhmije.begiqi@malmo.se 

Therese Rålin, Fritidspedagog

therese.ralin@malmo.se

 

Skola24

Anmäl frånvaron via telefon varje dag ditt barn är sjuk.

0515-777000

 

Kurator Emma Appelskog                                040-347121

Skolsköterska Karin  Waldenström                040-346742

Expeditionen Eva Ryberg                                 040-347127

 Skoltider:

Måndag kl.09.15-13.30

Tisdag-fredag kl.08.30 -13.30

 

Idrott på fredagar